تجربه آلمان در استفاده از پنل‌های خورشیدی

افزایش به کارگیری انرژی هسته‌ای می‌تواند به طور معناداری شدت تولید گازهای گلخانه‌ای را از سیستم تولید انرژی ما کاهش دهد و طی نسل‌های آینده ما سیاست فعلی را تغییر خواهیم داد و آن را در یک دوره زمانی کوتاه پیش خواهیم برد.
کد خبر : 110673
تاریخ انتشار :چهارشنبه 21 خرداد 1404 - 10:59

به گزارش خط بازار؛ بخشهایی از سخنرانی کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده: 5 فوریه 2025 وبگاه وزارت انرژی آمریکا:

♻️ افزایش به کارگیری انرژی هسته‌ای می‌تواند به طور معناداری شدت تولید گازهای گلخانه‌ای را از سیستم تولید انرژی ما کاهش دهد و طی نسل‌های آینده ما سیاست فعلی را تغییر خواهیم داد و آن را در یک دوره زمانی کوتاه پیش خواهیم برد.

♻️بگذارید یک مثال بزنم. در طول زندگی من آلمان را کشوری با یک قدرت فن‌آوری و صنعتی شگفت‌انگیز شناخته‌ام. ببینید آلمان چه کار کرد؟ اگرچه مردم آلمان باهوش، مبتکر و سخت‌کوش و فوق‌العاده هستند، اما حدود 15 سال پیش تصمیم گرفتند که سیستم انرژی خود را تغییر دهند. انقلاب انرژی!

♻️آنها حدود نیم تریلیون دلار خرج کرده‌اند. این یک دهم اقتصاد آمریکا است، اما آلمان با این نیم تریلیون دلار چه چیزی به دست آورد؟ امروز نمی‌توانید بدون دیدن توربین‌های بادی در سرتاسر آلمان رانندگی کنید، زیرا تقریباً هیچ مکانی وجود ندارد که توربین‌های بادی قابل مشاهده نباشند.

♻️ آلمان‌ها همه جا را برای کاشتن توربین‌های بادی شخم زده‌اند، در خشکی و فراساحل، آنها پنل‌های خورشیدی را در سرتاسر این کشور قرار دادند. شمال اروپا که در زمستان ابری و سرد است، با صفحات خورشیدی سنگفرش شده است.

♻️اما تأثیر کلی آن نیم تریلیون دلار چه بوده است؟ آنها قیمت برق را تقریباً سه برابر کرده‌اند. در مورد آن فکر کنید. تصور کنید اگر در آن کشور زندگی کنید، باید قبض گرمایش خود را بپردازید. باید برای هر کاری که انجام می‌دهید هزینه کنید و قیمت آن کالای اساسی، اکنون سه برابر قیمت 15 سال پیش است و بیش از دو برابر قیمت آن در ایالات متحده.

♻️ آنها ظرفیت اعلام شده خود را بیش از دو برابر افزایش داده‌اند، اما با این حال، امروز در مقایسه با 15 سال پیش چقدر برق تولید می‌کنند؟ شگفت‌انگیز است که بدانید، 20 درصد کمتر. یعنی سه برابر گران‌تر است و کل سیستم 20٪ کمتر تولید می‌کند. این به چه معناست؟ به این معناست که حاصل این نوع سرمایه‌گذاری یک امر یک به یک نیست.

♻️ امروزه آن کشور که در روزگاری نیروگاه صنعتی جهان بود در حال از دست دادن صنعت خود است. در حالی که صنعت پتروشیمی ابتدا از آلمان به ایالات متحده و آسیا منتقل شد. اگر انرژی گران باشد دیگر قابل اعتماد نیست و همه زندگی فقیرانه‌تری دارند و  در این حالت، ساخت وسایل در کشور شما دشوارتر است. در این صورت حدس بزنید چه اتفاقی می‌افتد؟ این باعث می‌شود که تولید به جای دیگری نقل مکان کند. بله، تولید از بین نمی‌رود، فقط دیگر در آلمان ساخته نمی‌شود و بلکه در آسیا یا ایالات متحده ساخته و در یک کشتی بارگیری و به آلمان ارسال شده است.

♻️ آلمان طی دو سال گذشته رشد اقتصادی نداشته است. فکر می‌کنید چقدر از انقلاب هوش مصنوعی در آلمان اتفاق می‌افتد؟ باید گفت که تقریباً هیچ. آن هم با وجود اینکه تفکر اسب بخار در ابتدا در آلمان شکل گرفته بوده است. یادمان باشد که آنها چه تغییری می‌خواستند انجام دهند؟ آنها می‌خواستند سیستم انرژی خود را از سیستمی که تحت سلطه هیدروکربن‌ها بود، به فناوری‌های انرژی نوین تغییر دهند. پیش‌تر از این، در سال 2010، آلمان 80 درصد از کل انرژی اولیۀ خود را از هیدروکربن‌ها دریافت کرد. اما امروز با صرف نیم تریلیون دلار، با سه برابر شدن قیمت انرژی، با فقیر شدن جمعیت آن و با کاهش صنعت از 80 درصد به 74 درصد مواجه است.

♻️ این مثال به شما نشان می‌دهد که تغییر یک سیستم انرژی چقدر سخت است. بله سخت است و اگر مدل شما این است که آن را گران و غیرقابل اعتماد کرده و مشاغل خود را صادر کنید، در این صورت هیچ‌کس در جهان از آن مدل پیروی نخواهد کرد. ما نمی‌خواهیم تجربۀ کشور آلمان را در ایالات متحده تکرار کنیم.

منبع: خط بازار

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php