اختصاصی خط بازار؛

تحليل انتخابات آلمان از نگاه اتحاديه اروپا، چين و روسيه

مهم‌ترین رویداد آلمان در سال ۲۰۲۱ انتخابات سراسری است؛ انتخاباتی که همراهست با پایان صدراعظمی مرکل. نگاه اتحادیه اروپا، چین، روسیه و ترکیه به این انتخابات چگونه است؟ گفت‌وگو با حبیب حسینی‌فرد، تحلیلگر روابط بین‌الملل.
کد خبر : 18487
تاریخ انتشار : شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۷

به گزارش خط بازار، آلمان در روز یکشنبه ۲۶ سپتامبر شاهد برگزاری انتخابات سراسری است؛ انتخاباتی که این بار همراه شده است با پایان دوره صدراعظمی آنگلا مرکل. مرکل در چهار دوره (۱۶ سال) در رأس دولت قرار داشت و آلمان و اروپا را در بحران‌های متفاوتی هدایت کرد.

صاحب‌نظران بر این باورند که رقابت احزاب مختلف در این دوره از انتخابات بسیار تنگاتنگ خواهد بود و به هیچوجه مشخص نیست چه اتئتلافی تشکیل‌دهنده دولت آتی آلمان خواهد بود.

 

 

انتظار می‌رود که مذاکرات احزاب برای تشکیل ائتلاف به درازا بکشد. اتحادیه اروپا که آلمان در آن نقش موتور را بازی‌ می‌کند، انتخابات سراسری در این کشور را چطور دنبال می‌کند و چه انتظاراتی دارد؟

طبيعتا روكرد دولت كنوني آلمان همواره بر سياست يك بام و هوا مبتني بوده و همواره دولت مركل بر اين اساس تلاش نموده تا هم كارت روسيه و چين را در آستين داشته باشد و هم رضايت شركاي غربي و اروپايي اش را حفظ كند. گرچه با روي كار آمدن دولت نابسامان ترامپ در آمريكا روابط نظامي و استراتژيك اتحاديه اروپا خصوصا آلمان با اين شريك غربي به شدت آسيب ديد، بطوري كه اين آسيب ها همچنان با روي كار آمدن دولت دموكرات جو بايدن نيز همچان برقر است و بر ميزان شكاف روز به روز افزوده مي‌شود.

روسیه و چین که همواره چالشی برای دولت آلمان بوده‌اند، چه دیدی به این انتخابات دارند و چه ائتلافی را ترجیح می‌دهند و مایلند که نامزدي ميانه بعضا حتي شبيه به مركل جانشين وي شود تا تعادل ثبات در منطقه اتحاديه اروپا حفظ شده و شكاف بوجود آمده ميان اروپا و آمريكا در وضعيت معلق كنوني ثابت بماند، چرا كه اين تعليق در زماني بلند منجر به افزايش شكاف و دور شدن آلمان و متحدان غربي اش از آمريكا و نزديكي بيشتر به چين و روسيه خواهد شد، همچني رویکرد ترکیه نسبت به این رویداد چیست و ترک‌تبارهایی که در آلمان واجد دادن رأی هستند، نيز بسيا حائز اهميت است، چرا كه عضويت دراتحاديه اروپا سال‌هاست كه حلقه مفقوده اين كشور در حوزه روابط بين الملل است و اين انتخابات با توجه به برگزاري كنفراس اتحاديه اروپايي در سال 2022 و احتمال تغيير روكيرد اتحاديه اروپا نسبت به تركيه بسيار كليدي خواهد بود.

 

 

 

منبع: خط بازار

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.