خط بازار
اخبار

خیز سکه برای کانال جدید/ قیمت دلار در مرز جدید

به گزارش خط بازار؛ بازار طلا و ارز در حالی به استقبال تعطیلی میان هفته رفت که قیمت ها روند افزایشی روز گذشته را با شدت بیشتری دنبال کردند و با شکستن مرزهای مقاومتی،‌ کانال های افزایشی را فتح کردند؛ مسیری که به عقیده معامله گران از چهار دیدگاه قابل ارزیابی است. اول،‌ تحلیلگران معتقدند صعودی شدن نوسانات بازار از توقف طولانی مدت قیمت ها در یک دامنه مشخص نشات گرفته است و هنوز نمی توان به آغاز روند صعودی در بازار امیدوار شد. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، تحلیلگران می گویند بازار همواره در برخورد با محدوده های حمایتی قوی حرکت رو به بالا را تجربه می کند و این واکنش بازار را نمی توان به تغییر روند تعبیر کرد. بر اساس گزارش خبرنگار اقتصادنیوز، گروه دیگری از معامله گران هم معتقدند بازار به دلیل آنکه هنوز درباره نتیجه انتخابات تصوری ندارد پیش دستی کرده و اثرات منفی احتمالی را به نوعی پیش خور کرده است و همین موضوع عامل صعودی شدن قیمت ها در دو روز اخیر است.

سومین دیدگاه هم به نتیجه اولیه انتخابات وابسته است و به عقیده این گروه بازار تا شب انتخابات همچنان بلاتکلیف خواهد بود و پس از اعلام نتایج اولیه در روز شنبه و مشخص شدن نامزد منتخب موضع گیری نهایی را برای تعیین نوسان خواهد کرد.

چهارمین و آخرین رویکرد هم به اعلام نرخ تورم خرداد ماه اشاره دارد که می تواند بر بازار اثرگذار باشد. براساس آمار رسمی اعلام شده تورم نقطه به نقطه در خردادماه به حوالی ۳۲ درصد رسید و نسبت به ماه قبل افزایشی بوده؛ بدین ترتیب، قیمت کالاها و خدمات در خرداد ۱۴۰۳ به نسبت خرداد ۱۴۰۲ معادل ۳۲ درصد رشد داشته است. افزایش قیمت کالا و خدمات سیگنال منفی به بازار می فرستد و در پی آن قیمت ها روند صعودی را در پیش خواهند گرفت.

قیمت دلار مرز مقاومتی را لمس کرد

اما قیمت ها امروز در بازار ارز چه مسیری را تجربه کردند؟‌ معاملات روز دوشنبه چهارم تیر برای دلار هرات با نرخ ۵۹ هزار و ۹۱۰ تومان آغاز شد اما در نیمه دوم معاملات روند صعودی را تداوم بخشید و در میانه کانال ۶۰ هزار تومان جا خوش کرد. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز،‌ معامله گران معتقدند اگر دلار نتواند در ادامه مسیر اصلاح داده و به روند کاهشی بازگردد،‌ می تواند جان دوباره گرفته و استارت صعود دوباره را بزند اما اگر در روزهای آینده خبری از اصلاح قیمت نباشد،‌ بالا رفتن دلار سخت خواهد شد.

درهم امارات امروز را با نرخ ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان بازگشایی کرد اما در ادامه معاملات در مسیر صعودی حرکت کرد و ۱۶ هزار و ۵۶۰ تومان قیمت گذاری شد.

به عقیده فعالان بازار، بازه ۶۰ هزار و ۲۰۰ تومان تا ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان مرز حمایتی دلار محسوب می شود که اگر در ادامه معاملات زیر آن تثبیت دهد، می تواند کاهش قیمت را دوباره از سر بگیرد و اگر بالای مرز مقاومتی ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان ماندگار شود،‌ مسیر صعود برای اسکناس آمریکایی هموار خواهد شد. از دیگر نکات جالب توجه توصیه عمده کانال های معامله گران به عدم خرید در بازار امروز بود.

طلا در بازار اوج گرفت

بازار طلا و سکه هم امروز به دلیل نوسان اونس طلا در دامنه محدود، سکان خود را به دستان دلار داد و افزایش قیمت محسوسی را تجربه کرده است. به گزارش اقتصادنیوز، اونس امروز در بازار ۲۳۲۶ دلار قیمت خورده است که نسبت به روز گذشته نوسان قابل توجهی نداشته است. تحلیلگران فنی بازار معتقدند که اونس اگر این کف را در ادامه معاملات بازار جهانی حفظ کند می تواند بار دیگر روند صعودی را در پیش بگیرد.

طلای آبشده اما از اونس چندان اثر نپذیرفت و قیمت دلار و همچنین تنش سیاسی میان اسرائیل و لبنان بر عاملی شد تا در مدار افزایش حرکت کند. آبشده که امروز با قیمت ۱۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان بازگشایی کرده بود،‌ در نیمه دوم روز در محدوده ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار گرفت. براساس گزارش اقتصادنیوز،‌ معامله گران می گویند روند افزایشی طلای آبشده باعث شد تا مرز حمایت ۱۴ میلیون و ۷۰۰ برای آن به مرز مقاومتی تبدیل شود و در صورت تثبیت بالای آن می تواند افزایش بیشتری را هم تجربه کند. طلای ۱۸ عیار هم از قافله عقب نمانده است و طبق اعلام اتحادیه طلا و جواهر،‌ در لحظه تدوین این گزارش سه میلیون و ۴۵۲ هزار و ۴۰۰ تومان نرخ گذاری شده است که نسبت به روز گذشته رشد ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را در هر گرم تجربه کرده است.

Capture

لحظه شماری قیمت سکه برای فتح کانال جدید

اما در بازار سکه شدت افزایش قیمت ها نسبت به بازار طلا بیشتر است و این فلز گرانبهای داخلی توانسته با پیشروی در کانال ۴۱ میلیون تومان، تلاش برای فتح کانال ۴۲ میلیون را هم آغاز کند. سکه امامی طبق آنچه در سایت اتحادیه طلا و جواهر آمده است، در این لحظه ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است که به گفته معامله گران بازار، همین نقطه مرز مقاومتی برای سکه محسوب می شود و اگر بتواند در ۲۴ ساعت آینده بالای آن تثبیت دهد افزایش بیشتری را تجربه خواهد کرد.

همچنین برخی دیگر از فعالان بازار مدعی شده اند که احتمال تزریق سکه بدون تاریخ پس از انتخابات در بازار برای کنترل قیمت وجود دارد و در صورت تحقق این موضوع شاهد کاهش نوسان قیمت سکه خواهیم بود. براساس گزارش خبرنگار اقتصادنیوز،‌ موضوع دیگری که امروز در بازار سکه مورد توجه قرار گرفت، نزدیک شدن و به اصلاح بازاریان یر شدن قیمت سکه فردایی و نقدی بود.

همچنین سیزدهمین دوره حراج سکه در مرکز مبادله ایران امروز برگزار شده است و فعالان بازار در انتظار نرخ فروش سکه در این حراج و همچنین اثرگذاری آن بر قیمت بازار هستند.

بازار بورس همچنان سبزپوش

صعودی شدن نوسانات اما تنها به بازار طلا و ارز محدود نبود و بازار سهام هم امروز را در حالی پشت سرگذاشت که شاخص کل بورس توانست مسیر صعودی را دنبال کند. همچنین صندوق های طلا و اهرمی در بازار سرمایه به مانند روز گذشته مثبت بودند.

ثبات قیمت دلار در بازار رسمی 

امروز مرکز مبادله ایران قیمت دلار ثبات را تجربه کرد و ۴۶۰۰۱ تومان قیمت خورد و حواله دلار هم ۴۲۹۵۲ تومان نرخ گذاری شد. قیمت یورو مبادله ای امروز در بازار پایین آمد و به ۴۹۱۸۵ تومان رسید و حواله یورو هم در جریان معاملات ۴۵۹۲۴ تومان معامله شد. امروز همچنین درهم امارات در مرکز مبادله ۱۲۵۲۶ تومان نرخ گذاری شد و حواله درهم هم ۱۱۶۹۵ تومان مورد معامله قرار گرفت.

منبع: اقتصادنیوز

دیدگاه خود را بنویسید