نقشه خطرناک ترامپ برای چین
به گزارش خط بازار؛ پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این گمان را تقویت کرده که رئیس جمهور منتخب ایالات متحده با توجه به رابطه خوبی که با همتای روس خود دارد، یک توافق قریب الوقوع را بین روسیه و اوکراین ترتیب داده و به جنگ بزرگی که میان انها شکل گرفته پایان دهد.
با این حال، اینیس کاراخانوف، کارشناس روابط بینالملل و رئیس مرکز بینالمللی مبارزه با جنایت و تروریسم، در گفتوگو با وبسایت روسی «نیوز ری» تاکید کرد که تردید دارد ساکن جدید کاخ سفید در کنار مسکو بوده و توافق مناسبی را برای روسیه ترتیب دهد.
کاراخانوف معتقد است که دولت ترامپ – برخلاف دولت بایدن که روسیه را یک تهدید و دشمن استراتژیک بزرگ بریای خود می داند – مسکو را شریکی می داند که می تواند در رویارویی ژئواستراتژیک با چین، از آن استفاده کند.
در زیر خلاصه ای از مصاحبه تحلیلی کاراخانوف با نیوز ری ترجمه و ارائه می گردد:
هشدار به اوکراین و روسیه
کاراخانوف در گفتگو با «نیوز ری» تاکید کرد؛ با توجه به اینکه تماس های واشنگتن با کی یف و مسکو به شکل “اولتیماتوم های موازی” خواهد بود، احتمالا در دوره ترامپ مذاکرات جدیدی با روسیه آغاز خواهد شد. اما هدف این مذاکرات لزوما «صلح» نیست. کاراخانوف می گوید: «هدف ترامپ از بین بردن اتحاد روسیه با چین است، زیرا این، بزرگترین تهدید برای ایالات متحده است. {در همین راستا} ترامپ احتمالاً شرطی را بر کییف تحمیل خواهد کرد که مستلزم موافقت با مذاکرات و دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز خواهد بود، در غیر این صورت ایالات متحده حمایت نظامی و مالی خود را به طور کامل متوقف خواهد کرد.»
کاراخانوف می افزاید که کییف در صورت فشار ترامپ بر آن، دو گزینه خواهد داشت: «اوکراین یا به دنبال مصالحه با مسکو خواهد بود و پای میز مذاکره خواهد نشست، یا ریسک بزرگی را خواهد پذیرفت و بدون حمایت ایالات متحده به خصومت ها و جنگ با روسیه ادامه خواهد.»
این کارشناس روس این احتمال را بیان کرد که ترامپ در ازای محدود کردن روابط روسیه با پکن به خصوص در زمینه همکاری های نظامی یا حمایت از ابتکارات بینالمللی چین، برخی از تحریم های اقتصادی روسیه را برداشته و احیای روابط تجاری و دیپلماتیک و دسترسی محدود به فناوری های آمریکایی به روسیه را در دستور کار قرار دهد.
اگر روسیه به آمریکا امتیاز بدهد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
کاراخانوف نسبت به طرح احتمالی ترامپ بدبین است و آن را مقدمه ای برای درخواست های بعدی می داند. این تحلیلگر در گفتگو با «نیوز ری» پیش بینی کرد که اگر مسکو با طرح ترامپ برای کاهش همکاری با چین موافقت کند، واشنگتن خواستار امتیازات بیشتری از روسیه خواهد بود، زیرا ترامپ به تدریج فشار اقتصادی بر مسکو را افزایش خواهد داد و در ازای کسب منافع بیشتر، خواستار اقدامات جدیدی برای محدود کردن مبادلات تجاری خود با پکن خواهد شد.
وی افزود: «موافقت روسیه با تسلیم شدن و پذیرش برخی خواسته ها، به ویژه محدود کردن روابط خود با چین، ممکن است منجر به افزایش نفوذ آمریکا و سپس درخواست امتیازات بیشتر در آینده شود. انتظار می رود ترامپ با احتیاط، فشارهای اقتصادی را {علیه روسیه} افزایش دهد و مزایا و منفعت های اندکی را برای تضعیف روابط مسکو و پکن ارائه دهد.»
ترامپ همچنین سعی خواهد کرد از این شکاف استراتژیک برای تبدیل روسیه به متحدِ کنترل شده در رویارویی با چین استفاده کند.
کاراخانوف خاطرنشان کرد: «بدتر شدن روابط مسکو با پکن، ممکن است باعث شود روسیه بازار چین را از دست بدهد و از کمبود تجهیزات تکنولوژیک رنج ببرد که این امر منجر به تضعیف اقتصاد این کشور خواهد شد. فقدان یک متحد استراتژیک در شرق نیز روسیه را در مواجهه با نفوذ فزاینده ایالات متحده و متحدانش تنها خواهد گذاشت.»
اگر آمریکا و روسیه به توافق برسند، سرنوشت اوکراین چه خواهد شد؟
کاراخانوف این احتمال را رد می کند که روسیه با وجود همه پیشنهادهای اغواکننده ای که ممکن است ترامپ ارائه دهد، در مورد پرونده اوکراین امتیازاتی را به ایالات متحده بدهد، اما معتقد است که سرنوشت رهبری اوکراین پس از مذاکرات مورد انتظار واشنگتن و مسکو (فارغ از نتیجه مذاکرات) مبهم خواهد بود.
کاراخانوف معتقد است که «ترامپ ممکن است فشارها را بر کییف افزایش دهد و خواستار دستیابی به توافق صلح با روسیه شود. در این صورت، بعید است که مجارستان، لهستان و رومانی بتوانند مناطقی را در کنترل بگیرند. در اوکراین نیز با وجود مخالفت شدید اتحادیه اروپا و ناتو، زلنسکی ممکن است دست از حاکمیت مناطق تحت کنترل مسکو بکشد و اوکراین به یک منطقه حائل بین روسیه و غرب تبدیل شود.»
تاثیر روابط پوتین و ترامپ بر مذاکرات چیست؟
کاراخانوف معتقد است که روابط شخصی ترامپ و پوتین نقش مهمی در مذاکرات دو کشور خواهد داشت. این تحلیلگر خاطرنشان کرد: «رئیس جمهور جدید آمریکا از روش «همدردی» برای جلب رضایت مسکو و نزدیک شدنش به آمریکا استفاده خواهد کرد.»
این کارشناس روسی می افزاید: «ترامپ معتقد است که وجود یک عامل اعتماد برانگیز بین رهبران برای رفع موانع و کمک به دستیابی به توافق، کافی است. ترامپ همیشه به عنوان «مرد معامله» شناخته می شود و معتقد است که با گفت و گوی مستقیم با پوتین، راه حل های قابل قبولی برای مصالحه پیدا خواهد شد. به همین دلیل، ترامپ احتمالا مذاکرات را شخصی کند و از این راه برای دستیابی به توافق بهره ببرد.»
به گفته این تحلیلگر روس، ترامپ را نمی توان وفادار به روسیه یا دوستدار آن دانست. او به دنبال حفظ و تامین منافع آمریکا است و به همین دلیل، روسیه یک متحد بالقوه برای رویارویی با چین به حساب می آید. بنابراین، علاقه ترامپ به بهبود روابط با روسیه ناشی از ملاحظات استراتژیک او است و ارتباطی با «همدردی اش» با روسیه ندارد.
وی در پایان تحلیلش گفت: «البته باید به خاطر داشت که هدف ترامپ تضعیف روسیه نیست، بلکه کاهش نفوذ آن است تا در مسائلی که منافع دولت ترامپ را تامین می کند، به آمریکا وابسته شود. ترامپ از روسیه متنفر نیست اما او روسیه را متحد خود هم نمی داند. در واقع، از نظر او، این فقط ابزاری است که می تواند در یک بازی بزرگ ژئوپلیتیک مورد استفاده قرار گیرد.»
برچسب ها :چین ، خط بازار ، دونالد ترامپ ، روسیه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0