×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اخبار

۱۰۰۰ کشتی در تنگه هرمز منتظر مجوز ایران

به گزارش خط بازار؛ مدیرعامل انجمن بیمه‌گران دریایی لندن از حضور یک هزار فروند کشتی در خلیج فارس به ارزش ۲۵ میلیارد دلار خبر داد.

مدیرعامل انجمن بازار لویدز (انجمن بیمه‌گران دریایی لندن) از حضور یک هزار فروند کشتی در خلیج فارس و آب‌های اطراف آن خبر داد که ارزش کلی بدنه آنها بیش از ۲۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود. این آمار در شرایطی اعلام می‌شود که منطقه با تشدید تنش‌های امنیتی و افزایش بی‌سابقه ریسک‌های دریایی مواجه است.

عدم خروج شناور ها

بررسی داده‌های تردد دریایی نشان می‌دهد که این تجمع عظیم، نتیجه مستقیم تشدید تنش در پی تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران است؛ آمارها حاکی از آن است که ورود کشتی‌ها به خلیج فارس ۵۰ درصد کاهش یافته و خروج شناورها از منطقه تقریباً به صفر رسیده است. به‌عبارت دقیق‌تر، بسیاری از این هزار کشتی، از جمله ۱۳۲ فروند کشتی کانتینری، عملاً در پشت تنگه هرمز “گیر افتاده” و امکان ادامه مسیر یا خروج از منطقه را ندارند.

شوک ۱۲ برابری به بازار بیمه دریایی

ارزش ۲۵ میلیارد دلاری این شناورها، ریسک مالی عظیمی را متوجه مالکان و بیمه‌گران کرده است. در پی تحولات اخیر حق بیمه کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز ۱۲ برابر افزایش یافته و به ۳ درصد از ارزش کشتی رسیده است.برای یک کشتی ۱۰۰ میلیون دلاری، هزینه بیمه هر سفر اکنون به حدود ۳ میلیون دلار بالغ می‌شود.
در اقدامی بی‌سابقه، شرکت‌های بزرگ بیمه دریایی مانند اسکولد و گارد، پوشش بیمه خطر جنگ خود را برای کشتی‌ها در خلیج فارس از تاریخ ۵ مارس لغو کرده‌اند که فشار مضاعفی بر مالکان کشتی‌ها وارد کرده است.

اختلال در زنجیره تأمین و تهدید امنیت غذایی

توقف کشتی‌ها و افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها، زنجیره تأمین را با چالش جدی مواجه کرده است. بسیاری از خطوط بزرگ کشتیرانی از جمله مرسک، ام‌اس‌سی و سی‌ام‌ای-سی‌جی‌ام، تردد در منطقه را متوقف و کشتی‌های خود را به مسیرهای جایگزین (نظیر دماغه امید نیک) هدایت کرده‌اند که ۱۵ تا ۲۰ روز به زمان سفر می‌افزاید.

این اختلالات فراتر از صنعت نفت، امنیت غذایی کشورهای حاشیه خلیج فارس را نیز تهدید می‌کند؛ زیرا این کشورها حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد مواد غذایی خود را از طریق دریا وارد می‌کنند.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی بازار خودرو
عضویت