لایف استایل جدید صنعت خودرو در دوران پساجنگ/ایدرو به تنظیمات کارخانه برمی گردد؟
به گزارش خط بازار؛ یکی از مشکلات اصلی خودروسازی در ایران که به خصوصیت اصلی و ماهیت این صنعت برمی گردد، بازار کوچک و تقاضای موثر پایین است.
در کشوری که تقاضای موثر خودرو در آن ۸۰۰ هزار دستگاه باشد و امکان صادرات به دلایل تقسیم بازار خودروسازان بزرگ جهانی و تحریم و عدم کیفیت در مقیاس جهانی و قیمت تمام شده غیر رفابتی فراهم نیست، تنها راه پیش رو و جامع ادغام ایران خودرو و سایپا ذیل یک شرکت بالادستی ملی با سهامداری دولت، بخش خصوصی، سیستم بانکی و عموم مردم از طریق سازمان بورس و شرکت خارجی بزرگ و معتبر خودروسازی است.
به این ترتیب که این شرکت بالادستی با مشارکت خارجی هاب تولید آن خودروساز جهانی در غرب آسیا خواهد شد. در این مدل مرکز توسعه محصول مثلا در چین مستقر و ارتباط با زنجیره تامین در چین برای ما فراهم می شود.
در این مدل چنانچه درست و کامل انجام شود قطعه سازان داخلی نیز نه تنها صدمه نمی بینند بلکه برای خودروساز بزرگ خارجی هم تولید کرده و افزایش تولید خواهند داشت.
ما هم از ظرفیت بازارهای بین المللی به خصوص بازار کشورهای نزدیک و همسایه آن خودرساز بزرگ استفاده و محصولات تولیدی را صادر خواهیم کرد.
این مدل در سالهای قبلی از جهاتی به صورت خیلی ناقص در ایران انجام شده است. تولید لوگان و تشکیل رنو پارس، تولید مشترک ایران خودرو و پژو ذیل شرکت مشترک ایکاپ(پژو۲۰۰۸ و ۳۰۱) ،تولید ۲۰۶ صندوق دار و عرضه آن در شبکه جهانی پژو که قرار بود انجام شود و یا تجربه یکی دو شرکت خصوصی در مشارکت با سهامدار و خودروساز خارجی همه از نمونه های این کار هستند اما خیلی ناقص.
خاصیت این مدل به اجرای کامل آن است. این تنها راه هست. برای همین وقتی ایران خودرو بودم و یک خبرنگار خارجی سوال کرد ایران خودرو را به کدام سمت قرار است ببرید گفتم در زنجیره جهانی یک خودروساز بزرگ خارجی باید قرار گیرد.
به نظرم راهی جز این نیست. برای همین بود که سعی کردم اتحاد استراتژیک ایران خودرو و سایپا را مطرح، مدلسازی و اجرایی کردم که تا حدود خوبی هم اجرا شد و پیشرفت داشتیم.

به همین دلیل بود که در برنامه های من در دوران ایران خودرو، تصمیم داشتیم ۴۹ درصد هایما رو بخریم برای ایران خودرو و ۴۹ درصد ایران خودرو خراسان را بفروشیم به هایما. برای اینکه اولا از مزایای یزرگ شدن هایما ایران خودرو هم به عنوان مالک بهرمند شود، در ثانی دسترسی به شبکه تامین در چین، مرکز تحقیق توسعه و پلتفرم های جدید با هرینه اندک نیز برای ایران خودرو فراهم گردد.
صنعت خودرو در ایران نیازمند تغییرات استراتژیک و کانسپتی هست. ما باید لایف استایل این صنعت را در ایران تغییر، بهینه و بروز کنیم. حاکمیت و دولت به اتفاق بخش خصوصی با یک مدل درست و مورد توافق جمعی که پیشنهاد شد می توانند ایران را خودروساز جهانی کند. ما با ادغام ایران خودرو و سایپا خودروسازی ملی خواهیم داشت با ظرفیت تولید سالیانه حدود یک و نیم میلیون دستگاه و این می تواند به شرط اجرا و مدیریت درست حرفی برای گفتن داشته باشد.
مهدی خطیبی، مدیرعامل گروه خودروسازی مایوان
منبع: خط بازار
باوجودیکه با کلیات صحبت ایشون موافق هستم خ: ادغام خودروسازها و جوینت شدن با یک شرکت خودروسازی بین المللی
ولی مشکل همیشگی که از قبل در کشور ما وجود داشته در این صحبت هم می توان نشانه هایی از آن یافت این هسنت که ایشون در آوردن مثال برای مدلسازی خود می فرمایند می خواستم سهام هایما را بخریم و سهام ایرانخودرو خراسان را به هایما بفروشیم
متاسفانه همین انتخاب های نادرست به نتیجه بد منجر می شود هایما اساسا در خودروسازی چین محلی از اعراب ندارد مشتری اصلی آن همین ایرانخودرو است که طی سالیان قبل ملیاردها دلار از این شرکت CKD خریداری کرده است بدون انتقال تکنولوژی و حتی خودکفایی قطعات
شما در خیابان های چین هم هایما نمی بینید یعنی مشتری این شرکت فقط ما هستیم حالا با خریدن سهام این شرکت جه مزیتی برای ما ایجاد می شود .؟
چیدن استراتژی صحیح , مدلسازی , انتخاب شریک مناسب و امکان بستن قرارداد راهبردی برد برد
متاسفانه تاکنون این مسیر را یا نرفته ایم یا پرنوسان و با ایرادات زیاد رفته ایم