با حضور رئیس‌جمهور انجام شد؛

رونمایی از ۹ دستاورد هسته‌ای

در روز فناوری هسته‌ای، از ۳ دستاورد در حوزه رادیو دارو، ۲ دستاورد در حوزه پلاسما و ۴ دستاورد حوزه‌های صنعتی، لیزر، سیستم‌های کنترلی و عکسبرداری رونمایی شد.
کد خبر : 33640
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷

به گزارش خط بازار، سازمان انرژی اتمی همچنین امروز در مراسم بزرگداشت فناوری هسته‌ای در حضور رئیس جمهور از ۳ برنامه راهبردی خود برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای، توسعه کاربرد پرتوها و ساخت نیروگاه تمام بومی ۳۶۰ هزار مگاواتی در “دارخوِین” خبر داد.

در جریان این بازدید محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، دستاوردهای علمی و فناورانه کشور در حوزه هسته‌ای را برای رئیس‌جمهور توصیف کردند.

رئیس‌جمهور ضمن تاکید بر حق استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، دانش و فناوری در حوزه هسته‌ای را غیرقابل بازگشت خواند و گفت روند تحقیق و پژوهش در استفاده‌های صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای شتاب خوبی گرفته و دولت از این روند حمایت خواهد کرد.

به گفته آقای رئیسی صنایع هسته‌ای ایران ماهیت صلح آمیز دارد، نمی خواهند اعتراف کنند، حقوق ملت ایران در مذاکرات هسته‌ای باید مورد احترام همه باشد. برای حفظ حقوق هسته‌ای ملت ایران حتی یک گام هم عقب نشینی نمی‌کنیم.

همچنین امروز سند توسعۀ منابع انسانی، سند توسعۀ کاربرد پرتوها، به منظور پوشش دهی کل محصولات تولیدی کشور بویژه در بخش کشاورزی و مواد غذایی در قالب ۱۲ قطب منطقه ای پیش بینی گردیده و سند توسعۀ برق اتمی شامل، برنامه احداث ۱۰هزار مگاوات نیروگاه جدید در افق بیست ساله ساله نیز رونمایی شد.

سازمان انرژی اتمی ایران در سال ١٤٠٠ حدود ٧٧ دستاورد جدید به دستاوردهای خود افزوده است.

٢٩ دستاورد مربوط به حوزۀ سوخت اتمی، ١٩ دستاورد مربوط به حوزۀ تحقیق و توسعه، ١٥ دستاورد مربوط به حوزۀ تأمین انرژی و ١٤ دستاورد مربوط به حوزۀ کاربرد پرتوهاست که امروز از ٩ دستاورد اصلی و نمونه توسط رییس‌جمهور محترم رونمایی خواهد شد.

این دستاوردها عبارتند از:

١- سند جامع راهبردی و اسناد پیوست آن.

٢- تدوین دانش فنّی و ساخت اوّلین نمونۀ صفحات سوخت سیلیسایدی به منظور جایگزینی سوخت راکتور تحقیقاتی تهران.

٣- طراحی و ساخت سامانۀ سم‌زدایی از پسته با استفاده از فنّاوری پلاسمای سرد، با این روش قارچ ها و باکتری های محصول پسته از بین می رود و مانعی به عنوان آفت آفلاتوکسین بیش از این در راه صادرات این محصول قرار نمی گیرد.

٤- طراحی و ساخت سامانۀ پلاسمای سرد برای درمان بیماری سرطان، این سامانه بصورت انتخاب سلول های سرطانی را هدف قرار می دهد و کاهش درد و رنج بیماران سرطانی را موجب می گردد.

٥- تولید رادیو نوکلوئید تربیوم-١٦١ به‌صورت بدون حامل اضافه شده، در این روش ذرات رادیو اکتیو از طریق یک حامل اختصاصی بسته به نوع سرطان به تومور وصل می شود و سلول سرطانی را بصورت موضعی از بین می برد.

٦- نشاندارسازی کیت رادیوداروی پنتاگزیفور با رادیوداروی گالیوم ٦٨ با نام تجاری پارس سیگزافور، طراحی، سنتز و فرمولاسیون رادیوداروی گالیوم ٦٨- فاپی با نام تجاری پارس گالوفاپی برای تشخیص بیش از ٢٨ نوع سرطان صعب العلاج و تمام متاستازهای آن.

٧- تولید کیت رادیوداروی FAPI جهت نشاندارسازی با رادیوداروی لوتیشوم ١٧٧، گالیوم ٦٨ و تکنیسیوم ٩٩

٨- کسب فنّاوری تولید پودر زیرکونیای پایدار، قابل مصرف در صنایع مختلف.

٩- طراحی و ساختِ چشمۀ لیزر میکرو ماشین کاری، جهت ساخت قطعات ریز با دقّت بسیار بالا.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.