پزشکیان: هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند/شکاف دارا و فقیر عمیق‌تر شده است

رئیس جمهور نگاه دانشجویان بسیجی در زمان جنگ را کمک به رزمندگان با هر تخصصی عنوان کرد و گفت: تا زمانی که جنگ ادامه داشت دانشگاه و دانشجو پشتیبان رزمندگان بودند و بعد از جنگ با ادامه تحصیلات به دنبال خدمت به کشور بودند.
کد خبر : 87257
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰

به گزارش خط بازار؛ روز جمعه – ۲ آذرماه – در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) و در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی و طلاب بسیجی با درود به روان بنیانگذار انقلاب و یاد شهیدان و آرزوی طول عمر با برکت برای رهبر معظم انقلاب گفت: در ابتدای انقلاب که ما دانشجو بودیم، تمام فکر و ذکر ما این بود که باید کشوری توام با سربلندی، عدالت، به دور از تبعیض، ظلم و ستم و الگویی برای منطقه بسازیم و با رفتار و کردار خود به دیگران بگوییم که اعتقاد، مسیر و راه ما بهترین مسیر است.

رئیس جمهور افزود: اوایل انقلاب، دشمنان جنگ را به ما تحمیل کردند، در آن زمان موضوع جهاد سازندگی مطرح بود که دانشجویان با پول خود به کمک مردم می شتافتند و ما نیز از دانشگاه تبریز به شهرهای استان کردستان و شهرهای آذربایجان غربی در مناطق دورافتاده و در کوه‌ها می‌رفتیم و هر کاری که از دستمان ساخته بود، برای رفع مشکلات مردم انجام می‌دادیم.

رئیس دولت چهاردهم با بیان اینکه نگاه دانشجویان در آن زمان ساخت کشور بدون هیچ ادعایی بود، یادآور شد: هر کدام از دانشجویان در بخش‌های تخصصی خود مانند صنعت، کشاورزی، پزشکی، مسائل مختلف با ماشینی که از جهاد سازندگی گرفته بودند برای کار در روستاها و مناطق محروم منطقه چندین روز می‌ماندند و به مردم خدمت می‌کردند.

پزشکیان اضافه کرد: با پول توجیبی خودمان بازگشته و پیگیر دروس دانشگاهیمان بودیم و در دانشگاه نیز باور ما این بود که باید تخصصی داشته باشیم که بتوانیم در آینده پاسخگوی نیاز جامعه شویم.

وی با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی گفت: در این زمان که هنوز سپاه و سایر ارگان‌ها با ساختار حمایت پزشک و بهداشتی از رزمندگان شکل نگرفته بود، همه عملیات‌ها را تیم بهداشت و درمان دانشگاه ها و دانشجویان آن زمان پشتیبانی می‌کردند. دانشجویان پزشکی دانشگاه در تمامی عملیات های لشکر عاشورا حضور داشتند و پشتیبان بهداشت و درمان مجروحان جنگی بودند، این رویه در پشت جبهه هم وجود داشت.

رئیس جمهور با اشاره به عملیات والفجر مقدماتی که دانشجویان برای اعزام به جبهه آماده شده بودند، گفت: حدود ۱۲۰ نفر فقط از دانشگاه پزشکی برای عزیمت به جبهه اعلام آمادگی کرده بود، البته در عملیات والفجر مقدماتی مشخص شد نیازی به حضور این افراد در جبهه نیست. بر همین اساس چهار اتوبوس از دانشجویان اعزامی بازگشت و فقط یک اتوبوس از دانشجویان که از دانشگاه اعزام شده بودند برای عملیات احتمالی در منطقه ماندند.

پزشکیان با بیان اینکه نگاه دانشگاه و دانشجو در آن زمان دفاع از کشور بود، یادآور شد: در آن زمان مستقل از اینکه دانشجو چپی و راستی است، برای دفاع از کشور با هم در رقابت بودند و این موضوع مختص یک عده و یک گروه نبود. در عملیات والفجر (۴) هم که لشکر نجف و عاشورا در حال عملیات بودند، لشکر نجف نتوانست تیم لازم برای بخش بهداشت و درمان را همراه خود به منطقه بیاورد که ما ابتدا به لشکر نجف کمک کردیم و در عملیات بعدی کمک حال رزمندگان در لشکر عاشورا شدیم.

دانشجویان بسیجی پس از جنگ با ادامه تحصیل در پی حل مشکلات جامعه بودند

رئیس جمهور با بیان اینکه جبهه را در ابتدای جنگ دانشجویان با تشکیل تیم‌های اضطرای اداره کردند، افزود: در ادامه سپاه و ارتش در کنار یکدیگر توانستند مقابل دشمن ایستادگی کنند. اما بعد از جنگ به این باور رسیدیم که باید دانشگاهی بسازیم که پاسخگوی نیاز مردم باشد و همان دانشجویان تلاش کردند، در رشته‌های مختلف درس خواندند تا مشکل جامعه را حل کنند که این اتفاق رخ داد و ما هم رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه شدیم.

۶۰۰ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم

وی با بیان اینکه در این زمان هم باید همان راه زمان جنگ را برای رفع مشکلات پیش گرفت، تصریح کرد: در زمان ریاست دانشگاه دیدیم که روستاهای منطقه از خانه بهداشت محروم هستند و جایگاه استان مقام بیست و هشتم از این منظر است. از طرفی بودجه‌ دولت برای ساخت خانه بهداشت ناکافی نبود و اگر برای دریافت منابع مالی دولت صبر می‌کردیم، قطعا زمان را از دست داده بودیم.

پزشکیان با اشاره به تصمیم ساخت ۵۰۰ خانه بهداشت در مدت ۲ ماه، گفت: کارمندان و مدیران می‌گفتند بدون اعتبار نمی‌توان حتی یک دستگیره خرید. اما ما راه را ادامه دادیم و تصمیم گرفتیم ۵۰۰ خانه بهداشت را به اسم ۵۰۰ شهید بسازیم و به رغم اینکه همه ما را مسخره می‌کردند، ۶۰۰ خانه بهداشت را بدون اعتبار دولتی در ۶ ماه ساختیم.

وی ادامه داد: سال بعد نیز ۵۰ مرکز بهداشتی بدون اعتبار و بر اساس باور و اعتقادی که داشتیم، ساختیم و تصور می‌کنم برای ساختن کشور، از بین بردن بی عدالتی، برای خدمت به مردم و ایران، هیچ راهی جز آن نگاه بسیجی نداریم که باید بیاییم و بسازیم. البته این موضوع در جهاد تبیین، جهاد علمی و دانشگاهی و غیره می‌تواند خودش را نشان دهد.

رییس‌جمهور پزشکیان گفت: از روزی که آمدیم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند که ما را از حرکت و ساختن بازدارند.تصور می‌کنم که برای ساختن مملکت و از بین بردن بی‌عدالتی باید عمل کنیم. ما بهترینیم به شرطی که در عمل هم نشان دهیم.امروز کشور با انواع مشکلات چون ناترازی‌ها در برق، گاز و پول مواجه هستیم. باید این مشکلات حل شود و پاسخگو باشیم که با روند اداری هم امکان‌پذیر نیست.

برای اثبات برتری باورها و اعتقاداتمان نیاز به دعوا نیست/ در عمل اثبات کنیم

پزشکیان با اشاره به اینکه برای اثبات برتری باورها و اعتقاداتمان نیازی به بحث و دعوا نیست، بلکه باید آن را در عمل اثبات کنیم، اظهار داشت: کارآمدی یک تفکر لزوما در عمل قابل اثبات است و راه دیگری ندارد. ما امروز با انواع و اقسام مشکلات و ناترازی‌ها در عرصه‌های برق، آب، گاز، محیط زیست، پول و غیره مواجهیم که برخی از آنها در لبه پرتگاه هستند، ظرفیت‌ها و منافع دولتی نیز کفاف رفع این ناترازی‌ها و مشکلات را نمی‌دهد و از روزی هم که ما بر سر کار آمده‌ایم دشمن بر طبل جنگ می‌کوبد تا ما را از تلاش در مسیر ساختن کشور بازدارد، در چنین شرایطی ما راهی جز آن نداریم که به همان نگاه سال‌های اول پیروزی انقلاب اتکا کنیم و همه دست به دست هم دهند و در میدان تلاش کنند.

رئیس جمهور با اشاره به تصمیم دولت برای رفع کمبود فضاهای آموزشی و نیز اصلاح شیوه‌های آموزش برای رفع نابرابری و تبعیض آموزشی در نقاط مختلف کشور افزود: این به هیچ وجه قابل قبول نیست که ما بعد ۴۵ سال همچنان کمبود فضای آموزشی یا مدارس کپری داشته باشیم. اگر چه پول و امکانات کافی نداریم، اما انسان‌هایی با اراده و معتقد داریم که باور دارند می‌توانیم و باید کشور را بسازیم. با برادران جلساتی داشتیم و توافق کردیم که فراتر از روال و رویه‌های معمول اداری کمبود فضاهای آموزشی را در مدت یکسال رفع کنیم و این کار را نیز خواهیم کرد.

پزشکیان همچنین در توضیح برنامه دولت برای رفع تبعیض در شیوه‌ها و رویه‌های آموزشی نیز تصریح کرد: در حال حاضر کسانی که پول و امکانات دارند در مدارسی با امکانات بالا و بهره‌مند از بهترین معلمان درس می‌خوانند که دانش‌آموزان مناطق محروم و دورافتاده از امکانات و مزایای آن بی‌بهره و بی‌نصیب هستند و طبیعتا رقابت این دو دسته از دانش‌آموزان در مسیر ورود به دانشگاه عادلانه نیست؛ این رویه قابل قبول نیست و برنامه داریم که امکان رقابت برابر برای هم این دانش‌آموزان را فراهم کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه مشخص است این است که امروز در آموزش عدالت نداریم و روز به روز فاصله افراد دارا و فقیر در حال عمیق‌تر شدن است، اضافه کرد: چه کسی باید این بی‌عدالتی را رفع کند؛ باور ما این است که اینجا هم نگاه و رویکرد بسیجی باید به کمک اجرای عدالت و رفع تبعیض بیاید. امروز تحصیل یک دانش‌آموز در مدارس غیرانتفاعی در تهران در سال حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد، در حالی که برای بسیاری از خانواده‌ها تأمین چنین پولی در سال برای کل خانواده هم مشکل است، چه برسد برای تحصیل یک فرزند!

پزشکیان با تأکید دوباره بر اینکه این مشکل جز با رفتار و منش بسیجی رفع نمی‌شود، گفت: امیدوارم بتوانیم با کمک همه شما و دست به دست هم دادن سخت‌افزار، نرم‌افزار و شیوه آموزشی در نظام آموزش را به گونه‌ای اصلاح کنیم که دانش‌آموزانی تربیت کند که الگو و نمونه بوده و باور و اعتقاد آنها تلاش برای ساختن مملکت باشد، نه مثل وضعیت فعلی که از درصد بالایی از آنها به دنبال ترک میهن و مهاجرت هستند. باید آموزشی به دانش‌آموزان و دانشجویان مملکت بدهیم که حتی در شرایط سخت بمانند و برای رفع مشکلات و ساختن مملکت تلاش کنند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید جوانانی تربیت کنیم که بدانند، بتوانند و بخواهند که کشور را بسازند، خاطرنشان کرد: باید جوانانی تربیت کنیم که با هم کار کردن و حل مسئله با اتکا به ایمان و باور ساختن کشور در وجودشان نهادینه شده باشد؛ جوانانی که باور داشته باشند مملکت مال آنها و متعلق به همه ایرانیان است. برای رسیدن به چنین سطحی باید هر کدام از ما در عمل در این مسیر تلاش کند و باور خود را در اجرا دنبال کند نه اینکه صرفا در گفتار این حرف‌ها را بیان کند.

پزشکیان به فرازی از فرمایشات امیرالمومنین علی (ع) اشاره کرد که می‌فرماید اگر کسی می‌خواهد امام و جلودار باشد، باید اول خودش را بسازد و آموزش دهد قبل از اینکه به دیگران بخواهد درس بدهد، اظهار داشت: متاسفانه ما با فرمایشات امام علی (ع) بیگانه‌ایم و اگر هم فرمایشات ایشان را خوانده باشم، در عمل با آن بیگانه هستیم. اینکه انسان بتواند خودش را تربیت کند و الگو شود، خیلی با ارزش‌تر از آن است که بخواهد با زبان و بیانش دیگران را هدایت کند. یقین دارم اگر دست به دست هم دهیم و کشور را بسازیم، کسانی که می‌خواهند در این مملکت توطئه کنند هم خود به خود ساکت و منفعل خواهند شد.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.