اختصاصی خط بازار
قدرتمندترین پاسپورتهای جهان در سال ۲۰۲۲
به گزارش خط بازار، دارندگان گذرنامه ژاپن و سنگاپور میتوانند بدون ویزا به ۱۹۲مقصد سفر کنند. شاخص گذرنامه هنلی بر اساس دادههای محرمانه انجمن بینالمللی حملونقل هوایی(IATA)، قدرتمندترین پاسپورتهای جهان را مشخص کرده است.
وبگاه هنلی، که کار خود را در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد، چند بار در سال، گذرنامههای ۱۹۹ کشور را برای سفر به ۲۷۷ کشور و سرزمین دیگر در جهان، ارزشگذاری میکند.
به گزارش سیانان، شاخصهای این وبگاه حاکی از آن است که گذرنامههای ژاپن و سنگاپور در صدر فهرست قویترین پاسپورتهای جهان قرار دارند. دارندگان این گذرنامهها میتوانند بدون ویزا به ۱۹۲ مقصد سفر کنند. پس از ژاپن و سنگاپور، کره جنوبی و آلمان در رتبه دوم (با امتیاز ۱۹۰) قرارگرفتهاند. فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ و اسپانیا نیز (با امتیاز ۱۸۹) در رتبه سوم جا دارند. مشاهده دادههای موجود نشان میدهد که کشورهای اتحادیه اروپا در صدر فهرست قویترین گذرنامهها قرار دارند و فرانسه، هلند و سوئد با یک پله صعود، به اتریش و دانمارک در رده چهارم (با امتیاز ۱۸۸) پیوستهاند.
ایرلند و پرتغال نیز با امتیاز ۱۸۷ در رده پنجم قرارگرفتهاند. جایگاه آمریکا و بریتانیا که در سال ۲۰۱۴ بهطور مشترک رتبه اول را داشتند، اندکی تغییر کرده است و در کنار چهار کشور سوییس، نروژ، بلژیک و نیوزیلند به رتبه ششم رسیدهاند.
استرالیا، کانادا، جمهوری چک، یونان و مالت در رتبه هفتم و کشورهای اروپای شرقی در سایر جایگاههای ۱۰ کشور برتر ایستادهاند. مجارستان و لهستان به رتبه هشتم صعود کردهاند، لیتوانی و اسلواکی به رتبه نهم ارتقا یافتهاند و استونی، لتونی و اسلوونی در جایگاه دهم قرار دارند.
شاخص تبعیض در زمینه ویزا و گذرنامه یکی از چندین شاخصی است که شرکتهای مالی برای رتبهبندی پاسپورتهای جهان ایجاد کردهاند. این شاخص ۱۹۹ گذرنامه را بر اساس تعداد مقصدهایی که دارندگان آنها میتوانند بدون دریافت ویزای از قبل، به آنها سفر کنند، رتبهبندی میکند. چنین فهرستی در طول سال و هر زمان که تغییراتی در سیاست ویزای کشورها اعمال میشود، بهروزرسانی میشود.
این آمار در شرایطی گزارش شده است که کریستین اچ. کایلین، رئیس شرکت هنلی و خالق شاخص گذرنامه، معتقد است باز کردن مسیرهای مهاجرت پس از همهگیری کرونا بسیار مهم است. او تاکید کرد: «گذرنامه و ویزا یکی از مهمترین ابزارهای موثر بر نابرابری اجتماعی در سراسر جهان است.» کایلین همچنین معتقد است که «مرزهایی که ما در آن متولد میشویم و اسنادی که به ما تعلق میگیرد، تبعیضی مانند تبعیض ناشی از رنگ پوست ایجاد میکنند. از اینرو، کشورهای ثروتمندتر باید برای کمک به تعادل منابع انسانی و مادی در سراسر جهان کمک کنند.»
منبع: خط بازار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0