بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است

اوجی گفت: بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است و ما آمادگی داریم در سریع‌ترین زمان ممکن، مقدار عرضه خود به بازار‌های جهانی را افزایش دهیم.
کد خبر : 28614
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۳

 به گزارش خط بازار، جواد اوجی وزیر نفت امروز پس از پایان بیست‌وپنجمین نشست وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک‌ پلاس به سوالات زیر پاسخ داد:

ارزیابی شما از شرایط حاکم بر بازار نفت چیست؟

اوجی: بر اساس تازه‌ترین آمار و گزارش‌های منتشر شده، به لطف بهبود شاخص‌های اقتصادی در جهان به‌ویژه اقتصاد‌های بزرگ مصرف کننده نفت و پایبندی مناسب کشور‌های عضو اوپک‌ پلاس، که در ماه نوامبر به حدود ۱۲۲ درصد رسید، بازار جهانی نفت، با وجود بعضی از نگرانی‌ها درباره شیوع ویروس سویه اُمیکرون، در مسیر رضایت‌بخش برای توازن و ثبات در حال حرکت است، کشور‌های عضو ائتلاف اوپک‌ پلاس نیز از شرایط کنونی رضایت دارند و تلاش جمعی همه تولیدکنندگان، بر حفظ و پایدار کردن ثبات کنونی بازار نفت متمرکز شده است.

اوپک پلاس به تعهد خود برای حفظ و تقویت این ثبات ادامه می‌دهد

برخی مؤسسه‌ها و نهاد‌های بین المللی افزایش قیمت نفت تا ۱۰۰ دلار برای هر بشکه را پیش‌بینی کردند، نظر شما در این زمینه چیست؟

اوجی:  اصولا، کارکرد و هدف اوپک، قیمت‌گذاری در بازار نفت نیست. قیمت جهانی نفت بر اساس مجموعه‌ای از شاخص‌های عرضه و تقاضای جهانی تعیین می‌شود و همه کشور‌های عضو ائتلاف اوپک‌ پلاس، خواهان سطح قیمتی مناسب برای تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و اقتصاد جهانی هستند. تولیدکنندگان اوپک‌ پلاس از ثبات نسبی حاکم بر بازار رضایت دارند و به تلاش و تعهد خود برای حفظ و تقویت این ثبات ادامه می‌دهند.

 با این حال، چنانچه مصرف‌کنندگان جهان به‌ویژه اقتصاد‌های بزرگ از سطح کنونی قیمت و مقدار عرضه نفت ناراضی هستند و آن را به ضرر منافع خود می‌دانند، بهترین پیشنهاد من به آنها، لغو هرچه سریع‌تر تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه ایران و باز کردن فضا برای بازگشت تولید ایران با حداکثر توان به بازار‌های جهانی است.

بی‌شک، بازار جهانی نیازمند افزایش عرضه نفت از سوی ایران است و ما آمادگی داریم در سریع‌ترین زمان ممکن، مقدار عرضه نفت خود به بازار‌های جهانی را افزایش دهیم.

همانگونه که در گفتگو‌های پیشین خود نیز اشاره کردم مسئله بحران انرژی و گاز در اروپا یک مسئله جدی است که به جز با همکاری میان تولیدکنندگان بزرگ منابع هیدروکربوری قابل حل و فصل نیست و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز در سطح جهان و با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم منابع هیدروکربوری و توان تولید خود آمادگی دارد تا در این زمینه وارد عمل شود.

تصمیمات نشست اوپک پلاس چه بود؟

اوجی: تصمیم امروز نشست وزارتی اوپک‌ پلاس ادامه تصمیم ماه پیش مبنی بر ادامه افزایش تولید روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز برای ماه مارس ۲۰۲۲ بود که با توجه به گزارش کمیته فنی و ارزیابی‌های کارشناسان از چشم انداز اقتصاد جهان و متغیر‌های تعیین‌کننده در وضع عرضه و تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ کشور‌های عضو ائتلاف اوپک‌ پلاس همگی در تصمیم به افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه‌ای اشتراک نظر داشتند. البته اوپک‌ پلاس دوباره بر رصد و نظارت مداوم و منظم خود بر تحولات بازار و انجام هرگونه اقدام لازم برای حفظ ثبات حاکم بر بازار نفت تأکید کرد و همگی کشور‌ها به تلاش‌های جمعی خود برای حفاظت از دستاورد‌های این توافق ادامه خواهند داد.

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.