×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اخبار تعاملی

روایت متفاوت ۶ نماینده مجلس از عملکرد ایران‌خودرو

به گزارش خط بازار؛ هفتمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو تهران که از ۲۳ تا ۲۶ شهریور ۱۴۰۵ در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد، فرصتی برای بازدید نمایندگان مجلس از جدیدترین محصولات ایران‌خودرو بود.

در جریان این بازدیدها، ۶ نماینده مجلس شورای اسلامی از زاویه‌های مختلف درباره آنچه در محصولات جدید ایران‌خودرو دیدند و مسائلی مانند مصرف بنزین، کیفیت، خودروهای هیبریدی و برقی، رقابت، هزینه تولید و نیازهای نظام سلامت اظهارنظر کردند.

مرور این اظهارات نشان می‌دهد کاهش مصرف سوخت و حرکت به سمت فناوری‌های جدید یکی از پررنگ‌ترین محورهای صحبت نمایندگان بوده است؛ هرچند در کنار آن، موضوعاتی مانند خصوصی‌سازی و رقابت، حفظ تولید در شرایط دشوار و حتی استفاده از محصولات جدید برای پاسخ به نیاز ناوگان آمبولانس کشور نیز مطرح شد.

نمایندگان مجلس در غرفه ایران‌خودرو چه دیدند؟

علی‌اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از تغییر رویکرد ایران‌خودرو در حوزه مصرف سوخت و کیفیت سخن گفت.وی با اشاره به اهمیت کاهش مصرف بنزین و اجرای قانون هوای پاک، تأکید کرد تولید خودروهای جدید باید به سمتی برود که ضمن کاهش مصرف سوخت، امکان استفاده از فناوری‌های الکتریکی نیز در آنها افزایش یابد.رنجبرزاده همچنین محصولات جدید به نمایش درآمده را از نظر کیفیت، در مسیر ارتقا ارزیابی کرد و گفت به نظر می‌رسد ایران‌خودرو در حال به‌روزرسانی و تقویت برنامه‌های خود است.او در عین حال ابراز امیدواری کرد ارتقای کیفیت خودروهای داخلی بتواند نگاه خریداران را بیشتر به سمت تولیدات داخل جلب کند.

یک مطالبه مشترک؛ بنزین کمتر، آلودگی کمتر

اگر یک موضوع در صحبت چند نماینده بیش از سایر موارد تکرار شده باشد، کاهش مصرف بنزین و توسعه خودروهای هیبریدی و برقی است.پیمان فلسفی نماینده مردم تهران در مجلس، صنعت خودرو را یکی از بخش‌های اثرگذار بر وضعیت آلودگی هوا و مصرف انرژی دانست و تأکید کرد حرکت به سمت فناوری‌های هیبریدی و برقی برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی ضروری است.فلسفی همچنین از حمایت خود از طرح‌ها و برنامه‌هایی که به توسعه فناوری‌های نوین، دانش‌بنیان و همسو با فناوری روز جهان کمک کند، سخن گفت.

فاطمه مقصودی نماینده مردم بروجرد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به محصولات جدید ایران‌خودرو، توسعه فناوری هیبریدی را اقدامی مهم در مسیر کاهش مصرف بنزین و توجه به محیط زیست دانست.به گفته وی، کاهش مصرف بنزین تنها یک موضوع زیست‌محیطی نیست و از منظر اقتصادی نیز می‌تواند هزینه‌هایی را که کشور بابت مصرف سوخت و پرداخت یارانه‌ها متحمل می‌شود، کاهش دهد.

نسخه دیگری از آینده صنعت خودرو؛ رقابت به جای قیمت‌گذاری دستوری

اما صحبت‌های نمایندگان تنها به فناوری و مصرف سوخت محدود نماند.علی یزدی‌خواه نماینده مردم تهران و رئیس مجمع نمایندگان استان تهران، در جریان بازدید از محصولات ایران‌خودرو، موضوع رقابت و نقش بخش خصوصی را پیش کشید.وی تأکید کرد که از نظر او حضور بخش خصوصی می‌تواند به تولید باکیفیت‌تر، حفظ بازار، رضایت مشتریان و افزایش قدرت رقابت کمک کند.یزدی‌خواه همچنین گفت: با شکل‌گیری رقابت، قیمت‌گذاری دستوری نیز کم‌رنگ می‌شود و مردم می‌توانند از میان محصولات رقبای مختلف انتخاب کنند.وی در عین حال با اشاره به چالش‌های سوخت و آلودگی هوا، توسعه خودروهای هیبریدی را یکی از مسیرهای قابل توجه برای کاهش بخشی از ناترازی انرژی و آلودگی هوا دانست.

تولید متوقف نشد؛ اما هزینه‌ها همچنان مسئله است

عبدالحسین روح‌الامینی نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از زاویه دیگری به وضعیت ایران‌خودرو نگاه کرد؛ تداوم تولید در شرایط دشوار اقتصادی و لجستیکی.

وی با اشاره به مشکلات حمل‌ونقل، تأمین مواد اولیه و قطعات وارداتی، حفظ چرخه تولید را در شرایط فعلی قابل توجه دانست.

روح‌الامینی بر اساس آماری که در جریان بازدید از سوی مسئولان ایران‌خودرو ارائه شده بود، گفت: تولید این شرکت تقریباً در سطح سال گذشته حفظ شده است؛ در حالی که طبق آمار مطرح‌شده در این بازدید، مجموع تولید خودرو در کشور کاهش داشته است.

او در ادامه بر ضرورت کاهش هزینه تمام‌شده محصولات تأکید کرد و اصلاح سیاست‌های تعرفه‌ای و کاهش تصدی‌گری دولت را از جمله موضوعات مؤثر بر هزینه تولید دانست.

روح‌الامینی همچنین به کاهش تعرفه‌ها در حوزه خودروهای هیبریدی و برقی در بودجه سال ۱۴۰۵ اشاره کرد و بر استفاده از ظرفیت‌های سیاست‌گذاری برای حمایت از تولید خودروهای کم‌مصرف و باکیفیت تأکید کرد.

توآنو؛ محصولی که پای نظام سلامت را به نمایشگاه باز کرد

در میان صحبت‌های ۶ نماینده، یک محصول توجه ویژه یکی از نمایندگان را به خود جلب کرد: آمبولانس توآنو ایران‌خودرو.

روح‌الله لک‌علی‌آبادی نماینده مردم دورود و ازنا و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به کمبود آمبولانس در کشور، توآنو را محصولی دانست که می‌تواند بخشی از نیاز این حوزه را پاسخ دهد.

وی گفت: این آمبولانس هنوز به تولید انبوه نرسیده، اما بر اساس توضیحات ارائه‌شده در نمایشگاه، ظرفیت انتقال حدود سه مصدوم به‌صورت همزمان در کنار یک پرستار را دارد.

فضای داخلی مناسب و سقف بلند نیز از دیگر ویژگی‌هایی بود که لک‌علی‌آبادی در بازدید خود مورد توجه قرار داد. او با توجه به نیاز کشور به ناوگان آمبولانس، بر استفاده از ظرفیت تولید داخلی در این حوزه تأکید کرد.این نماینده مجلس در پایان پیشنهاد کرد وزارت بهداشت نیز ظرفیت آمبولانس توآنو را برای تأمین بخشی از نیاز نظام سلامت مورد توجه قرار دهد.

از خودرو هیبریدی تا آمبولانس؛ تصویری که نمایندگان از ایران‌خودرو ارائه کردند

شش نماینده مجلس در جریان بازدید از غرفه ایران‌خودرو، هر کدام از زاویه‌ای متفاوت درباره محصولات و مسیر پیش‌روی صنعت خودرو صحبت کردند؛ اما کاهش مصرف سوخت، ارتقای کیفیت و حرکت به سمت فناوری‌های جدید در بخش قابل توجهی از این اظهارات مشترک بود.

در کنار این موضوع، بحث رقابت و نقش بخش خصوصی، کاهش هزینه تولید، تداوم تولید در شرایط دشوار و استفاده از ظرفیت تولید داخلی برای تأمین نیازهایی مانند آمبولانس نیز مطرح شد.

به این ترتیب، آنچه در حاشیه بازدید نمایندگان مجلس از غرفه ایران‌خودرو در هفتمین نمایشگاه خودرو تهران مطرح شد، صرفاً درباره خودروهای به نمایش درآمده نبود؛ بلکه مجموعه‌ای از موضوعات مرتبط با مصرف سوخت، کیفیت، فناوری، اقتصاد تولید و نیازهای واقعی کشور را نیز دربر گرفت.

منبع: پرشین خودرو

برای ثبت دیدگاه در این خبر ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید.

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی
عضویت