سانسور آزادی حمید نوری در برخی رسانه های غربگرا

روزنامه های کثیرالانتشار هر روز حاوی مطالب و تحلیل های متنوعی است. در این ستون به بررسی روزانه این مطالب و تحلیل ها می پردازیم.
کد خبر : 75329
تاریخ انتشار :دوشنبه 28 خرداد 1403 - 22:55

به گزارش خط بازار؛ روزنامه های کثیرالانتشار هر روز حاوی مطالب و تحلیل های متنوعی است. در این ستون به بررسی روزانه این مطالب و تحلیل ها می پردازیم.

به فاصله چند روز پس از حمله پلیس فرانسه به مقر گروهک تروریستی منافقین در پاریس و بازداشت 3 نفر از اعضا، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران از آزادی حمید نوری و بازگشت او به کشورمان خبر داد.
موفقیتی که غریب‌آبادی آن را مرهون تلاش‌های قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه بخصوص شهید حسین امیرعبداللهیان دانست.تیرماه سال 1401 بود که دادگاه سوئد با صدور حکمی، حمید نوری، شهروند ایرانی را که با اتهامات بی‌اساس گروهک تروریستی منافقین در بازداشت این کشور به سر می‌برد، به حبس ابد محکوم کرد و در ادامه این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر و دیوان‌عالی سوئد نیز تأیید شد. حمید نوری آبان‌ماه سال ۹۸ در پی تلاش‌های گروهک تروریستی نفاق، به صورت غیرقانونی توسط پلیس سوئد دستگیر شد و در حالی که اتهامات وارده از سوی منافقین را رد کرده بود،
پس از 92 جلسه دادگاه در طول 9 ماه، در سال 1401 به حبس ابد محکوم شد.محرومیت از دیدار با خانواده، محرومیت از تماس تلفنی با ایران و اعضای خانواده، عدم دسترسی به پزشک جهت معالجه چشم و حضور در سلول انفرادی که تا آخرین روز اسارت ادامه داشت، شکنجه‌هایی بود که توسط سوئد روی حمید نوری اعمال می‌شد.
شهید رئیسی از جمله چهره‌هایی بود که به دلیل سابقه درخشان در برخورد قاطعانه با منافقین، آماج حملات و تخریب‌های این گروه تروریستی قرار داشت. دشمنی منافقین با شهید رئیسی و تلاش برای تخریب چهره او از یک‌سو و هدف تعریف شده برای سوئد مبنی بر وادار کردن ایران به آزادی یا تبادل تبعه سوئدی (احمدرضا جلالی) که در سال 95 دستگیر و به جرم جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده بود از سوی دیگر، باعث کلید خوردن پروژه بازداشت، محاکمه و محکومیت حمید نوری شد،
اما همزمان با اعلام خبر آزادی حمید نوری از سوی طرف ایرانی، نخست‌وزیر سوئد نیز اعلام کرد دو تبعه سوئدی که به جرم جاسوسی علیه ایران در بازداشت بودند، آزاد شده و در راه سوئد هستند. طبق اعلام نخست‌وزیر سوئد، یوهان فلودروس و سعید عزیزی، دو تبعه سوئد بودند که با حمید نوری تبادل شدند و خبری از تبادل احمدرضا جلالی نبود. فلودروس و عزیزی به ترتیب در سال‌های 1401 و 1402 به جرم جاسوسی علیه جمهوری اسلامی ایران توسط نهادهای امنیتی کشورمان بازداشت شدند.
بدون شک آزادی حمید نوری که از سال 98 در زندان‌های انفرادی سوئد به سر می‌برد، یکی از نقاط درخشان کارنامه دیپلماتیک دولت سیزدهم به شمار می‌رود، بخصوص اگر به این نکته توجه داشته باشیم که دستگاه قضایی سوئد با صدور حکم حبس ابد برای نوری، به دنبال تبادل او با احمدرضا جلالی بود.
همچنین گروه تروریستی منافقین به عنوان عاملان اصلی بازداشت و محاکمه حمید نوری، با آزادی او رشته‌های خود را پنبه می‌بینند، چه آنکه در خرداد‌ماه سال گذشته در اتفاقی مشابه، اسدالله اسدی نیز که به جرم واهی اقدام علیه منافقین بازداشت و محاکمه شده بود، پس از 5 سال اسارت در بلژیک، با تلاش دستگاه دیپلماسی به ایران بازگشت.
خبر آزادی حمید نوری، سرخوردگی و خشم اپوزیسیون را در پی داشت. شبکه های معاند از جمله بی بی سی و اینترنشنال و صدای آمریکا با خشم همراه با سرخوردگی، نسبت به این رویداد واکنش نشان دادند. و اما خبر آزادی حمید نوری و موفقیت دیپلماتیک دولت سیزدهم، در صدر اخبار رسانه های داخلی و از جمله روزنامه های کثیرالانتشار قرار گرفت.
در این میان، نکته قابل تأمل اینجاست که برخی روزنامه های داخلی که منتسب به جریان غربگرا هستند، این خبر بسیار مهم و این موفقیت دیپلماتیک را سانسور کرده و به هیچ عنوان در صفحه اول روزنامه به آن نپرداختند. در همین رابطه روزنامه های سازندگی، هم میهن و شرق در صفحه اول به خبر آزادی حمید نوری هیچ اشاره ای نداشتند. متاسفانه موضوع همصدایی رسانه های غربگرا با جریان اپوزیسیون مسبوق به سابقه می باشد.
چرا “افزایش مشارکت” اولویت نخست است؟
روزنامه همشهری در مطلبی با عنوان «چرا “افزایش مشارکت” اولویت نخست است؟» نوشت:«رهبر معظم انقلاب در دیدار روز شنبه با جمعی از نخبگان علمی جوان کشور به موضوع انتخابات مهم پیش‌رو اشاره کردند و به تبیین 2راهبرد اساسی در این زمینه پرداختند. حضرت‌آیت‌الله خامنه‌ای ضمن تأکید بر اینکه «افزایش مشارکت» اولویت نخست در زمینه انتخابات به‌شمار می‌رود، معیار مهمی هم برای یک «انتخاب خوب» تبیین کردند؛ اینکه «چه‌کسی به ملاک‌های انقلاب نزدیک‌تر است» و «توانایی کار در جهت این ملاک‌ها را دارد».
در این میان اما، تأکید رهبر معظم انقلاب بر اینکه «افزایش مشارکت» اولویت نخست در این رویداد مهم ملی است، نشان‌دهنده اهمیت تحقق چنین موضوعی است؛ اولویتی که تلاش برای تحقق آن، مزیت‌های متکثری برای کشور به‌همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی است که قشرهای مختلف جامعه، ازجمله چهره‌ها و جریان‌های سیاسی باید با تمرکز ویژه‌ای، اولویت افزایش مشارکت در انتخابات 8تیرماه را پیگیری کنند.»
در ادامه این مطلب آمده است:« مهم‌ترین نکته‌ای که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، واکاوی ضرورت افزایش مشارکت در جامعه است. «عقلانیت سیاسی» از محوری‌ترین گزاره‌هایی است که درباره «ضرورت افزایش مشارکت در انتخابات» می‌توان مطرح کرد. در واقع نخبگان و رسانه‌ها باید برای افکارعمومی تبیین کنند که حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی و مشارکت پررنگ در عرصه تصمیم‌سازی، از یک‌سو آثار مثبت بسیاری برای کشور به‌دنبال دارد و از سوی دیگر سایه بسیاری از تهدیدها را از سر کشور رفع می‌کند. درباره آثار و مزیت‌های داخلی افزایش مشارکت مردم در انتخابات باید به این نکته توجه کرد که حضور حداکثری جامعه پای صندوق‌های رأی، گام بلندی در مسیر گسترش آگاهی‌های سیاسی جامعه به‌حساب می‌آید و چشم‌انداز روشنی پیش‌روی کشور ترسیم می‌کند. باید مراقب بود که مشارکت کم‌رنگ جامعه در انتخابات برای کشور خطرآفرین خواهد بود و به‌تدریج می‌تواند سطح دانش‌ و نقش‌آفرینی سیاسی افکارعمومی را کاهش دهد؛ آسیبی که «عدم‌توازن» در جامعه را به‌دنبال دارد و برای آینده ایران زیانبار خواهد بود.»
روزنامه همشهری در ادامه نوشت:« در بعد بین‌المللی باید به این نکته واقف باشیم که در شرایط کنونی اگر برای دشمنان در کمین‌نشسته ایران روشن شود كه مردم با مشارکت حداکثری در عرصه سیاسی، جهت‌گیری‌های کلی کشور را تعیین می‌کنند و به‌نوعی امور را پیش می‌برند، بسیاری از طرح‌ریزی‌های ضدایرانی آنها خنثی می‌شود و مجال اجرا نمی‌یابد.
از سوی دیگر با نیم‌نگاهی به تجربیات گذشته در‌می‌یابیم که هرگاه ملت در صحنه‌های سیاسی حضور پرشور و حداکثری داشته‌، بسیاری از تحرکات و برنامه‌ریزی‌های بدخواهانه خنثی شده‌ است.
بنابراین معتقدم امروز حضور پای صندوق‌های رأی، تداعی‌کننده حضور مردم در جبهه‌ها در دوران دفاع‌مقدس است؛ حضوری که سبب می‌شود دشمنان بار دیگر به این موضوع بیندیشند که با افزایش سطح تنش‌ها با ایران، خود را وارد مهلکه‌ای سخت خواهند کرد.»
منبع: فارس
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php