مذاکرات فشرده با مشتریان جدید برای صادرات نفت/استقرار تیم فنی شرکتهای روس در تهران
محسن خجستهمهر امروز در حاشیه مراسم اولین کنفرانس بهرهدهی چاهها در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وضعیت صادرات نفت نسبت به ماههای گذشته رضایتبخشتر است اظهار کرد: بازار نفت یک بازار سیال و داینامیک است و ما همیشه کسب و کار صادرات نفت را به عنوان یک کسب و کار دائمی و فشرده پیش میبریم.
وی با بیان اینکه در پایان هفته آغاز عملیات اجرایی میدان سهراب که با کشور عراق مشترک است در استان خوزستان آغاز میشود گفت: تا دو هفته آینده قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی عملیات اجرایی خود را آغاز میکند همچنین ردیف دوم پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز با موفقیت راهاندازی و تکمیل شده و گاز آن نیز در اختیار شبکه سراسری قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: ظرفیت این پالایشگاه ۵۶ میلیون مترمکعب بوده و از دی ماه سال گذشته تاکنون دو ردیف با موفقیت راهاندازی و به بهرهبرداری رسیده و تا پایان آذرماه، ردیف سوم آن به بهرهبرداری میرسد و نهایتا تا پایان سال تا چهار ردیف به بهرهبرداری میرسد.
مشارکت دانشبنیانها در افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز
وی با اشاره به مشارکت شرکتهای دانش بنیان در افزایش بهرهدهی چاههای نفت و گاز اظهار کرد: براساس مصوبه شورای اقتصاد و اقدامات چندین ماه گذشته به ویژه از زمان دولت سیزدهم مقرر شد که یک ظرفیت حدود ۷۰۰ حلقه چاه کم بازده به ارزش ۵۰۰ میلیون یورو در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار بگیرد به طوری که هر شرکت میتواند در بازده زمانی سه ساله پنج حلقه چاه کم بازده را به بازده حداکثری برساند.
خجستهمهر با بیان اینکه بیش از ۴۰ شرکت دانش بنیان پایان مراحل ارزیابی را سپری کرده است و به زودی قراردادهای متعدد با شرکتهای دانش بنیان در این راستا منعقد خواهد شد، گفت: هر کدام از شرکتهای دانش بنیان لازم است که با شرکتهای خدماتدهنده فنی چاهها همکار شوند و امکانات در اختیارات آنها قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: از ظرفیت تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۱ و همچنین از ظرفیت مالی و ضمانتنامههای صندوق پژوهش و صنعت نفت برای دریافت تسهیلات استفاده خواهیم کرد و به طور کلی هر نوع همکاری را برای به بلوغ رساندن این شرکتهای دانش بنیان و استفاده حداکثری از ایدههای آنها انجام میدهیم.
تیم فنی شرکتهای روسی در تهران مستقر شدهاند
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به دستاوردهای صورت گرفته در سفر روسیه گفت: ارائه و تشریح آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی و مالی قرارداد هفت میدان نفتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در خصوص آخرین مطالعات زمین شناسی و مطالعات مخزنی که در راستای آن تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با شرکتهای روسی انجام شد نیز گفتوگو کردیم.
وی با تاکید بر اینکه تیم فنی شرکتهای روسی ذیربط در تهران مستقر شدهاند و به زودی نیز تیم راهبری این پروژههای مربوط جهت ادامه مذاکرات فنی و آخرین وضعیت زمینشناسی و مخزنی در اواخر نوامبر به تهران میآیند تا بحثهای صورت گرفته را ادامه دهیم و امیدواریم که این بحثها را منجر به قرارداد نهایی کنیم.
خجستهمهر در خصوص سوآپ فرآورده نیز ادامه داد: با برخی از کشورهای روسی دراین راستا قرارداد منعقد کردیم و همچنین از غیر از کشور روسیه سوآپ فرآورده انجام خواهیم داد.
فاز ۱۱ پارس جنوبی زمستان به تولید میرسد
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به آخرین اقدامات صورت گرفته برای فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: در زمستان امسال به توفیق الهی این فاز به تولید گاز میرسد که ظرفیت آن نیز ۱۱ میلیون مترمکعب است.
واردات گاز نداریم
خجستهمهر با تاکید بر اینکه در حال حاضر واردات گاز نداریم اظهار کرد: شرکت ملی نفت ایران حداکثر تولید گاز را در زمستان امسال خواهد داشت و اگر مصرف کنندگان مصرف بهینه داشته باشند و صرفهجویی کنند انشاالله با مشکل مواجه نخواهیم شد.
وی ادامه داد: اکنون روی سوآپ فرآورده متمرکز هستیم و برنامه داریم که سوآپ گاز را نیز از طریق شرکت ملی گاز انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ظرفیت تولید گاز خام در کشور اکنون بیثش از یک میلیارد مترمکعب در روز است ادامه داد: انشاالله که این میزان نسبت به سال قبل کاهش نداشته باشد و باید توجه داشت که میزان مصرف بالا میرود و ما میزان تولید را کاهش نمیدهیم.
خجستهمهر در خصوص برنامههای صورت گرفته برای افزایش تولید گاز نیز تصریح کرد: امسال برنامه افزایش تولید را در دستور کار داریم اما رقم آن متفاوت است. بخشی از این افزایش از طریق فاز ۱۴ محقق میشود و بخش بیشتری را میتوانیم فرآورش کنیم همچنین فاز ۱۱ نیز به مدار تولید خواهد آمد و در حوزه مناطق نفتخیز جنوب و شرکت نفت مناطق مرکزی نیز در حوزه تولید گاز برنامههایی در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: مناطق نفتخیز جنوب عمدتا از واحدهای گاز مایع و یا NGL هستند و مناطق نفت مرکزی از میادین مستقل افزایش تولید خواهند داشت و انشاالله مشکلی ایجاد نخواهد شد.
خجستهمهر با اشاره به سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میادین نفتی و گازی گفت: این سرمایه گذاری از طرق مختلفی انجام میشود بخشی از آن از منابع داخلی است که در قالب بودجههای سنواتی درج میشود و بخشی نیز در قالب قراردادهای IPC و قراردادهای مربوط به سرمایه گذاران خارجی و همچنین فاینانس داخلی هستند. بدین گونه که قرار نیست کل سرمایه گذاری از منابع داخلی شرکت ملی نفت تامین شود.
طرح توسعه یکپارچه میدان آزادگان در دستور کار
وی با اشاره به آخرین وضعیت توسعه میدان نفت آزادگان اظهار کرد: به زودی مطالعه طرح توسعه یکپارچه میدان آزادگان در شرکتی که به تازگی تحت عنوان دشت آزادگان اروند ثبت شده آغاز میشود. از قبل نیز چنین طرحی وجود داشت اما اکنون شتاب حداکثری گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: تا اواخر سال گذشته ۲۰ حلقه چاه جدید به تولید آمد و تا یک ماه آینده نیز ۱۰ حلقه چاه جدید وارد مدار تولید میشود و تا پایان سال خبرهای خوبی را در این حوزه خواهیم شنید. اکنون از وضعیت راضی هستیم چرا که میدان آزادگان جنوبی در بخش توسعه و تولید شتاب خوبی گرفته است.
متعهد به استفاده حداکثری از ساخت داخل هستیم
خجستهمهر در پاسخ به سوالی در خصوص ورود تجهیزات و سرمایه روسها اظهار کرد: ما متعهد به قانون استفاده حداکثری از ساخت داخل هستیم و تا این لحظه این قانون رعایت شده است.
به گفته وی، متناسب با نیازی که در کشور داریم و شرکت پخش و پالایش اعلام میکند سوآپ از روسیه انجام میشود به گونهای که در شرایطی که نیازمند هستیم سوآپ غیرهمنام و در شرایطی که نیاز کشور کاهش پیدا میکند سوآپ همنام انجام میشود.
کشتی اوشنیک در عسلویه مستقر شد
وی در خصوص آخرین وضعیت کشتی اوشنیک گفت: خوشبختانه این کشتی غولپیکر در منطقه عسلویه مستقر شده است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :صادرات نفت ، مشتری نفت ایران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0