خط بازار
پول

گروه مدلل حدود 1.1 میلیارد دلار ارز دریافت کرده است

به گزارش خط بازار؛ به تازگی فهرست تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ به واردکنندگان کالاهای اساسی و دارو توسط بانک مرکزی منتشر شده است.

بررسی فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی تا شهریورماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد مجموعه ای متشکل از شش شرکت فعال در حوزه‌های کشت و صنعت و تجارت، وابسته به «گروه مدلل»، موفق به دریافت بیشترین میزان تخصیص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی در میان تمام شرکت‌های کشور شده‌اند.

مطابق داده‌های منتشرشده، مجموع ارزش ارز تخصیص‌یافته به این شش شرکت بالغ بر ۱ میلیارد و ۱۱۹ میلیون و ۶۴۷ هزار دلار است؛ رقمی که این گروه را در صدر فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ قرار می‌دهد.

در میان شرکت‌های زیرمجموعه این گروه، «کشت و صنعت مدلل ماهیدشت» با دریافت ۵۱۱.۱۱۴ میلیون دلار، بزرگ‌ترین دریافت‌کننده ارز ترجیحی در کل فهرست محسوب می‌شود. پس از آن، شرکت «آوا تجارت صبا» با ۲۹۰.۴۴۷ میلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. سایر شرکت‌های وابسته نیز شامل «نابدانه مدلل» با ۱۱۹.۱۲۶ میلیون دلار، «کلهر دانه جنوب» با ۷۰.۹۴۹ میلیون دلار، «صنعتی بهشهر» با ۶۸.۴۷۵ میلیون دلار و «کشت و صنعت مدلل شمال» با ۵۹.۵۳۶ میلیون دلار هستند.

گفتنی است، سال گذشته در رسانه ها اعلام شد، گروه صافولا، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنایع غذایی عربستان سعودی، پس از حدود دو دهه فعالیت در ایران، تصمیم به خروج از بازار ایران گرفته و دارایی‌های خود را به ارزش ۷۰۵ میلیون ریال سعودی (معادل ۱۸۸ میلیون دلار) به گروه مدلل فروخته است.

مجموع تخصیص ارز در فهرست منتشرشده، شامل ۱۰۱۲ ردیف و به ارزش کل ۵ میلیارد و ۱۱۹ میلیون دلار بوده است. بر این اساس، تنها شش شرکت وابسته به گروه مدلل حدود ۲۲ درصد از کل ارز ترجیحی توزیع‌شده در این دوره را به خود اختصاص داده‌اند؛ موضوعی که از تمرکز بالای تخصیص منابع ارزی در میان تعداد محدودی از شرکت‌ها حکایت دارد.

این داده‌ها در شرایطی منتشر می‌شود که سیاست تخصیص ارز ترجیحی با هدف تأمین مواد اولیه و کالاهای اساسی در اولویت دولت قرار دارد و بررسی‌های نهادهای نظارتی نشان می‌دهد تمرکز بالا در تخصیص منابع می‌تواند بر شفافیت، رقابت‌پذیری و عدالت اقتصادی تأثیرگذار باشد.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بنویسید