وضعیت فوق بحرانی فرونشست در ۴ استان کشور

  محمد آقامیری، نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها گفت: «در استان­‌های خراسان رضوی، اصفهان، تهران و کرمان به حالت فوق بحرانی در فرونشست زمین رسیده‌ایم.»
کد خبر : 31672
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۲

به گزارش خط بازار، بسیاری از شهرها در ایران در محدوده دشت‌ها گسترش پیدا کرده‌اند. در مناطق دشتی اگر از آب‌های زیرزمینی بی‌رویه استفاده شود به دنبال آن فرونشست زمین رخ می‌دهد.

محمد آقامیری، نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها گفت که چهار استان ایران به حالت فوق بحرانی در فرونشست زمین رسید.

دی ماه سال جاری ۱۲ خانه مسکونی به دلیل فرونشست زمین در نسیم شهر خالی شد. اما دامنه خطر این پدیده سایر استان‌ها را هم تهدید می‌کند.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها گفت: «تشدید پدیده خشکسالی و مدیریت نادرست آب، سبب مخاطرات زیست محیطی زیادی می‌شود که در این میان می‌توان به فرونشست زمین اشاره کرد.»

آنطور که او گفت حالا مخاطره فرونشست زمین همه دشت‌ها و مناطق ایران را تحت تاثیر قرار داده است.

پیش از این هم غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، رئیس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد که از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر این پدیده قرار دارند.

بارندگی در ایران یک سوم متوسط جهانی

به طور متوسط میزان بارندگی در ایران یک سوم متوسط جهانی و میزان تبخیر سه برابر متوسط جهانی است. با وجود مناطق خشک و میزان بارندگی کم، برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی ادامه دارد. برداشت بی‌رویه آب هم به معنای خطر فرونشست زمین است.

 فرونشست

پیش‌تر علی بیت‌اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این مورد گفت: « ایران رتبه چهار فرونشست زمین در دنیا را دارد. اگر همین حالا اقدامات لازم صورت نگیرد، ایران سرزمینی غیرقابل زیست می‌شود.»

راه‌های کنترل فرونشست زمین

فرونشست زمین پدیده‌ای است که می‌توان آن را کنترل کرد. بیت اللهی با اشاره به اینکه برای کنترل این مخاطره باید چند سازمان فعالیت و همکاری کنند، چند راه و اقدامات تخصصی در حیطه هر سازمان را توضیح داد که بخشی از آن در ادامه آمده است.

در حیطه مسئولیت وزارت نیرو؛ چاه‌های غیرمجاز، کنترل هوشمند و تغذیه مصنوعی آبخوان باید صورت بگیرد.

در حیطه وزارت جهاد کشاورزی؛ مدیریت کشت و زرع، شیوه‌های نوین آبیاری و جلوگیری از تبخیر را باید انجام دهند.

در حیطه وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ کنترل صدور مجوز صنایع آب بر، جابه‌جایی صنایع آب بر در مناطق با خطر این پدیده باید صورت گیرد.

در حیطه وزارت راه و شهرسازی؛ از بارگذاری جمعیتی درون زون‌های فرونشست جلوگیری شود.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.