×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اخبار

قیمت جهانی نفت کاهش یافت/جهش ۱۰۰ دلاری اونس پس از اعلام توافق

به گزارش خط بازار؛ قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴ دلار و ۱۴ سنت معادل ۴.۴۷ درصد کاهش به ۸۳ دلار و ۱۹ سنت رسید.

قیمت‌ نفت در روز دوشنبه به پایین‌ترین سطح خود از ماه مارس رسید. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و معاون وزیر امور خارجه ایران اعلام کردند به یک توافق اولیه برای پایان دادن به جنگ و از سرگیری حمل و نقل از طریق تنگه هرمز دست یافته‌اند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴ دلار و ۱۴ سنت معادل ۴.۴۷ درصد کاهش به ۸۳ دلار و ۱۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۴ دلار و ۷۸ سنت معادل ۵.۶۳ درصد کاهش، ۸۰ دلار و ۱۰ سنت معامله می‌شود.

نخست‌وزیر پاکستان که کشورش نقش میانجی را ایفا کرده است، گفت آمریکا و ایران در روز جمعه یک تفاهم‌نامه را در سوئیس امضا خواهند کرد. ترامپ روز یکشنبه گفت که تنگه هرمز «بدون عوارض» باز خواهد شد و محاصره دریایی آمریکا بر بنادر ایران نیز پایان خواهد یافت.

خبرگزار‌های ایران گزارش دادند پیش‌نویس توافق، بازگشایی تنگه هرمز را ظرف ۳۰ روز و تحت ترتیبات ایرانی پیش‌بینی کرده است.

جهان از زمان بسته شدن تنگه هرمز ، گلوگاهی که یک‌پنجم از عرضه نفت و گاز طبیعی مایع جهان از آن عبور می‌کند، برای بیش از سه ماه، میلیون‌ها بشکه از عرضه نفت و گاز را از دست داده است.

سرمایه‌گذاران همچنین با احتیاط نظاره‌گر این هستند که تولیدکنندگان خاورمیانه با چه سرعتی می‌توانند تولید و صادرات نفت خود را پس از آسیب‌های جنگ از سر بگیرند و آیا کشتی‌های بیشتری به منطقه وارد خواهند شد یا خیر.

ویوک دار، استراتژیست کالاها در کامن‌ولث بانک استرالیا، در یادداشتی نوشت: «اگرچه این عدم قطعیت‌ها نشان‌دهنده ریسک‌های صعودی برای پیش‌بینی ما مبنی بر رسیدن قراردادهای آتی برنت به ۸۰ دلار در هر بشکه تا پایان سال است، اما شایان ذکر است که جریان نفت از طریق تنگه هرمز باید به ۶۰ تا ۷۰ درصد سطح پیش از جنگ برسد تا بازارهای نفت را به انتظارات مازاد عرضه پیش از جنگ بازگرداند».

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران، گفت که یک توافق گسترده‌تر در طول دوره آتش‌بس ۶۰ روزه مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.

کشورهای گروه ای۴ – شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا – در روز یکشنبه گفتند که این کشورها آماده‌اند در پاسخ به اقدامات ایران در برنامه هسته‌ای‌اش، تحریم‌ها علیه تهران را لغو کنند.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در آی‌جی، گفت: «با توجه به عدم قطعیت‌ پیرامون دور بعدی مذاکرات در ۶۰ روز آینده، به‌ویژه در بخش هسته‌ای، دشوار است که قیمت نفت خام را در کوتاه‌مدت خیلی پایین‌تر از سطوح فعلی ببینیم».

جهش ۱۰۰ دلاری اونس پس از اعلام توافق ایران و آمریکا

بازارهای جهانی از جمله طلا، در نخستین ساعات معاملات روز دوشنبه شاهد تغییر معنادار انتظارات بودند؛ توافق اعلام‌شده میان آمریکا و ایران برای پایان‌دادن به درگیری‌های خاورمیانه، همزمان با افت قیمت نفت و کاهش فشارهای تورمی، زمینه را برای رشد قیمت طلا فراهم کرد. این تحولات، نگاه سرمایه‌گذاران به مسیر نرخ بهره و دلار را نیز تعدیل کرد.

رشد ۲ درصدی قیمت طلا در معاملات آسیایی

قیمت طلا در معاملات آسیایی روز دوشنبه با واکنش سریع به اخبار سیاسی، بیش از ۲ درصد افزایش یافت. بر اساس آخرین داده‌ها بهای طلای اسپات با رشد ۲.۵ درصدی، بالغ بر ۱۰۵ دلار بالا رفته و به ۴۳۲۴ دلار در هر اونس رسیده است. همزمان، قراردادهای آتی طلای آمریکا با سررسید ماه اوت نیز ۲.۴ درصد افزایش را ثبت کردند و در سطح ۴۳۳۸.۷۵ دلار معامله شدند. این افزایش قیمت‌ها در ادامه مسیر احیایی رخ داد که از کف چندماهه هفته گذشته، نزدیک به ۴۰۰۰ دلار در هر اونس، آغاز شده بود.

توافق سیاسی و اثر آن بر نفت و ارز

مقامات آمریکایی و ایرانی روز یکشنبه از دستیابی به چارچوبی برای صلح خبر دادند که هدف آن پایان‌دادن به خصومت‌ها، خاتمه محاصره ایران از سوی آمریکا و بازگشایی تنگه هرمز به‌عنوان مسیر حیاتی حمل‌ونقل جهانی نفت است. به گفته شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، این توافق قرار است روز جمعه به‌طور رسمی در سوئیس امضا شود. انتشار این خبر به افت شدید قیمت نفت منجر شد؛ معامله‌گران با تمرکز بر بازگشت جریان نفت خلیج فارس و کاهش ریسک اختلال در عرضه، فشار فروش را افزایش دادند. همزمان، دلار آمریکا نیز در برابر سبدی از ارزهای اصلی تضعیف شد و شاخص دلار آمریکا در آخرین معاملات ۰.۲ درصد افت کرد.

چرا طلا در دوره جنگ تحت فشار بود؟

با وجود جایگاه سنتی طلا به‌عنوان دارایی امن، این فلز گرانبها در بخش عمده دوره جنگ با فشار مواجه بود. افزایش شدید قیمت نفت در جریان جنگ، نگرانی‌های تورمی را تشدید کرده و بازارها را به سمت پیش‌بینی نرخ‌های بهره بالاتر برای دوره‌ای طولانی‌تر سوق داده بود. چنین انتظاراتی، با تقویت دلار و افزایش بازده اوراق خزانه‌داری، جذابیت طلای بدون بازده را کاهش داد.

چرخش انتظارات پولی پس از اعلام توافق

پس از اعلام توافق، برآورد بازار طلا از مسیر سیاست پولی آمریکا تعدیل شد. بر اساس ابزار CME FedWatch، معامله‌گران اکنون احتمال افزایش نرخ بهره تا دسامبر را ۴۹ درصد ارزیابی می‌کنند؛ رقمی که نسبت به ۶۹ درصد هفته قبل کاهش یافته است. تمرکز سرمایه‌گذاران اکنون بر نشست سیاست‌گذاری فدرال‌رزرو در روزهای ۱۶ و ۱۷ ژوئن قرار دارد؛ نشستی که انتظار می‌رود در آن نرخ‌ها بدون تغییر باقی بماند و همزمان پیش‌بینی‌های اقتصادی به‌روز شده ارائه شود.

تصمیم بانک‌های مرکزی در کانون توجه

در کنار آمریکا، تصمیمات دیگر بانک‌های مرکزی بزرگ نیز زیر ذره‌بین بازارهاست. انتظار می‌رود بانک ژاپن در ادامه هفته نرخ بهره را به ۱ درصد افزایش دهد، در حالی که بانک انگلستان به‌طور گسترده در مسیر حفظ نرخ‌های فعلی دیده می‌شود. مجموعه این عوامل، در کنار افت دلار و نفت، از تداوم حمایت کوتاه‌مدت از قیمت طلا حکایت دارد.

منبع: خط بازار

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی بازار خودرو
عضویت