فضای غبارآلود واگذاری خودروهای وارداتی/فرش قرمز برای خروج ارز از کشور

ماراتن خرید خودروهای خارجی در حالی از ساعت ۱۲ امروز با سوت وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز می شود که هنوز ابعاد دقیق واگذاری این خودروها مشخص نیست
کد خبر : 51173
تاریخ انتشار : شنبه ۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵

به گزارش خط بازار؛ عرضه خودروهای وارداتی از نیمه امروز آغاز می شود. ساعت دوازده ظهر ششمین روز بهاری اسفندماه قرار است با دستور وزارت صمت و سامانه ای که تدارک دیده شده، کار فروش خودروهای وارداتی آغاز شود.

آنگونه که امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و‌ تجارت می گوید، متقاضیان باید برای ثبت تقاضای خود به سامانه تخصیص یکپارچه خودرو مراجعه کرده و البته آورده‌ای هم در حساب وکالتی خود سپرده گذاری کنند.

براساس آنچه که وزارت صمت اعلام کرده متقاضیان باید در سه مرحله وجه خود را تکمیل کنند و پول خود را در وهله اول در حسابی بلوکه نمایند؛ اما بر روی این موضوع هم شک و شبهه های فقهی وجود دارد و‌ مشخص نیست بعد از روشن شدن نتایج ‌و اسامی واجدین شرایط، پول مجدد چه زمانی به حساب متقاضیانی که از این ماراتن جا مانده اند برگشت داده می شود.

بر اساس اطلاعیه وزارت صمت، فرآیند فروش خودروهای وارداتی، در سه مرحله انجام خواهد شد که بر طبق آن، ثبت‌نام متقاضیان و انجام فرآیند نوبت‌دهی، انتشار آگهی عرضه خودروهای وارداتی و اقدام به خرید توسط متقاضیان حائز شرایط طبق نوبت و تحویل خودروهای وارداتی به خریداران سه مرحله این فرآیند خواهد بود.

بر طبق اطلاعیه های صادره، وجه خودرو در ۳ مرحله پرداخت می‌شود که شامل پرداخت به صورت علی‌الحساب در زمان ثبت‌نام در مرحله اول، پرداخت قیمت خودرو و هزینه‌ها تا ورود خودرو به گمرک در مرحله دوم که در زمان عقد قرارداد (در مرحله تخصیص خودرو) است و هزینه‌های مربوط به مالیات، عوارض و حقوقی گمرکی، شماره‌گذاری و سایر موارد در مرحله سوم که در زمان تحویل خودرو است.

حالا سوالات اساسی در رابطه با این واگذاری مطرح است که به نظر می رسد باید به صراحت پاسخ داده شوند:

۱- نوع خودرو، تعداد خودرو، زمان تخصیص و اینکه در مجموع از هر مدل چه تعداد به خاک ایران وارد شده است.

۲- مبلغ دریافتی از متقاضیان در مرحله اول، در چه حسابی واریز خواهد شد و آیا مبالغ وارده به این حساب بلوکه خواهند بود؟

۳- راه نیافتگان به مرحله بعد چه زمانی پول خود را پس خواهند گرفت؟

۴- آیا دریافت این مبلغ پول به لحاظ فقهی اشکال شرعی نخواهد داشت؟

۵- ضرر و زیان ناشی از تاخیر در تحویل به چه شکلی است؟

۶- فرمت اولیه قرارداد معتقده میان فروشنده و خریدار به چه شکلی است؟

منبع: اقتصاد آنلاین 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.