چرا اصلاحطلبان به دولت خودشان حمله میکنند؟
ظریف با وجود آنکه قبل از انتخابات وعده داده بود در دولت پست و مقامی نخواهد گرفت، بعد از انتخابات بخش مهمی از قدرت دولت را قبضه کرد و بابت بخشی دیگر، استعفا کرد.
کد خبر : 78736
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۷
به گزارش خط بازار؛ مسعود پزشکیان از ابتدا گزینه جریان اصلاحات و وابسته به احزاب آن بود. آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، پزشکیان را بهعنوان نامزد این جبهه در انتخابات معرفی کرد. ظریف در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: «واقعیت این است که آقای دکتر پزشکیان، نامزد جبهه اصلاحات است. دوستانی که سخنرانیهای من را در شهرهای مختلف ترتیب میدادند، بچههای جبهه اصلاحات بودند. واقعیت این است که ما یک سهم برای جبهه اصلاحات در هر کمیتهای گذاشتهایم.»
اما بعد از مشخص شدن لیست کابینه پیشنهادی، برخی چهرههای اصلاحطلب به پزشکیان حمله کردند. جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات در توییتی نوشت: «در آستانه معرفی کابینه دولت چهاردهم به مجلس، اخبار نگرانکنندهای درباره برخی اسامی بهگوش میرسد.برخی از آنها نه نسبتی با اصلاحات دارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند. برخی دیگر هم اساساً به ضدیت با هر تغییر و اصلاحی شهره هستند.»
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات نوشت: «به رئیسجمهور پیشنهاد میکنم تا تعیین وزرایی که نماد دولت وفاق ملی برای کابینه دولت چهاردهم باشند، برای این وزارتخانهها سرپرست تعیین کند. قرار است این کابینه نماد تغییر باشد، نه تداوم وضع موجود. این دولت فرصتی برای حکمرانی نیز هست که گسستهای بین خود و جامعه ایران را ترمیم کند.»
جبهه اصلاحات ایران نیز به طور رسمی در نامهای به پزشکیان نوشت: «در مرحله اول شکلگیری هيأت دولت اجازه ندهید ویژه گزینیها و روندهای ناصواب موجب حذف شایستگان و ناامیدی مردم از انتخاب خود شود.»
سمیه توحیدلو، از اعضای شورای راهبری ظریف نوشت: «آنچه مسلم است، باز هم کابینهای به غایت پیر خواهیم داشت. مقاومت نسل پیشین برای استفاده از نسل دوم و سوم عجیب و باورنکردنیست. این موضوع در تضاد با شاخصهای اعلامی و گزینههای انتخابی شوراست.»
مصطفی فقیهی، مدیرمسئول انتخاب، رسانه نزدیک به حسن روحانی نوشت: «آقای رییسجمهور امیدی که با مشارکت تغییرخواهان و حضور شما در کشور ایجاد شد، در پی انتخاب یکی چون مومنی در وزارت کشور بود؟»
با بررسی اعضای پیشنهادی پزشکیان، مشخص میشود که این دولت، یک دولت اصلاحطلب است. پزشکیان معاون اول خود را محمدرضا عارف قرار داد. عارف معاون اول دولت اصلاحات بود و در جریانهای سیاسی ایران، بهعنوان یکی از شاخصترین افراد و سران اصلاحطلب شناخته میشود. حدود 79 درصد از وزرای پیشنهادی پزشکیان، سبقه اصلاحطلبی داشته یا نزدیک به جریان اصلاحات هستند و مابقی آنها، لزوما اصولگرا یا مخالف اصلاحطلبان نیستند.
محمدجواد ظریف که بعد از مشخص شدن اعضای کابینه پیشنهادی استعفا کرد؛ تاکنون مسئولیت بخشهای مهمی از دولت و قدرت را در دست داشت. او رئیس شورای انتخاب وزرا بود و بهعنوان معاون راهبردی رئیسجمهور منصوبشده بود. او همزمان مسئولیت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری را بر عهده داشت. این در حالی است که وعده داده بود: «قرار نیست افرادی مانند من که بارها مسئولیت داشتهایم دوباره در این دولت مسئولیت بگیریم، در دوره تبلیغات ریاست جمهوری بارها تاکید کردهام که منِ ظریف در دولت مسئولیتی نمیخواهم و برای پست و مقام نیامدهام.»
به نظر میرسد حمله تند بخشی از جریان اصلاحات به دولت خود، به معنی این نیست که کابینه پزشکیان دولتی غیر اصلاحطلب است. بلکه به معنی سیریناپذیری در سهمخواهیها است. اصلاحطلبان باید بدانند که مسئولیت انتخاب و عملکرد کابینه وزرا، با شخص رئیسجمهور است. رئیسجمهور باید با این افراد امور کشور را اداره کند و نباید 100 درصد به درخواست احزاب اصلاحطلب پایبند باشد.
علاوه بر این، پزشکیان گزینه اصلاحات برای ریاست جمهوری است. جریان اصلاحات در گذشته ثابت کرده که از پذیرش مسئولیت اقدامات خود سرباز میزند. به عنوان مثال، این جریان بعد از 8 سال، از حسن روحانی با عنوان رحم اجارهای یاد کرد و مسئولیت فجایع و اقدامات عبرتآموز او را برعهده نگرفت. به نظر میرسد برخی از این جریان، هنوز دولت پزشکیان تشکیل نشده، تلاش دارند خود را از او جدا کنند.
در خصوص ظریف نیز همانگونه که وعده عدم پذیرش مسئولیت در دولت، وعدهای خلاف واقع بود، درباره اصل استعفای او نیز تردیدهایی وجود دارد. خصوصا آنکه این قبیل استعفاها را در گذشته و در دولت روحانی از سوی ظریف شاهد بودیم.
منبع: فارس
برچسب ها :خط بازار ، دولت اصلاحات ، مسعود پزشکیان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0