خط بازار
پول

قیمت طلا در آستانه انتشار داده‌های تورم آمریکا

به گزارش خط بازار؛ در حالی که بازارهای طلا و نقره همچنان در وضعیت افزایشی قرار دارند، دلار آزاد از قدرت خود بهره می‌برد و مانع از صعود بیشتر قیمت‌ها در بازار طلا می‌شود. نقره نیز با افزایش ۱۳۰ درصدی از ابتدای سال، در حال نزدیک شدن به رکوردهای تاریخی خود است و بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت نقره در سال آینده به سطح ۷۰ دلار برای هر اونس برسد. این افزایش‌ها در حالی است که چشم‌ها به داده‌های تورم ایالات متحده دوخته شده است، که می‌تواند تأثیر زیادی بر آینده قیمت‌ها در این بازارها داشته باشد.

طلادر لحظه نگارش این گزارش در نرخ ۴۳۲۷ دلار قرار دارد.

طلا در انتظار داده‌های تورم ایالات متحده؛ نقره در نزدیکی رکوردهای تاریخی خود

به گزارش رویترز، قیمت طلا در روز پنجشنبه به طور عمده ثابت ماند و تحت تأثیر سیگنال‌های ملایم فدرال رزرو قرار گرفت.

شاخص دلار هم پس از رسیدن به بالاترین سطح خود در یک هفته اخیر در روز چهارشنبه، همچنان از افزایش‌های قبلی خود پشتیبانی می‌کرد، که این امر باعث شد تا روند افزایشی قیمت طلا تحت تأثیر قرار گیرد و محدود شود.

این وضعیت در حالی است که داده‌های مهم تورم ایالات متحده در این هفته منتشر خواهد شد. در همین حال، قیمت نقره در نزدیکی رکوردهای تاریخی خود باقی مانده است.

قیمت هر اونس طلا در بازار نقدی ۰.۲% کاهش یافت و به ۴,۳۳۳.۱۲ دلار رسید، پس از آن که در اواخر روز چهارشنبه بیش از ۱% افزایش یافته بود. همچنین، آتی‌های طلا در ایالات متحده نیز ۰.۲% کاهش یافت و به ۴,۳۶۳.۶۰ دلار رسید. شاخص دلار پس از رسیدن به بالاترین سطح خود در یک هفته اخیر در روز چهارشنبه، همچنان از افزایش‌های قبلی خود پشتیبانی می‌کرد، که این امر باعث شد تا روند افزایشی قیمت طلا تحت تأثیر قرار گیرد و محدود شود.

نقره در نزدیکی رکوردهای تاریخی؛ رشد ۱۳۰% از ابتدای سال

قیمت نقره در بازار نقدی ۰.۱% افزایش یافت و به ۶۶.۳۶ دلار رسید، پس از آن که در جلسه قبلی به رکورد ۶۶.۸۸ دلار رسید. نقره از ابتدای سال جاری ۱۳۰% رشد داشته است، که این رشد بیشتر از رشد ۶۵% قیمت طلا است. این افزایش قیمت نقره به دلیل تقاضای صنعتی ثابت، علاقه پایدار سرمایه‌گذاری و کاهش موجودی‌ها بوده است.

بسیاری از تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که نقره ممکن است در سال آینده به سطح ۷۰ دلار برای هر اونس برسد، به ویژه اگر روند کاهش نرخ‌های بهره ایالات متحده ادامه یابد که می‌تواند از تقاضا برای فلزات گرانبها پشتیبانی کند.

سیگنال‌های فدرال رزرو و تأثیر آن بر بازار طلا و نقره

کیلون وونگ، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA گفت : “اظهارات والِر نشان می‌دهد که فدرال رزرو ممکن است چرخه کاهش نرخ‌های بهره خود را ادامه دهد… بنابراین این موضوع هم‌اکنون از طلا و نقره حمایت می‌کند”، و افزود که ممکن است برخی از سرمایه‌گذاران برای برداشت سود در سطوح فعلی اقدام کنند.

کریستوفر والِر، رئیس فدرال رزرو، اظهار داشت که بانک مرکزی همچنان می‌تواند نرخ‌ها را کاهش دهد، زیرا بازار کار در حال سرد شدن است. او همچنین گفت که اگر از استقلال فدرال رزرو چالشی صورت گیرد، این بانک به شدت از استقلال خود دفاع خواهد کرد.

این اظهارات در حالی است که والِر منتظر مصاحبه‌ای با رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ برای جانشینی پاول است.

داده‌های بیکاری ایالات متحده و چشم‌انداز کاهش نرخ‌ها

داده‌ها نشان داد که نرخ بیکاری ایالات متحده در ماه نوامبر به ۴.۶% افزایش یافته است، که بالاتر از پیش‌بینی‌های نظرسنجی رویترز به میزان ۴.۴% و بالاترین نرخ از سپتامبر ۲۰۲۱ بود.

فدرال رزرو هفته گذشته سومین و آخرین کاهش نرخ ۰.۲۵ درصدی خود را در سال جاری انجام داد و اکنون بازارها دو کاهش اضافی ۰.۲۵ درصدی را برای سال ۲۰۲۶ پیش‌بینی می‌کنند. دارایی‌های غیر بازدهی مانند طلا معمولاً در محیطی با نرخ بهره پایین، سود می‌برند.

انتظار برای داده‌های تورم ایالات متحده

سرمایه‌گذاران اکنون منتظر انتشار شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده برای ماه نوامبر هستند که در اواخر روز منتشر خواهد شد. پس از آن، شاخص هزینه‌های مصرف شخصی در روز جمعه منتشر می‌شود.

افزایش قیمت پلاتین و پالادیوم

پلاتین ۴% افزایش یافت و به ۱,۹۷۳.۹۱ دلار رسید که بالاترین قیمت آن در بیش از ۱۷ سال اخیر است. در همین حال، پالادیوم نیز ۲.۴% افزایش یافت و به ۱,۶۸۷.۳۹ دلار رسید که نزدیک به بالاترین قیمت خود در سه سال اخیر بود.

منبع: اقتصادنیوز

دیدگاه خود را بنویسید