×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اخبار

درد و دل دیرهنگام مدیرعامل سایپا/طرح‌های وزارت صمت بلای جان شیخ زاده

به گزارش خط بازار؛ مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تشریح وضعیت این شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۴ گفت: بدهی‌های سررسید شده، کمبود سرمایه در گردش و تعهدات سنگین ناشی از فروش‌های سامانه یکپارچه، سه بحران اصلی سایپا در آغاز سال جاری بوده است.

علی شیخ‌زاده، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، با اشاره به وضعیت این شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۴ گفت: در ابتدای سال، زمانی که برنامه‌های سال ۱۴۰۴ را بررسی و تدوین می‌کردیم، با اتفاقاتی مواجه شدیم که ریشه در سال‌های قبل داشت و شرکت را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده بود.

وی افزود: در آغاز سال ۱۴۰۴، سایپا برای اجرای برنامه‌های خود با سه بحران جدی مواجه بود. مهم‌ترین بحران، به موضوع سرمایه در گردش و تأمین منابع مالی جدید برای اداره شرکت بازمی‌گشت. در سال‌های گذشته اقداماتی انجام شده بود که هزینه‌ها و مصارف آن به سال ۱۴۰۴ منتقل شده بود.

مدیرعامل سایپا توضیح داد: به‌عنوان نمونه، در ابتدای سال ۱۴۰۴، اسنادی که در سال‌های قبل صادر شده و در اختیار بدهکاران و عمدتاً زنجیره تأمین قرار گرفته بود، به سررسید رسید. برآورد ما این است که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان چک خرید دین در اختیار بدهکاران و طلبکاران شرکت قرار داشت که زمان پرداخت آن‌ها در سال ۱۴۰۴ فرارسیده بود. این میزان، براساس تخمین ما، بیش از چهار برابر ظرفیت واقعی شرکت برای برنامه‌ریزی و تأمین منابع بود.

شیخ‌زاده، دومین بحران سایپا را سررسید شدن بدهی‌های بانکی این شرکت عنوان کرد و گفت: در ابتدای سال ۱۴۰۴، میزان بدهی‌های معوق شرکت در نظام بانکی به عدد قابل‌توجه ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود. شرکت‌های بزرگ بدون همراهی نظام بانکی امکان ادامه فعالیت پایدار ندارند، اما متأسفانه سایپا در این بخش نیز با فشار جدی مواجه بود.

وی با اشاره به سومین و بزرگ‌ترین چالش این شرکت اظهار کرد: مهم‌تر از دو عامل قبلی، تعهدات و فروش‌های بسیار سنگینی بود که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، در قالب طرح‌های سامانه یکپارچه وزارت صمت ایجاد شده بود. اعداد دقیق نشان می‌دهد که در مجموع این دو سال، بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو مازاد بر ظرفیت تولید، فروخته و برای آن تعهد ایجاد شده بود.

مدیرعامل سایپا ادامه داد: زمان تحویل بخش عمده‌ای از این تعهدات قبل از پایان سال ۱۴۰۳ تعیین شده بود، در حالی که حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی مرتبط با این فروش‌ها که باید در سال ۱۴۰۴ وارد شرکت می‌شد، در سال‌های قبل دریافت و مصرف شده بود. همین موضوع مشکل بزرگی برای شرکت در سال ۱۴۰۴ ایجاد کرد.

شیخ‌زاده با اشاره به آمار سامانه یکپارچه تخصیص خودرو گفت: در سامانه یکپارچه فروش خودرو، از ابتدای سال ۱۴۰۲ مجموعاً حدود یک میلیون و ۱۱۳ هزار خودرو برای تحویل تعریف شده بود که موعد تحویل آن‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده بود. بررسی توزیع این تعهدات نشان می‌دهد بخش زیادی از آن‌ها در فصل‌های مختلف، از جمله تابستان ۱۴۰۲، زمستان و بهار سال‌های بعد، متمرکز شده بود.

وی تأکید کرد: نکته مهم این است که در زمستان ۱۴۰۳، تعهد تحویل حدود ۵۶۸ هزار خودرو در یک بازه سه‌ماهه ثبت شده بود. این در حالی است که کل تولید سالانه شرکت با چنین عددی فاصله جدی دارد و تحویل این تعداد خودرو در یک فصل عملاً امکان‌پذیر نبود. همین تعهدات سنگین، بخشی از مشکلات جدی سایپا در سال ۱۴۰۴ را رقم زد.

منبع: فارس

برای ثبت دیدگاه در این خبر ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید.

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی بازار خودرو
عضویت