ترامپ با «تعرفه» اقتصاد جهان را تکان می‌دهد

با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، نگرانی‌های زیادی در سطح جهان به علت سیاست‌های اقتصادی وی ایجاد شده چراکه از نظر وی «آمریکا در اولویت است».
کد خبر : 86223
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۲
به گزارش خط بازار؛ با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، ایده‌های اقتصادی وی به زودی به واقعیت تبدیل خواهد شد. منتظرِ «آمریکا در اولویت است»، کاهش مالیات، اعمال تعرفه‌ها، جنگ‌های تجاری و رونق ارزهای دیجیتال باشید. این‌ها بخشی از گزارش شبکه تلویزیونی دویچه‌وله است که طی گزارشی به تاثیرات سیاست‌های اقتصادی ترامپ بر جهان و اروپا پرداخته است.از آنجاییکه جمهوری‌خواهان کنترل سنا را در دست گرفته‌اند، تصویب ایده‌های اقتصادی ترامپ آسان‌تر به قانون تبدیل می‌شود؛ هرچند رئیس‌جمهور آمریکا، اختیارات اجرایی مستقیم در اختیار دارد اما آخرین مانع، کنترل مجلس نمایندگان بود که دیگر وجود نداد.
وعده ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین
پیروزی ترامپ، تاثیرات جدید و سختی برای اقتصاد جهان خواهد داشت؛ بسیاری از ایده‌های اقتصادی او مشابه دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش است. با این حال، این‌بار این ایده‌ها پخته‌تر شده و او تجربه و اراده بیشتری دارد تا آن‌ها را به اجرا درآورد.وی وعده داده است که تعرفه‌های ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر روی تمام کالاهای وارداتی به آمریکا وضع و حتی تعرفه‌های تا ۶۰ درصدی بر روی کالاهای ساخت چین اعمال کند.
از طرفی، وعده داده که تولید را به داخل آمریکا بازگرداند، مالیات‌ها را کاهش دهد و میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی را اخراج کند.اگرچه برخی از این وعده‌ها ممکن است افراطی به نظر برسند اما برای متقاعد کردن بسیاری از رأی‌دهندگان که با قیمت‌های بالای مواد غذایی و مسکن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، کافی بود تا به این نتیجه برسند که از نظر اقتصادی حمایت از ترامپ برایشان بهتر است.
واکنش بازارهای جهانی چطور بود؟
سیاست‌های ترامپ تاثیر بزرگی بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت، اما این تاثیرات به صورت گسترده‌ای بر سراسر جهان نیز اثر خواهد گذاشت. پیش از انتخابات، کسب‌وکارها در سراسر جهان پیش‌بینی کرده بودند که پیروزی دموکرات‌ها یا جمهوری‌خواهان چه تاثیری بر شرایط اقتصادی خواهد داشت و طرح‌های پیشگیرانه خود را آماده کرده بودند.بازارهای سهام در آسیا، نخستین بازارهایی بودند که بعد از انتخابات باز شدند، واکنش متفاوتی به پیروزی ترامپ نشان دادند.
واکنش آنها شاخص نیکی ژاپن و شاخص S&P/ASX 200 استرالیا رشد کردند، درحالی‌که شاخص هنگ‌کنگ هانگ‌سنگ کاهش یافت. سهام‌های چین اصلی تغییرات زیادی نداشتند و بازارهای اروپایی تاکنون واکنش چندانی نشان نداده‌اند.
بازارهای آمریکا با ترکیبی از خوش‌بینی و نگرانی به استقبال پیروزی ترامپ رفتند؛ شاخص S&P 500 ۲.۴ درصد، شاخص داو جونز صنعتی ۳.۴ درصد و شاخص نزدک کامپوزیت ۲.۷ درصد رشد کردند؛ هر ۳ شاخص در روز چهارشنبه به بالاترین سطح تاریخی خود رسیدند؛ شاخص MSCI (اختصار Morgan Stanley Capital International) یکی از مهم‌ترین و معتبرترین شاخص‌های جهانی است که عملکرد بازارهای سهام در سطح جهانی را اندازه‌گیری می‌کند، ۱.۳ درصد افزایش یافت.چنین رشدی در بازار اوراق قرضه مشهود نبود چراکه اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله آمریکا فروش رفتند و سوددهی آن ۴.۵ درصد رشد کرد؛ زیرا پیش‌بینی می‌شود که کسری بودجه در دوران ترامپ افزایش می‌یابد و دولت مجبور خواهد شد برای تامین آن، هزینه بیشتری برای استقراض بپردازد.
رکوردزنی بیت‌کوین
ترامپ وعده داده است که با توقف مقررات و گشودن راه برای نوآوری، آمریکا را به پایتخت رمزارزهای دنیا تبدیل خواهد کرد. همین اظهارات وی، امید جدیدی به صنعت ارزهای دیجیتال در آمریکا داده است.
سلطه دلار آمریکا
با جهش بیت‌کوین، بسیاری از ارزهای دیگر نتوانسته‌اند در برابر دلار آمریکا عملکرد خوبی داشته باشند.اتحادیه اروپا و کشورهایی مانند چین، ژاپن و مکزیک به درستی نگران تعرفه‌ها هستند؛ بسیاری از ارزهای این کشورها روز چهارشنبه در برابر دلار آمریکا که در حال صعود بود، ارزش خود را از دست دادند.
«پزوی» مکزیک بزرگ‌ترین کاهش خود در ۳ ماه اخیر را تجربه کرد؛ از آنجاییکه مکزیک بزرگ‌ترین شریک تجاری آمریکاست، این ارز به صورت ویژه در برابر تعرفه‌های جدید واشنگتن آسیب‌پذیر است.هر چه ارزش دلار بیشتر باشد، قیمت کالاهای آمریکایی برای دیگر کشورها گران‌تر تمام می‌شود؛ همچنین کالاهای جهانی که به دلار قیمت‌گذاری می‌شوند، مانند نفت، برای خریدارانی که با ارزهای دیگر پرداخت می‌کنند گران‌تر خواهد شد.
ترس‌ها و فرصت‌های اروپا
در کنار مشکلات تجاری و تعرفه‌ها، تعدادی از کشورهای شرق اروپا نگرانند که ترامپ احتمالا حمایت اساسی آمریکا از ناتو را تضعیف یا حتی نابود کند. این نگرانی، همراه با دغدغه‌هایی در مورد آینده جنگ در اوکراین و اینکه چه کسی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد، سبب شده تا ارزش ارزهای تعداد زیادی از کشورهای شرق اروپا نظیر «فورینت» مجارستان کاهش یابد.
اروپا ممکن است برای راضی کردن ترامپ نیاز داشته باشد که به‌طورکلی هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهد و به صورت ویژه حمایت از اوکراین را تقویت کند. علاوه بر این، بسیاری از سیاست‌های ترامپ ممکن است به تورم در آمریکا منجر شود که توانایی سایر کشورهای برای قرض گرفتن پول را تحت تاثیر قرار دهد.
تحلیلگر ارشد بازار ارز در In Touch Capital Markets، پیوتر ماتیس در این رابطه به خبرگزاری بلومبرگ گفت،به‌طورکلی، چنین سیاست‌هایی «پیامدهای منفی ویژه‌ای برای مکزیک و همچنین برای منطقه یورو که با منطقه اروپای مرکزی و شرقی ارتباط نزدیکی دارد، به دنبال خواهد داشت.»به این معنی که این تاثیرات به کشورهای اروپایی گسترش می‌یابد.
رئیس اتحادیه صنعت مهندسی مکانیک آلمان، تیلو برودتمن در بیانیه‌ای هشدار داده است، از طرفی، دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ چالش‌های بیشتری برای صنعت آلمان و اروپا نسبت به دوره اول خواهد داشت.وی افزود، ما باید اعلام‌های تعرفه‌ای او را به صورت ویژه جدی بگیریم چراکه تعرفه‌ها می‌توانند به تجارت جهانی فشار زیادی وارد کنند و ممکن است چین و کشورهای اروپایی را مجبور کند تا قدرت‌ اقتصادی خود را بیشتر تقویت کنند.
منبع:‌فارس
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.