×

اسمارت کابین

برای دسترسی به امکانات کیف پول و سطوح کاربری، وارد حساب خود شوید یا ثبت‌نام کنید.

حساب کاربری ندارید؟ ثبت‌نام کاربر جدید
خط بازار
اقتصاد کلان

اقتصاددان زن آمریکایی برنده نوبل اقتصاد 2023 شد

به گزارش خط بازار؛ کمیته نوبل کلودیا گولدین اقتصاددان زن آمریکایی را برنده نوبل اقتصاد ۲۰۲۳ اعلام کرد. گولدین استاد دانشگاه هاروارد به دلیل مطالعات خود در زمینه نقش زنان در بازار کار برنده نوبل اقتصاد شناخته شده است.

انتخاب اقتصاددان های آمریکایی تقریبا به یک سنت در اعطای جوایز نوبل تبدیل شده است. سال گذشته نیز سه اقتصاددان آمریکایی برنده نوبل اقتصاد شده بودند.

مردانه بودن نیز یکی دیگر از ویژگی های نوبل اقتصاد است به طوری که از سال ۱۹۶۸ تاکنون تنها ۳ زن توانسته اند نوبل اقتصاد را دریافت کنند این در حالی است که تعداد برندگان مرد ۹۰ نفر بوده است.

در بیانیه کمیته نوبل آمده است: “کلودیا گولدین نخستین تحلیل جامع از درآمد زنان و مشارکت آن ها در بازار کار طی قرون را ارائه داده است. گلدین با جستجو در آرشیوها و گردآوری و تصحیح داده های تاریخی، توانسته حقایق جدید و اغلب شگفت انگیزی را ارائه دهد. این واقعیت که انتخاب‌های زنان اغلب محدود به ازدواج و مسئولیت خانه و خانواده بوده و هست در مرکز تحلیل‌ها و مدل‌های توضیحی او قرار دارد.

نقطه دید او فراتر از مرزهای ایالات متحده قرار داشته و الگوهای مشابهی در بسیاری از کشورهای دیگر مشاهده شده است. تحقیقات او به ما درک بهتری از بازارهای کار دیروز، امروز و فردا می دهد.”

جایزه نوبل اقتصاد در سال ۱۹۶۸ توسط بانک مرکزی سوئیس راه اندازی شده است. مبلغ این جایزه بسیار قابل توجه و در حدود ۱ میلیون دلار است و شاید مهمترین دلیل اهمیت این جایزه در سطح افکار عمومی و رسانه ای همین رقم بالای جایزه آن است.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بنویسید

عضویت در کانال بله خط بازار

برای دریافت آخرین اخبار اقتصادی و بازار سرمایه، عضو کانال خط بازار در بله شوید

عضویت
اسمارت کابین
به سامانه اسمارت کابین بپیوندید امکان درج دیدگاه، دسترسی به اخبار داغ خودرویی و دریافت مشاوره‌های تخصصی بازار خودرو
عضویت