خط بازار
اخبار

عراقچی: شروع مذاکرات خوب بود/مراقب غافلگیری دشمن باشید

به گزارش خط بازار؛ وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص نتایج مذاکرات هسته‌ای امروز با آمریکا صحبت کرد و آن را شروع خوبی دانست.

امروز جمعه ۱۷ بهمن ماه مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا با میانجی‌گری کشور عمان در مسقط پایتخت این کشور برگزار شد.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان پس از این مذاکرات در جمع خبرنگاران گفت: گفتگوهای طولانی و فشرده ای داشتیم، جلسات متعددی امروز به صورت غیرمستقیم برگزار شد.

وی افزود: چندین دور جلسات برگزار شد.نقطه نظرات و نگرانی ما بعد از این مدت به همدیگر منتقل شد.

عراقچی خاطر نشان کرد: همچنین حقوق و منافع ما در جو بسیار خوبی مطرح شد.

وزیر خارجه کشورمان گفت: در مجموع شروع خوبی بود ولی ادامه آن منوط به آن است که ما در پایتختها مشورتهایی را انجام  دهیم و درباره چگونگی  ادامه تصمیم گیری کنیم.قرار شد مذاکرات ادامه یابد.

وی با بیان اینکه، «به نظرم فضای خوبی حاکم بود و شروع خوبی بود»، خاطر نشان کرد: الان در مرحله ای هستیم که بعد از جنگی که پشت سر گذاشتیم دوباره روند گفتگو آغاز شود.

عراقچی در عین حال گفت: این بی اعتمادی چالش سنگین بر سر مذاکرات است. باید بر این بی اعتمادی غالب شویم. امروز بحث خوبی مطرح شد و قرار شد ادامه پیدا کند.

وزیر خارجه کشورمان اظهار  داشت: اگر همین روند در طرف مقابل ادامه پیدا کند می‌توان به چارچوبی برای مذاکرات رسید.

وی در پایان گفت: از نظر من شروع خوبی داشت و بستگی به طرف مقابل و تصمیم گیری در ایران دارد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کشورهای منطقه، با وجود سازوبرگ‌ها و تمهیداتی که آمریکا در اطراف منطقه تدارک دیده است، موضوع امنیت در این جغرافیا است. آیا در ارتباط با این موضوع نیز در گفت‌وگوهای امروز مسائلی مطرح شد، یا هنوز به آن مرحله نرسیده است؟، گفت: موضوع  گفت‌وگوهای ما صرفاً هسته‌ای است و ما در خصوص هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها گفت‌وگو نمی‌کنیم.

وی تصریح کرد: البته اینکه گفت‌وگوهای هسته‌ای و حل‌وفصل مسائل اصلی باید در فضایی آرام، بدون تنش و بدون تهدید، صورت گیرد مورد اشاره ما قرار گرفت.

عراقچی خاطرنشان کرد: لازمه هر گفت‌وگویی، خودداری از تهدید و فشار است. ما این نکته را امروز نیز به‌صراحت مطرح کردیم و انتظار داریم که حتماً رعایت شود تا امکان ادامه گفت‌وگوها فراهم باشد.

تفاهم ایران و آمریکا برای ادامه گفت‌وگوها

به گزارش خط بازار؛ دو کشور تفاهم کرده‌اند که این گفتگوها در موعد دیگری ادامه پیدا کند.

در چارچوب میزبانی سلطنت عمان از مذاکرات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران، صبح امروز جناب آقای بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه، به‌طور جداگانه رایزنی‌هایی با هیئت ایرانی به ریاست جناب آقای دکتر سید عباس عراقچی و نیز با هیئت آمریکایی به ریاست استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، و جرد کوشنر انجام داد.

این رایزنی‌ها بر فراهم‌سازی شرایط مناسب برای ازسرگیری مذاکرات دیپلماتیک و فنی متمرکز بود و در عین حال، با توجه به اهتمام طرف‌ها برای موفقیت این گفت‌وگوها در راستای تحقق امنیت و ثبات پایدار، بر اهمیت آن‌ها تأکید شد.

وزیر امور خارجه سلطنت عمان همچنین بار دیگر بر تعهد این کشور به تداوم حمایت از گفت‌وگو و نزدیک‌سازی دیدگاه‌های طرف‌ها تأکید کرد و آمادگی عمان را برای همکاری با شرکای مختلف به‌منظور دستیابی به راه‌حل‌های سیاسی توافقی که با اهداف و انتظارات مورد نظر همسو باشد، اعلام کرد.

وی در پایان، مراتب قدردانی عمیق خود را از تلاش‌های کشورهای منطقه که از این مذاکرات حمایت می‌کنند، ابراز داشت.

منبع: تسنیم

دیدگاه خود را بنویسید