کاهش 8 درصدی سهم بخش تولید از تسهیلات بانکی

آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهند با وجود جهش 67.4 درصدی آمار پرداخت تسهیلات بانکی در فروردین‌ماه امسال، نسبت به فروردین‌ماه سال 1403، سهم تولیدکنندگان از این وام‌ها افتی هشت درصدی پیدا کرده است.
کد خبر : 105812
تاریخ انتشار :یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 19:19

به گزارش خط بازار؛ بانک مرکزی به‌تازگی با انتشار گزارش عملکرد وام‌دهی بانک‌ها در فروردین ماه 1404، جزئیاتی از روند پرداخت تسهیلات بانکی به تفکیک هدف و بخش‌های اقتصادی را منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، در فروردین‌ماه 1404، بانک‌های کشور بیش از 429 هزار میلیارد تومان تسهیلات به مشتریان حقیقی و حقوقی پرداخت کردند؛ رقمی که مقایسه آن با آمار پرداخت تسهیلات در سال گذشته، حاکی از رشد 172 هزار میلیارد تومانی، معادل 67.4 درصدی پرداخت وام در نخستین ماه سال جاری است.

نکته شایان توجه آمار مزبور اما آن است که این جهش چشمگیر در آمار اعطای تسهیلات بانکی در فروردین‌ماه امسال نسبت به فروردین‌ماه سال گذشته در حالی رخ داده که بررسی‌ها از افت چشمگیر سهم بخش تولید از وام‌های بانکی حکایت دارند.

سقوط سهم تولیدکنندگان از تسهیلات بانکی

بررسی ترکیب دریافت‌کنندگان وام نشان می‌دهد که خانوارها در فروردین‌ماه امسال 22.8 درصد از کل تسهیلات پرداختی را به خود اختصاص داده‌اند. این در حالی است که سهم خانوارها در کل پایان سال 1403 معادل 22.2 درصد بود.

در مقابل، بخش‌های تولیدی شامل کسب‌وکارهای حقوقی و غیرحقوقی، مقصد 77.2 درصد از وام‌های پرداختی در فروردین‌ماه امسال بودند و این در حالی است که در پایان سال گذشته، این رقم معادل 77.8 درصد رقم خورده بود.

همچنین طبق آمارهای بانک مرکزی، سهم کسب‌وکارها از تسهیلات بانکی در فروردین‌ماه سال 1403 معادل 85.2 درصد بود. به عبارت دیگر سهم بخش تولید از وام‌های بانکی در فروردین‌ماه امسال حدود هشت درصد کمتر از فروردین‌ماه سال قبل بود.

بخش صنعت و معدن در صدر دریافت تسهیلات

با استناد به جزئیات داده‌های بانک مرکزی از وام‌های پرداختی به کسب‌وکارها، در بین بخش‌های اقتصادی، حوزه صنعت و معدن با سهم 47.1 درصدی و خدمات با 34.8 درصد از کل تسهیلات پرداختی، در صدر وام‌گیرندگان قرار داشتند. این در حالی است که بخش‌های بازرگانی (11 درصد)، کشاورزی (3.7 درصد) و مسکن و ساختمان (3.3 درصد) نیز در رتبه‌های بعدی جای گرفتند.

سهم 86 درصدی وام تامین سرمایه در گردش از تسهیلات بخش تولید

آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که هدف اصلی پرداخت تسهیلات به کسب‌وکارها در فروردین‌ماه، مانند گذشته، تأمین سرمایه در گردش بوده است. به طوری که 86 درصد از وام‌های پرداختی به صاحبان کسب‌وکار، به منظور تامین سرمایه در گردش آنها بوده است.

همچنین، 9.9 درصد از وام‌ها برای توسعه کسب‌وکارها و تنها 2.6  درصد از تسهیلات به منظور ایجاد کسب‌وکار جدید پرداخت شده‌اند.

وام خرید کالا؛ انتخاب محبوب خانوارها در فروردین‌ماه

بررسی وضعیت پرداخت تسهیلات به خانوارها حاکی از آن است که در فروردین‌ماه امسال، تسهیلات خرید کالای شخصی پرطرفدارترین نوع وام بود. طوری که 42.1 درصد از وام‌های پرداختی به مصرف‌کنندگان نهایی، از جنس وام خرید کالا بوده است.

همچنین وام قرض‌الحسنه ضروری 34.7 درصد از وام‌های پرداختی به خانوارها را به خود اختصاص داد و 11.8 درصد از وام‌های دریافتی آنها نیز مختص وام خرید خودرو شخصی بود.

شایان ذکر است علاوه بر این تسهیلات، خانوارها در فروردین‌ماه امسال 4.8 هزار میلیارد تومان وام در قالب کارت اعتباری نیز دریافت کردند.

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php