×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اخبار

بنزین ۱۰ هزارتومانی، پربازدیدترین اخبار کشور/سخنگوی دولت: سهمیه سوم در راه است

به گزارش خط بازار؛ در روزهای پایانی تیرماه، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از بخش اطلاع‌رسانی دولت پیشی گرفت و در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، خبر از بنزین 10هزارتومانی داد.

در روزهای اخیر نیز، سخنگوی دولت از قطعی‌بودن اعمال تصمیم بنزینی خبر داد و گفت: “بدیهی است برای متعادل‌سازی وضعیت بنزین باید راهکاری اتخاذ شود و این موضوع قطعی و اجتناب‌ناپذیر است و این‌که راهکارها از طریق سهمیه‌بندی یا قیمت اعمال شود، موضوعی است که در زمان مناسب با دقت، شفافیت و صادقانه، همانند دفعات گذشته، به مردم اعلام خواهد شد.”

روزهای گذشته نیز برخی رسانه‌ها از تصمیم سران قوا درباره افزایش نرخ سوم بنزین به 10 هزار تومان خبر داده‌اند، اما موضوع بنزین 10هزارتومانی چیست و از کجا نشئت می‌گیرد؟

بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، این موضوع در واقع ادامه مصوبه هیئت وزیران مورخ 2 آذر 1404 است که با عنوان «بنزین سه‌نرخی» شناخته می‌شود.

بر پایه این مصوبه، قیمت‌گذاری بنزین با هدف رعایت نیاز منطقی خانوارها و ناوگان حمل‌ونقل طراحی شد؛ به این ترتیب، سهمیه‌های اول و دوم بدون تغییر باقی ماند و در راستای عدالت‌محوری، سهمیه افراد دارای بیش از یک خودرو و همچنین مناطق آزاد اقتصادی و برخی ناوگان از این ساختار حذف شد.

در این چارچوب، نرخ سوم به‌عنوان نرخ بنزین آزاد جایگاه، ابتدا 5 هزار تومان تعیین شد و قرار بود به‌صورت فصلی و بر اساس درصدی از قیمت خرید از پالایشگاه بازنگری شود، با این حال، دولت به‌دلیل وقوع جنگ تحمیلی سوم، اصلاح قیمت سوم را در زمستان 1404 و بهار 1405 متوقف کرده اجرایی نکرد.

اکنون و با توجه به افزایش ناترازی بنزین، محدودیت در واردات و ضرورت حفظ ذخایر راهبردی کشور، همان مصوبه آذرماه که بر اصلاح فصلی نرخ سوم بنزین تأکید کرده بود اجرایی می‌شود و در فصل تابستان و در ادامه همان طرح پیشین، نرخ سوم بنزین قرار است افزایش یابد، هرچند قیمت دقیق هنوز رسماً اعلام نشده است و عدد 10 هزار تومان هنوز رسمی نیست.

برآوردهای نهادهای اقتصادی دولت نشان می‌دهد این اصلاح می‌تواند به کاهش مستقیم و غیرمستقیم مصرف بنزین تا حدود 6 میلیون لیتر در روز منجر شود.

نکته مهم آن است که این اصلاح تدریجی، ضمن تأمین نیازهای منطقی خانوارها و ناوگان حمل‌ونقل، به‌گونه‌ای طراحی شده است که تأثیر محسوسی بر سبد هزینه بیشتر خانوارها نداشته باشد.

نکته مهم اینجاست که به‌خلاف آنچه برخی رسانه‌ها روی آن تأکید دارند که “بنزین 10هزارتومانی می‌شود” باید به‌این مسئله توجه شود که نیاز بیش از 70 درصد مالکان خودروها که با سهمیه بنزین 1500تومانی و 3000تومانی تأمین می‌شود، هیچ تغییری نخواهد داشت و آن خودروهای شخصی که بیش از 110 لیتر در ماه مصرف بنزین دارند و جزو 30 درصد پرمصرف بنزین محسوب می‌شوند، تقاضای مازاد خود را می‌توانند با بنزین 10هزارتومانی تأمین کنند که همچنان قرار است با کارت آزاد جایگاه‌ها عرضه شود.

سخنگوی دولت: نرخ بنزین سهمیه‌ای تغییر ندارد؛ تدبیر برای سهمیه سوم

مهاجرانی گفت: در بنزین سهمیه‌ای تغییرقیمت نداریم؛ اگر درباره بنزین غیرسهمیه‌ای تصمیمی باشد اطلاع‌رسانی می‌شود.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، در نشست خبری خود با خبرنگاران با قدردانی از حضور مردم در مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب، از تلاش رسانه‌ها برای پوشش این مراسم تشکر کرد و گفت: مردم با حضور گسترده خود، وداعی عاشقانه با «رهبر شهید عزت و اقتدار ایران» رقم زدند.

مهاجرانی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین ابتکاری ارزشمند برای همگرایی شیعیان و مسلمانان جهان است، افزود: علاوه بر مسلمانان، هر ساله شمار زیادی از غیرمسلمانان نیز در این رویداد حضور پیدا می‌کنند و 22 دستگاه عضو ستاد مرکزی اربعین برای خدمت‌رسانی به زائران در حال فعالیت هستند.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه امسال نخستین اربعینی است که رهبر شهید انقلاب میان مردم حضور ندارند، اظهار کرد: آرزوی همیشگی ایشان برای حضور در پیاده‌روی اربعین، با شهادت به‌گونه‌ای دیگر محقق شد.

وی همچنین درگذشت زنده‌یاد اکبر عبدی و محمد یاراحمدی را به خانواده‌های آنان، جامعه هنری و مردم ایران تسلیت گفت و این فقدان را ضایعه‌ای برای فرهنگ و هنر کشور دانست.

مهاجرانی ثبت جهانی قلعه الموت را خبری مهم در حوزه فرهنگ و تمدن توصیف کرد و از تلاش وزارت میراث فرهنگی، جامعه علمی، فعالان مدنی و مردم منطقه برای تحقق این دستاورد قدردانی کرد.

سخنگوی دولت در ادامه به سفر خود به استان‌های جنوبی کشور اشاره کرد و گفت: این سفر پس از آسیب دیدن بیمارستان شهید بقایی اهواز و با تصمیم رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور انجام شد.

وی با اشاره به بازدید از بخش آنکولوژی بیمارستان شهید بقایی اهواز، از روحیه کودکان مبتلا به سرطان که در جریان حملات آسیب دیده بودند، تمجید کرد و گفت استقامت این کودکان ستودنی بود.

مهاجرانی همچنین از دیدار با خانواده‌های شهدا، بازدید از مراکز آسیب‌دیده، مجتمع‌های پتروشیمی، بندر امام خمینی(ره) و روند ترخیص کالاهای اساسی خبر داد و از کارگران تخلیه بار کشتی‌ها که به‌گفته وی نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارند، قدردانی کرد.

وی درباره بازدید از فرودگاه بوشهر اظهار کرد: هواپیمای نویی که برای خدمت‌رسانی به مردم خریداری شده بود، بر اثر اصابت مستقیم موشک به‌طور کامل از بین رفته است.

مهاجرانی راجع به دیدارهای خود با خانواده‌های شهدا، صیادان، آسیب‌دیدگان و مردم استان‌های جنوبی گفت: مردم این مناطق با وجود خسارت‌های واردشده، بر حفظ تمامیت ارضی کشور و ایستادگی در برابر دشمن تأکید داشتند.

وی با یادآوری آسیب‌دیدن برج دیده‌بانی دریایی چابهار در جریان حملات، تصریح کرد: اگرچه این برج بر اثر اصابت 11 موشک فرو ریخت، اما مردم ایران نه غیرت و نه شرافت خود را از دست داده‌اند و با خرد، تدبیر و استحکام از این شرایط نیز عبور خواهند کرد.

سخنگوی دولت همچنین از نیروهای مسلح، مرزبانان، دریابانان و سربازانی که در شرایط سخت آب‌وهوایی از امنیت کشور پاسداری می‌کنند، قدردانی کرد و گفت همه آنان کنار مردم پای کار ایران ایستاده‌اند.

وی با اشاره به آسیب دیدن برخی بوم‌گردی‌ها، صنایع دستی و کسب‌وکارهای محلی در مناطق جنوبی، تأکید کرد: بازدید میدانی از این مناطق، اراده مسئولان برای خدمت‌رسانی را مستحکم‌تر می‌کند.

سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای مدیریت مصرف سوخت و احتمال تغییر قیمت بنزین برای سهمیه‌ی سوم، گفت: دولت روزانه معادل هشت میلیون بشکه نفت را به فرآورده‌های سوختی تبدیل می‌کند و به‌عنوان بزرگ‌ترین دستگاه سیاست‌گذار، موظف است برای مدیریت این منابع برنامه‌ریزی داشته باشد.

وی با بیان اینکه دولت حق ندارد منابع نسل‌های آینده را به آلودگی و بیماری تبدیل کند، افزود: برنامه اصلاح نظام توزیع و مصرف سوخت از قبل در دستور کار دولت قرار داشت، بر همین اساس، در آذرماه هزینه استفاده از بنزین با کارت جایگاه به پنج هزار تومان افزایش یافت.

سخنگوی دولت ادامه داد: در ایام جنگ نیز سهمیه دوم بنزین که پیش از آن 100 لیتر بود، ابتدا به 70 لیتر و اکنون به 50 لیتر کاهش یافته است، این سهمیه 50لیتری همچنان با نرخ سه هزار تومان عرضه می‌شود و مصرف مازاد بر آن با قیمت کارت جایگاه محاسبه خواهد شد.

مهاجرانی با تأکید بر اینکه هنوز هیچ تصمیم نهایی درباره قیمت بنزین جایگاهی اتخاذ نشده است، اظهار کرد: هر زمان این تصمیم نهایی شود، به‌صورت رسمی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی در مورد آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های انرژی در جریان جنگ، گفت: بخشی از ظرفیت تولید کشور از جمله در ماهشهر آسیب دیده است و هدف حملات دشمن نیز کاهش توان تولیدی کشور بود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: با وجود این آسیب‌ها، روزانه 100 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود و این میزان بدون تردید در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، اما برای تأمین بنزین وارداتی باید ارز اختصاص یابد؛ ارزی که می‌تواند صرف تأمین کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه تولید شود.

مهاجرانی تصریح کرد: هر زمان دولت با مردم صریح، شفاف و مستدل سخن گفته است، مردم نیز همراهی کرده‌اند و این نشان‌دهنده درک و شعور بالای جامعه است.

وی در ادامه تأکید کرد: در بنزین سهمیه‌ای هیچ تغییر قیمتی نخواهیم داشت، اما اگر درباره بنزین غیرسهمیه‌ای تصمیمی اتخاذ شود، به‌صورت رسمی اعلام خواهد شد. آنچه تاکنون اجرا شده، صرفاً کاهش سهمیه دوم از 70 لیتر به 50 لیتر به‌دلیل شرایط پس از جنگ و آسیب‌های واردشده است.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی بازار خودرو
عضویت