چهار دلیلی که نشان می دهد آمریکا ترجیح می دهد به جای جنگ، مذاکره کند
به گزارش خط بازار؛ در حالیکه مذاکرات ایران با کشورهای عضو برجام در وین اتریش به اوج خود رسیده، بسیاری از رسانه های خارجی از سنگ اندازی اسرائیل در مسیر گفتگوها نوشتهاند. بر اساس شواهد، رژیم صهیونیستی بیشترین فشار را به دولت بایدن می آورد تا آمریکا را از برجام دور نگه دارد. سفر مقامات صهیونیست به واشنگتن و دیدارهای پیاپی آنها با مقامات آمریکا به خوبی این مساله را تایید می کند.
اما پرسش اینجا است که چرا آمریکا علی رغم فشار اسرائیل و اشتراک منافع بسیار با این رژیم همچنان ترجیح می دهد مساله هسته ای ایران از طریق برجام حل شود؟ این پرسشی است که در این تحلیل به آن می پردازیم.
رژیم صهیونیستی از آمریکا خواسته به ایران حمله نظامی کند یا حداقل به متحدانش در خاورمیانه ضربه بزند. این البته چیزی است که به نظر می رسد از کان لم یکن شدن مذاکرات حاصل شود. آمریکا اگر قید برجام را بزند و این سند بین المللی رسما از بین برود آنگاه ایران نیز الزامی برای رعایت حدود هسته ای خود ندارد و قطعا غنی سازی اورانیوم خود را افزایش می دهد. رژیم صهیونیستی اعلام کرده که در صورت افزایش غنی سازی هسته ای ایران، جنگ ناگزیر است. شکی نیست که آمریکا در جنگ احتمالی نمی تواند کنار بایستد و نظارهگر باشد و این به معنی ورود آمریکا به جنگ در خاورمیانه است.
این دقیقا چیزی است که بایدن از آن اجتناب دارد. آمریکای جدید به هیچ وجه دوست ندارد مستقیم یا غیرمستقیم وارد جنگی جدید در خاورمیانه شود، چراکه مطمئن است این جنگ به ضرر او تمام خواهد شد. چند شاهد برای این مدعا وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
۱. قدرت متزلزل بایدن و سایه ترامپ
دولت بایدن در شرایط خوبی نیست. طرح واکسیناسیون کامل نشده و روزانه گروهی از آمریکایی ها بر اثر کرونا می میرند. اقتصاد ایالات متحده با رکود مواجه است و دونالد ترامپ نیز هر روز با تبلیغات خاص خود وعده بازگشت می دهد. نباید فراموش کرد که علی رغم پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰، ترامپ توانست حدود ۷۰ میلیون رای بیاورد. این بدین معنی است که او هنوز در آمریکا محبوب است. شکی نیست که ورود به یک جنگ می تواند دولت بایدن را نابود و کاخ سفید را دو دستی به دونالد ترامپ تقدیم کند.
۲. ایران قدرت نظامی دارد
ایران قدرت به مراتب بیشتری از عراق دارد. هم به لحاظ تسلیحات، هم به لحاظ موقعیت سوق الجیشی و هم به لحاظ متحدان منطقه ای، ایران قدرت بالاتری نسبت به کشورهایی دارد که آمریکا تاکنون با آنها درگیر شده است مسلم است که ورود آمریکا به جنگ با ایران می تواند چه ضررهایی به ارتش این کشور بزند و چه هزینه هایی بر آن تحمیل کند.
۳. مقاومت ملی در ایران شکل می گیرد
آمریکا در حالی به عراق حمله کرد که مردم دچار بیگانگی با حکومت شده بودند و به همین دلیل، بعد از ورود سربازان آمریکایی به عراق مقاومت ملی و مردمی شکل نگرفت (اتفاقی که بعد از حمله داعش به عراق رخ داد). این شرایط در ایران وجود ندارد و حمله به ایران بدون شک منجر به شکل گیری حلقه های مقاومت مردمی در داخل می شود و همین حلقه ها (آنطور که مثلا در ویتنام هم شاهدش بودیم) می تواند آمریکا را وارد یک غرقاب بزرگ کند.
۴. آمریکا قادر به اجماع جهانی نیست
آمریکا در سه دهه اخیر هرگز بدون اجماع متحدانش به کشوری حمله نکرده است. در جنگ افغانستان یا عراق هم بسیاری از کشورهای اروپایی از آمریکا حمایت کرده و ارتش این کشور را همراهی کردند. بسیار بسیار بعید است در مورد ایران چنین اجماعی شکل بگیرد. در حال حاضر کشورهای اروپایی با بحران کرونا و رکود اقتصادی مواجه اند، اتحادیه اروپا با خروج انگلستان ضعیفتر از همیشه است و راستهای افراطی هم بیش از گذشته توانستهاند کرسی های پارلمانی را در کشورهای مختلف اروپایی به دست آورند. اینها همه نشان میدهد، دنیا متفاوت از سال ۲۰۰۱ است و آمریکا نمیتواند به همین راحتیها غرب را در کنار خود ببیند.
آمریکا ریسمان گفتگو را رها نمی کند
در نتیجه باید گفت جنگ با ایران آنقدر برای بایدن هزینه دارد که او که نشان داده علاقهای به هیاهو ندارد و اصلا دوست ندارد خود را با دردسری تازه مواجه کند. از همین رو می توان گفت که دولت دموکرات ایالات متحده تا جای ممکن طناب گفتگوهای هسته ای را رها نمی کند و حتی الامکان ترجیح می دهد باب گفتگوها باز بماند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0