اختصاصی خط بازار؛
واکنش اروپا و آمریکا به دستور اردوغان برای اخراج سفرای غربی
به گزارش خط بازار، آلمان، آمریکا، نروژ و پارلمان اروپا و همچنین سیاستمداران آلمانی به اظهارات رئیس جمهوری ترکیه درباره سفرای ۱۰ کشور واکنش نشان دادند.
وزارت خارجه آلمان بلافاصله پس از اظهارات اردوغان اعلام کرد که دولت آلمان گزارش مربوطه را خوانده و در حال رایزنی فشرده با ۹ کشور دیگر برای بحث در مورد تصمیم ترکیه برای اخراج سفیران است.
یک مقام در وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا منتظر توضیحات شفاف ترکیه درباره اخراج سفیران ۱۰ کشور از جمله آمریکاست.
نروژ، سوئد و هلند هم اعلام کردند که تا کنون هیچ گونه درخواست رسمی از جانب ترکیه در مورد اخراج سفیران خود از آنکارا دریافت نکردهاند.
وزارت خارجه نروژ ضمن محکوم کردن اظهارات اردوغان اعلام کرد که سفیر این کشور هیچ اقدامی انجام نداده است که موجب اخراج او شود. نروژ از ترکیه خواسته است به استانداردهای دموکراتیک و حاکمیت قانون پایبند باشد و بر اساس کنوانسیون حقوق بشر اروپا عمل کند.
دیوید ساسولی، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا نیز در واکنش به تصمیم ترکیه برای تعیین سفیر ۱۰ کشور به عنوان “عناصر نامطلوب” اعلام کرد که این موضوع نشان دهنده تغییر استبدادی دولت ترکیه است.
واکنش سیاستمداران آلمانی
سیاستمداران احزاب بزرگ آلمان نیز به شدت از اظهارات اردوغان انتقاد کردند.
آلکساندر گراف لامبزدورف، کارشناس مسائل خارجی از حزب دمکرات آزاد در توییتر نوشت که اخراج احتمالی ۱۰ سفیر از جمله سفیر آلمان و بسیاری از متحدان ترکیه در ناتو، غیر عاقلانه و غیردیپلماتیک بوده و انسجام ائتلاف (ناتو) را تضعیف خواهد کرد. این نمیتواند تأمینکننده منافع اردوغان باشد.
کلاودیا روت، نایب رئیس پارلمان فدرال آلمان (بوندستاگ) از حزب سبزها در واکنش به اظهارات اردوغان خواستار تحریم ترکیه شد. او به خبرگزاری آلمان گفته است که صادرات تسلیحات به ترکیه را باید متوقف کرد.
نوربرت روتگن، کارشناس مسائل سیاست خارجی حزب دموکرات مسیحی آلمان هم از “جنجال باورنکردنی در سیاست خارجی” صحبت کرده و گفته که رئیس جمهور ترکیه کشورش را از اروپا و غرب دور میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز شنبه اول آبان (۲۳ اکتبر) در اسکیشهر ترکیه برای دومین مرتبه اعلام کرد که حمایت دیپلماتهای خارجی از عثمان کاوالا، کنشگر حقوق بشری بدون پیامد نخواهد بود.
اردوغان در مقابل هزاران هوادار خود سفیران ۱۰ کشور از جمله آمریکا، آلمان ، فرانسه و شمار دیگری از دولتها را “عناصر نامطلوب” نامیده و از وزارت خارجه خواست که واکنش لازم در این زمینه را نشان دهد. در عرف دیپلماسی بینالمللی سفیری که “عنصر نامطلوب” خوانده میشود، کشور میزبان را ترک میکند.
اردوغان اما مهلتی برای “اخراج” دیپلماتها تعیین نکرد و وزارت خارجه این کشور تاکنون اظهارات او را “ناشنیده” گرفت، زیرا این موضوع را رئیس جمهور ترکیه چند روز پیش برای نخستین بار در سفر به آفریقا طرح کرد و وزارت خارجه این کشور تا کنون واکنشی به آن نشان نداده بود.
اردوغان در اسکی شهر خواست خود برای اعلام شدن ۱۰ سفیر به عنوان “عنصر نامطلوب” را تکرار کرد و عثمان کاوالا را به مشارکت در تروریسم متهم کرد و او را “شعبه سوروس” در ترکیه معرفی کرد.
منبع: خط بازار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0