خط بازار
بازار و صنعت

بحران در صنعت خودرو ضدیت با چین را پایان داد

به گزارش خط بازار؛ شرکت نکسپریا دیروز پنجشنبه در نامه‌ای سرگشاده از واحدهای چینی خود خواست تا به بازگرداندن تولید به حالت عادی کمک کنند. مقامات این شرکت پس از تغییرات مدیریتی که با فشار دولت هلند و به خواست آمریکا صورت گرفته بود، مدعی شده بودند اختلالی در روند تامین نیاز بازار تراشه رخ نخواهد داد.
واحد هلندی نکسپریا در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرد تلاش‌های مکرر و متعددی برای از سرگیری گفتگوها انجام داده، اما تاکنون پاسخی از واحدهای چینی خود دریافت نکرده است. امری که می‌توان آن را ناشی از خشم چین از اقدام یک‌طرفه اولیه هلند دانست.
شرکت نکسپریا میلیاردها تراشه ساده اما فراگیر برای خودروها و سایر لوازم الکترونیکی تولید می‌کند و کمبود آنها زنجیره‌های تأمین قطعات خودرو را تهدید کرده و منجر به کاهش و توقف تولید شده است.
این شرکت بیشتر ویفرهای خود را در هامبورگ آلمان تولید می‌کند و سپس آنها را برای بسته‌بندی و ارسال به مشتریان به دونگوان چین می‌فرستد.
دولت هلند در پایان شهریور ماه کنترل نکسپریا را که دفتر مرکزی آن در هلند بوده، اما متعلق به شرکت چینی وینگ تک است، به دست گرفت و مدعی شد این اقدام برای جلوگیری از انتقال عملیات اروپایی این شرکت به چین از پایگاه فعلی خود در هلند ضروری است.
در پاسخ، پکن صادرات محصولات نهایی نکسپریا را از ابتدای مهر ماه متوقف کرد، اقدامی که از آن زمان تا حدودی تعدیل شده است.
به طور جداگانه، شعبه چینی شرکت نکسپریا پس از توقیف، اعلام کرد که دیگر تحت کنترل مدیریت اروپایی نیست و در پایان مهر ماه، طرف اروپایی این شرکت هم ارسال ویفر به آن را به دلیل عدم پرداخت هزینه‌ها متوقف کرد.
منبع: فارس

دیدگاه خود را بنویسید