اختصاصی خط بازار
تشدید بحران انرژی در اروپا/ آلمان ذخایر استراتژیک را فعال کرد
به گزارش خط بازار، این هشدار پس از آن صورت میگیرد که اختلافات بر سر نوع پرداخت هزینه گاز بین روسیه و کشورهای اروپایی بالا گرفته است.
روسیه از کشورهای “غیر دوست” خواسته است که هزینه گاز خود را به روبل بپردازند، اما اتحادیه اروپا که عمدتا به یورو پرداخت می کند، این درخواست را رد کرده است. امروز روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان از مصرف کنندگان و شرکتها خواست تا با پیشبینی کمبود احتمالی، مآلمان حدود نیمی از گاز و یک سوم نفت خود را از روسیه تامین میکند. برلین متعهد شده است که وابستگی خود به انرژی روسیه را در طول زمان کاهش دهد، اما هشدار داده است که در صورت توقف ناگهانی عرضه، ممکن است با بحران مواجه شود. آلمان اعلام وضعیت اضطراری در خصوص عرضه گاز را به سه مرحله تقسیم کرده که “مرحله هشدار اولیه” اولین مرحله آن است که برای آماده سازی کشور برای شوک در عرضه احتمالی است.
در مرحله آخر، دولت گاز را سهمیهبندی خواهد کرد.صرفشان را کاهش دهند. آقای هابک در یک کنفرانس خبری گفت: فعلاً از عرضه گاز مطمئن هستیم، اما “با این وجود، ما باید اقدامات پیشگیرانه را افزایش دهیم زیرا ممکن است تنش با روسیه در این خصوص افزایش یابد”. به گفته وزیر اقتصاد آلمان “با اعلام هشدار اولیه، یک تیم بحران تشکیل شده است.” کلاوس مولر، رئیس یکی از شرکتهای عرضه کننده گاز در آلمان هم در توییتی نوشت هدف از هشدار اولیه جلوگیری از بدتر شدن وضعیت عرضه است. او از مصرف کنندگان و صنایع خواست تا خود را برای “همه سناریوها” آماده کنند.
لهستان هم امروز اعلام کرد که قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی، بیشتر واردات زغال سنگ، گاز و نفت روسیه را متوقف کند. ماتئوش موراویسکی، نخستوزیر این کشور گفت که دیگر نمیتوان سیاستهای احمقانه و جنایتکارانهای که اروپا را به روسیه وابسته کرده و منابع مالی برای تقویت ارتش در اختیار پوتین گذاشته را تکرار کرد.
آقای موراویسکی همچنین از کمیسیون اروپا خواست مالیاتی بر واردات انرژی روسیه وضع کند. غرب در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کرده است. در پاسخ به این تحریمها ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواستار پرداخت هزینه گاز طبیعی صادراتی به اروپا به روبل شد. تحلیلگران می گویند که این اقدام روسیه موجب بالا رفتن ارزش ارز روسیه میشود که پس از تهاجم به اوکراین به شدت کاهش یافت، اما پس از آن کمی بهبود پیدا کرد.
اروپا که حدود ۴۰ درصد گاز خود را از روسیه وارد میکند و بیشتر هزینه آن را به یورو پرداخت میکند، میگوید شرکت گازپروم روسیه، غول گازی تحت کنترل دولت روسیه، حق بازخرید قراردادها را ندارد. اما ویاچسلاو ولودین، رئیس دومای دولتی روسیه گفته است: “سیاستمداران اروپایی باید حرف زدن را متوقف کنند و از تلاش برای یافتن توجیهی در مورد اینکه چرا نمی توانند به روبل پرداخت کنند، دست بردارند”. وی خطاب به کشورهای اروپایی گفت که “اگر گاز میخواهید، روبل پرداخت کنید”. آقای ولودین افزود که روسیه همچنین میتواند برای کالاهای دیگر مانند کود، غلات، فلزات و الوار تقاضای پرداخت به روبل کند.
منبع: خط بازار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0