اختصاصی خط بازار

آمریکایی ها در وحشت وقوع جنگ هسته‌ای با روسیه

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که جنگ اوکراین تا حدودی دوران جنگ سرد را در ایالات متحده زنده کرده و بسیاری از شهروندان این کشور معتقدند که با یک «جنگ اتمی» روبرو می‌شوند که در آن روسیه می‌خواهد آنها را هدف تسلیحات اتمی‌اش قراردهد.
کد خبر : 32876
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴

به گزارش خط بازار، آخرین نظرسنجی مرکز تحقیقاتی مطالعات افکار عمومی وابسته به خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید که «نزدیک به یک سوم از افرادی که مورد سنجش قرارگرفته اند معتقددند روسیه مستقیما ایالات متحده را با سلاح هسته‌ای»‌ هدف قرارخواهد داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پس از آغاز حملات به اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته، تسلیحات هسته‌ای کشورش را به حالت آماده باش درآورده است.

در این نظرسنجی بیش از ۹۰ درصد آمریکایی‌ها گفته اند که «نگران استفاده پوتین از سلاح هسته ای علیه اوکراین هستند.» از هر ۱۰ نفر ۶ نفر در این باره «اظهار نگرانی شدیدی» کرده‌اند.

رابین تامپسون، استاد بازنشسته دانشگاه ماساچوست می گوید که «پوتین خارج از کنترل است و تنها نگران چیزی است که می خواهد. همزمان او سلاح هسته ای دارد.» به گفته این استاد دانشگاه این موارد شرایط را بحرانی کرده است.

 

 

۷۱ درصد از آمریکایی‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کرده اند معتقدند، حمله روسیه به اوکراین، احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای در تمام نقاط جهان را افزایش داده است. این نظرسنجی پیش از آزمایش موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی انجام گرفت و با این حال ۵۱ درصد آمریکایی ها گفته‌اند که نسبت به تهدیدی که کره شمالی در زمینه هسته ای برای آمریکا و جهان ایجاد می کند، بسیار نگران هستند.ایالات متحده تنها کشوری است در جهان که از سلاح هسته ای علیه یکی از دشمنانش استفاده کرده است.

از زمان بمباران هسته ای هیروشیما و ناکازاکی، در اوت ۱۹۴۵، جهانیان سالی نبوده که بدون نگرانی از «جنگ هسته ای» سپری کرده باشند.

بیشترین کلاهک‌های هسته‌ای متعلق به روسیه و ایالات متحده است و بی دلیل نیست که پس از آغاز جنگ اوکراین، بسیاری نگران وقوع یک جنگ جهانی که احتمالا هسته‌ای خواهد بود، شده اند.

ترس عمومی از وقوع یک جنگ هسته‌‌ای بارها در ۸ دهه اخیر فراگیر شده است. با این حال، اندازه گیری میزان این ترس کار دشواری برای سازمان های تحقیقاتی و نظرسنجی است.

یکی از مهم ترین سال هایی که شهروندان آمریکایی به‌طرز محسوسی وقوع یک جنگ هسته‌ای را تجربه کردند، مصادف بود با ماه اکتبر سال ۱۹۶۳ و بحران موشکی کوبا. برخی از مورخان می گویند جهان در آن سال، تنها چند ساعت و حتی دقیقه با وقوع یک جنگ هسته‌ای فاصله داشت.

یکی دیگر از مصادیق افزایش نگرانی و ترس عمومی از حمله هسته‌ای در آمریکا به فردای پخش فیلم «فردای حمله»‌ فیلمی هالیوودی ساخته ۱۹۸۳ بر می گردد. این فیلم که از تلویزیون پخش می شد میزان ترس عمومی از حمله اتمی را به‌طور بی سابقه ای بالا برد.

نکته جالب در نظرسنجی اخیر آسوشیتدپرس این است که ۴۰ درصد از افراد می گویند که «بسیار نگران هستند که ایالات متحده وارد جنگ با روسیه شود.» در حالی که جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده بارها اعلام کرده است که کشورش با وجود حمایت قاطع از اوکراین، تمام تلاشش را می کند تا مستقیما وارد جنگ با روسیه نشود.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، هم بارها در بیانیه‌های هفته‌های اخیر بر این موضوع تاکید کرده است اما به نظر می رسد که ترس افکار عمومی آمریکا بیشتر از رئیس جمهوری روسیه باشد تا واکنش مقامات آمریکایی.

هفته گذشته نخست وزیر ژاپن، فومیدا کیشیدا، گفت که «احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای بسیاری جدی است.»

از سوی دیگرکرملین هم به این نگرانی ها به عمد یا غیرعمد دامن می زند و گامی برای کاهش نگرانی ها برنداشته است.

ولادیمیر پوتین درست در ۲۴ فوریه، زمانی که حمله به روسیه آغاز شد در یک سخنرانی به جهان یادآوری کرد که کشورش «یکی از قدرتمندترین کشورهای هسته ای است.»

در نظرسنجی آسوشیتدپرس ۱۰۸۲ شهروند بزرگسال آمریکایی در تاریخ ۱۷ تا ۲۱ مارس شرکت کرده اند.

 

 

منبع: خط بازار

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.