مخالفت ستاد پزشکیان با حامیان پزشکیان
چهرههای اصلی جریان اصلاحات که امروز از پزشکیان به عنوان نامزد اصلی خود حمایت میکنند، در زمان انتخابات مجلس 1402، یعنی حدود 3 ماه پیش، در مسیر تحریم انتخابات حرکت میکردند.
کد خبر : 76282
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
به گزارش خط بازار؛ قبل از مناظره اول در مرحله دوم انتخابات، رئیس ستاد مسعود پزشکیان در نامهای از مقام قضایی درخواست کرد طبق ماده ۶۸ قانون انتخابات ریاست جمهوری با رسانههایی که «حاکمیتی، دولتی و نظامی» معرفی شده برخورد شود.
در این نامه اذعان شده که «انتشار یا بازنشر هرگونه محتوا که موجب ترغیب و تشویق مردم به تحریم و یا کاهش مشارکت در انتخابات میشود» مصداق تخلف است و باید از این اقدامات خودداری شود.
اگرچه رویکرد اصلاحطلبان به مردم و توجه به مردم سالاری در جمهوری اسلامی از امتیازات و پیشرفتهای این جریان محسوب میشود اما تاملی در حامیان پزشکیان مشخص میکند که چه کسانی و چه جریانی، مردم را تشویق به عدم مشارکت در انتخابات کرده است.
1. محمد خاتمی
محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات که پزشکیان ادعا میکند قصد دارد ادامه دهنده راه او باشد، انتخابات قبلی را به نوعی تحریم کرده بود. خاتمی در انتخابات مجلس 1402 شرکت نکرد و گفت: «این بار تصمیم گرفتم که اگر نمیتوانم کاری برای مردم بکنم همراه و همنوا با خیل ناراضیانی باشم. من آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم. به این امید که با رأی ندادن در این شرایط اعتماد آسیب دیده مردم از حکومت و جریانهای سیاسی از جمله اصلاح طلبی تا حدی ترمیم شود.»
خاتمی همچنین در بهمن ماه 1401 در پیامی گفته بود: «مشکل اصلی عبارت است از گذر از جمهوریتِ نظام و گرایش به ناجمهوریت حکومتِ بهاصطلاح اسلامی، ولی با نام جمهوریت. اصلاح طلبی به شیوه و روال تجربه شده اگر نگوییم ممتنع شده است؛ دست کم به صخره ستبر بن بست برخورد کرده است و مردم هم حق دارند از آن مثل خود نظام حاکم نومید شوند.»
اما خاتمی در این روزهای به عنوان یکی از حامیان اصلی پزشکیان گفت: «پزشکیان درد مردم، عزم درمان و شجاعت اقدام دارد. به پزشکیان رأی خواهم داد.»
۲. جبهه اصلاحات ایران
جبهه اصلاحات ایران که اکنون مسعود پزشکیان را به عنوان کاندیدای مورد نظر خود معرفی و از او حمایت میکند، زمان انتخابات مجلس 1402، یعنی حدود 3 ماه قبل در بیانیهای اعلام کرد: «چرا لیست نمیدهیم؟ اینک یکی از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام حکمرانی، نابسامانیها و بحرانها در حوزههای مختلف سياسى، اقتصادی، اجتماعی و…را مىتوان نظارت استصوابی و محدودکردن حق انتخاب مردم برشمرد که در نهايت به ناجمهوريت نظام ختم مىشود.»
3. آذر منصوری
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، در انتخابات پیشین گفته بود: «پایان زمان رأی گیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و سید محمد خاتمی در این انتخابات رأی نداد. او قبلا نیز از راهبرد جبهه اصلاحات ایران در این انتخابات حمایت کرده بود.» بنابراین، راهبرد برخی اصلاح طلبان در 3 ماه گذشته رای ندادن و تحریم انتخابات بود.
اما آذر منصوری در این روزها در حمایت از پزشکیان گفت: «پزشکیان آخرین فرصتی است که می تواند به اصلاح مسیر حکمرانی کمک کند؛ در این شرایط بسیار سخت باید قدردان حضور پزشکیان در صحنه سخت انتخابات باشیم.»
4. سعید حجاریان
سعید حجاریان، از اعضای هسته سخت اصلاحطلبان در اسفند 1402 اظهار داشت: «کنش سیاسی – انتخاباتی علاوه بر زمانمندی، نیازمند بهرهمندی از پول سیاست است، که همان قدرت باشد.» به عبارتی دیگر، بر اساس این نظر، اصلاح طلبان فقط زمانی به سراغ مشارکت در انتخابات میروند که برایشان پول سیاسی یا همان قدرت داشته باشد.حجاریان همچنین تاکید کرده بود: «در دو انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ شرکت نکردم و در این دوره [مجلس 1402] هم مشخص است که شرکت نمیکنم.»
5. جواد امام
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات در زمان انتخابات مجلس 1402 گفت: «بر اساس مصوبه جبهه اصلاحات، این جبهه در تهران امکان ارائه لیست ندارد. وقتی گفته میشود انتخابات؛ انتخابات لوازم دارد و آن لوازم باید فراهم شود؛ در غیر این صورت انتخابات شکل واقعی خود را پیدا نمیکند.»
جواد امام این روزها به عنوان حامی پزشکیان گفته است: «جبهه اصلاحات متفقا با ستاد آقای پزشکیان کار را جلو میبرند.»
6. محسن آرمین
محسن آرمین، نایب رئیس جبهه اصلاحات در زمان انتخابات مجلس گفته بود: «دوستان اکثریت معتقدند شرکت در انتخابات ۱۱ اسفند نه کنشگری مرزی بلکه کنشگری بدون مرز است. فضا چنان بسته و جامعه چنان مستاصل، معترض و خشمگین است که شرکت در انتخابات به هیچ نتیجهای که متضمن خیر عمومی باشد، ختم نمیشود.»
محسن آرمین نیز اکنون از چهرههای حامی پزشکیان شناخته میشود و گفته است: «پزشکیان نماد ستیز نیست؛ نماد تعامل است.»
7. احمد زیدآبادی
احمد زیدآبادی، از دیگر چهرههای مشهور اصلاحطلبان در انتخابات پیشین گفته بود: «انتخابات زمانی مؤثر و معنادار میشود که یک سلسله اصلاحات پیشاانتخاباتی انجام شود. این پروسه را از طریق حضور در جامعه مدنی دنبال میکنم، نه از طریق انتخابات. با توجه به فضای انتخاباتی موجود، برای افرادی چون من به صلاح نیست وارد این عرصه شویم.»
زیدآبادی در این دوره از انتخابات در یادداشتی با عنوان «چرا به دکتر پزشکیان رأی میدهم» به حمایت از او پرداخت.
8. عباس عبدی
عباس عبدی، چهره سیاسی اصلاحطلب و یادداشت نویس روزنامههای اصلاحطلب که این روزها در نوشتههای خود به حمایت تمام قد از پزشکیان میپردازد، در زمان انتخابات گذشته گفته بود: «برای من مهم نیست که اصلاح طلبان لیست بدهند. این مسأله نیست. فارغ از این ادعا که اصلاح طلبان لیست دارند، مساله اصلی این است که آیا مردم امیدی دارند که از طریق انتخابات مشکلاتشان حل شود؟ اگر این امید وجود داشته باشد که خوب است. من بعید می دانم بیشتر از ۳۵ درصد مشارکت داشته باشیم.»او در زمان انتخابات مجلس درباره حضور پزشکیان به عنوان نامزد نمایندگی مجلس گفته بود: «حتما بهتر است که آقای دکتر پزشکیان در مجلس باشد تا حداقل صدایی به سود مردم بلند شود. ولی به چه قیمتی؟ مخالف تحریم انتخابات هستم اما مشارکت به هرقیمت هم مفید نیست. مجلسی که راهبرد و برنامه ندارد به چه درد میخورد؟»
از بهانههای اصلی عدم مشارکت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس 1402، موضوعاتی همچون بررسی صلاحیتها به دست شورای نگهبان و نادرست دانستن فرآیند انتخابات در ایران بود. اما چگونه در بازه 3 ماهه اسفند 1402 تا خرداد 1403، اصلاحطلبان از رویکرد تحریم انتخابات به مشارکت حداکثری رسیدند و چه تغییراتی در روند انتخابات صورت گرفته است؟
منبع: فارس
برچسب ها :خط بازار ، ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان ، عباس عبدی ، محمد خاتمی ، مسعود پزشکیان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0