به گزارش خط بازارُ علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: گوشت در روزهای منتهی به عید سعید قربان در سطح شهر تغییر قیمت نداشته است.
وی گفت: در حال حاضر عرضه گوشت گوسفندی نسبت به تقاضا افزایش چشمگیری داشته است. هرچند در چند روز اخیر به دلیل مراسم عید قربان تقاضا برای خرید گوسفند زنده بیشتر شده است. از این رو گوشت گوسفندی به اندازه کافی در سطح شهر عرضه شده است.
ملکی ادامه داد: ناتوانی دامداران برای نگهداری دام، عرضه گوسفند به بازار شب عید قربان را بیشتر از هرسال افزایش داده است.
به گفته این فعال صنفی؛ قیمت هر کیلو گوسفند زنده نسبت به زمان مشابه در سال گذشته افزایش زیادی نداشته است. به دلیل خشکسالی و گرانی علوفه نگهداری دام برای دامدار مرقون به صرفه نیست. با این شرایط دامداران ترجیح میدهند دامهای خود را قبل از تلف شدن به فروش برسانند.
وی تصریح داشت: عرضه بیش از تقاضای دام و گوشت گوسفند باعث ثبات نرخ گوشت شده است. از این رو نرخ هر کیلو گوسفند زنده نسبت به سال گذشته تغییر قابل ملاحظهای نداشته است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تأکید داشت: عرضه گوسفند زنده و گوشت گوسفندی بیش از تقاضای مردم شده است و این زنگ خطری برای حفظ زنجیره تولید گوشت قرمزدر کشوراست.
ملکی تأکید داشت: اگر ذبح دام با این روند پیش برد قطعاً در ادامه سال بازار با کمبود گوشت گوسفندی به دلیل کاهش عرضه دام به ویژه گوسفند روبرو خواهد شد.
غرفههای عرضه دام زنده برپا شد
ملکی شرایط عرضه گوسفند زنده در روز عید قربان را چنین تشریح کرد؛ هر سال غرفههای عرضه دام زنده برای عید قربان توسط سازمان میادین و جهاد کشاورزی ایجاد و مردم جهت قربانی گوسفند زنده را از این مراکز خریداری میکردند.
وی تصریح داشت: امسال ستاد کرونا به جهت شیوع کرونا و شرایط اعمال محدودیتها و بدنبال رعایت پروتکلهای بهداشتی مجوز راه اندازی و فعالیت غرفههای عرضه دام زنده توسط سازمان میادین و جهاد کشاورزی را صادر نکرد.
مردم نگران خرید گوسفند زنده نباشند. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان این مطلب ادامه داد: در هفته جاری به طور ضرب العجل تصمیم گرفته شد که تنها با ظرفیت ۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته غرفههای عرضه دام زنده ایجاد و فعال شود.
وی تصریح داشت:، اما امسال نیز مانند سال گذشته مردم با توجه به وضعیت قرمز شهر تهران کمتر اقدام به خرید گوسفند زنده و قربانی خواهند کرد.
این فعال صنفی در ادامه با اشاره به وضعیت کشتار دام و عرضه گوسفند زنده برای عید قربان سال جاری گفت: هرچند ستاد مقابله با کرونا امسال مجوز برپایی غرفههای عرضه گوسفند زنده را نداد، اما به دلیل استقبال دامداران برای عرضه بیشتر دام، غرفهها یک روز قبل از عید قربان برپا و آماده عرضه گوسفند زنده شده است.
ملکی گفت: شاید بازار در روز عید قربان با افزایش اندک تقاضا مواجه شود، اما قطعاً به دلیل شرایط شیوع کرونا و کاهش قدرت خرید مردم موج تقاضای جدیدی را ایجاد نخواهد کرد.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تأکید داشت: قیمت هر کیلو گوسفند زنده (مرغوب و نامرغوب) بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
وی تصریح داشت: نرخ هر کیلو گوسفند زنده نسبت به ابتدای سال حدود ۳ هزار تومان افزایش داشته است که این موضوع متعارف و هر سال با توجه به نزدیکی عید قربان افزایش جزئی دارد.
ملکی میگوید: هرچند در سال جاری به دلیل خشکسالی و گرانی علوفه و نهاده دامی کشتار و عرضه گوشت و گوسفند زنده بیشتر از سالهای گذشته شده است، اما قدرت خرید مردم نصف شده و دیگر توان خرید به موقع گوشت را ندارند.
این فعال صنفی گفت: در این بین دامدار قبل از تلف شدن دام خود اقدام به کشتار میکند که این موضوع تبعات سنگینی را بر چرخه تولید دام خواهد داشت.
وی گفت: در سالهای گذشته (قبل از شیوع کرونا) استان تهران برای عرضه گوسفند زنده روز عید قربان پیش بینی فروش ۵۰ هزار رأس گوسفند را داشته است. این رقم طی دو سال گذشته به کمتر از نصف رسیده است.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: کرونا، رکود اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم سه عامل اصلی کاهش تقاضای گوسفند زنده در روز عید قربان در برابر افزایش عرضه دام زنده به دلیل ناتوانی دامداران در حفظ دامهای گرسنه است.
به گفته ملکی؛ هرچند قربانی کردن در روز عید قربان یکی از سنتهای مذهبی و دیرینه مردم ایران است، اما بودجه اکثر مردم کفاف خرید یک رأس گوسفند را نمیدهد. از این رو با مشارکت در بخشهای دیگر که در این روز آمادگی دریافت نقدینگی و نذورات مردم را دارند به عهد خود وفادار خواهند ماند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0