هر ایرانی یک ساندویچ حشره!

اخیرا خبرگزاری صداوسیما در تبلیغی از فواید حشرات خوراکی به‌عنوان جایگزینی برای منابع پروتئینی گفته که در روزهای گذشته با واکنش‌ها و انتقادات زیادی همراه بوده است.
کد خبر : 43409
تاریخ انتشار :دوشنبه 14 شهریور 1401 - 0:04

به گزارش خط بازار؛ اخیرا خبرگزاری صداوسیما در تبلیغی از فواید حشرات خوراکی به‌عنوان جایگزینی برای منابع پروتئینی گفته که در روزهای گذشته با واکنش‌ها و انتقادات زیادی همراه بوده است. هرچند در ادامه، این مطلب از صفحه خبرگزاری حذف شد اما پیش‌ازاین نیز شاهد خبرهایی مشابه که در آن به فواید ملخ به‌عنوانی خوراکی پرخاصیت پرداخته شده بوده‌ایم. همچنین در یکی از برنامه‌های تلویزیونی نیز کارشناس برنامه نسخه جنجالی برنج خالی بخورید و میوه نخورید را پیچیده بود.

در این باره روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان «پول ندارید حشره بخورید!» به مساله تبلیغ  حشرات خوراکی بای اقناع عمومی پرداخته است که در ادامه بخش‌هایی از آن را می‌خوانیم.

جبران پروتئین ازدست‌رفته با قارچ و سویا

گزارش‌ها از وضعیت معیشت خانوارها نیز نشان می‌دهد که همه دهک‌های درآمدی میزان مصرف گوشت قرمز خود شامل گوشت گوسفند و گوساله را کاهش داده و برای جبران پروتئین ازدست‌رفته، قارچ، سویا، مرغ و تخم‌مرغ را جایگزین کرده‌اند.

نگاهی به میزان مصرف کالاهای اساسی نشان می‌دهد که نه‌تنها کاهش در کالری دریافتی رخ ‌داده، بلکه کیفیت سبد غذایی خانوارها نیز کاهش‌یافته و از میزان مصرف کالاهای باکیفیت کاسته شده و کالاهای کم‌کیفیت جایگزین آن شده است. این تجربه را البته در سایر موارد از جمله گردشگری نیز شاهد هستیم. بر اساس گزارش‌ها کیفیت سفرهای مردم به دلیل گرانی‌های فزاینده روندی کاهشی داشته و از اقامت در هتل به اقامت در محل خویشاوندان و اقامت در چادر رسیده است. نگرانی جایی زیاد می‌شود که مصرف اقلام ضروری موجب خطرات جبران‌ناپذیری در سلامت افراد شده است.

به زودی، هر ایرانی در حال گاز زدن به یک ساندویچ حشره!

زنگ خطر برای سلامتی جامعه

طی ۱۵سال گذشته مصرف گوشت در کشور به دلیل افزایش قیمت‌ها کاهش ‌زیادی یافته است. به‌طور نمونه در سال ۸۴ هر خانوار ایرانی سالانه حدود ۵۷کیلوگرم گوشت مصرف می‌کرد، درحالی‌که امروز این میزان به رقم 12 تا 6کیلوگرم رسیده است. به‌طورکلی بررسی روند مصرف گوشت در ایران نشان می‌دهد که به‌رغم نقش مهم این ماده غذایی در سلامتی شهروندان و خانوارها، نسبت به استاندارد‌های جهانی بسیار کمتر مصرف می‌شود.

سلامت شهروندان در تیررس گرانی‌ها

محصولات پروتئینی بعد از نان و میوه در جایگاه سوم هرم غذایی قرار دارند. میزان مصرف گوشت قرمز طبق نظر کارشناس تغذیه برای هر فرد ایرانی که سالم باشد در روز باید معادل ۴۵گرم باشد و برای خانوار سه‌نفره ایرانی ماهانه به ۴کیلوگرم برسد. در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز به‌طور میانگین به ۲۵۰هزار تومان رسیده و یک خانوار ایرانی برای تأمین نیاز خود به گوشت قرمز باید ماهانه یک‌میلیون تومان کنار گذارد. برای سایر محصولات پروتئینی نیز وضعیت هزینه‌ها سرسام‌آور است؛ هر فرد ایرانی روزانه به یک عدد تخم‌مرغ نیاز دارد و در نتیجه هر خانوار ایرانی ماهانه به سه‌شانه تخم‌مرغ نیاز دارد که هزینه تهیه آن ۳۰۰هزار تومان تخمین‌زده شده است. در نهایت برای تأمین نیاز‌های اولیه غذایی و داشتن یک زندگی سالم با حداقل‌ها یک خانوار ایرانی ماهانه باید ۵میلیون و ۳۵۰هزار تومان هزینه کند، چیزی برابر حداقل دستمزد یک کارگر در کشور.

منبع: برترینها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php