ایران درخواست به رسمیت شناختن طالبان را رد کرد

اطلاعات رسیده نشان می دهد که ایران درخواستی که وزیر خارجه قطر حاملش بوده مبنی بر به رسمیت شناختن دولت طالبان را، رد کرده است.
کد خبر : 18207
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۲

به گزارش خط بازار، محمدبن عبدالرحمن آل ثانی _ وزیر خارجه قطر _ ۱۰ روز پیش سفری به تهران داشت و با برخی از مقامات بلندپایه کشور از جمله حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی اش، دیدار کرد.

سفر وزیر امور خارجه قطر به تهران در حالی صورت گرفت که درست چند روز پیش از آن آنتونی بلینکن _ وزیر امور خارجه آمریکا _ به قطر سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار و رایزنی کرده بود.

اگرچه کارشناسان پیش بینی می کردند که یکی از محورهای اصلی رایزنی بین مقامات دو کشور آمریکا_قطر و قطر_ایران؛ جدیدترین تحولات افغانستان باشد، اما جدیدترین اطلاعات رسیده به “اقتصاد سالم” نشان می دهد که وزیر خارجه قطر در سفر به تهران، حامل دو پیامِ مهم برای مقامات ایرانی بوده است.

شنیده می شود که پیام اول درخواستی از طرف آمریکایی ها بوده و در پیام دوم نیز وزیر خارجه قطر از مقامات ایران درخواست کرده دولت “طالبان” در افغانستان از سوی تهران، به رسمیت شناخته شود.

با این حال ظاهرا پاسخ تهران به این درخواست، “منفی” بوده است.

به نظر می رسد با توجه به موضع گیری اخیر مقام معظم رهبری درباره تحولات افغانستان، تا زمانی که منافع مشترکِ ۲ ملت ایران و افغانستان تامین نشود؛ ایران از به رسمیت شناختن طالبان در این کشور خودداری خواهد کرد.

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در سخنرانی چندی پیش خود فرمودند که ایران در حوادث افغانستان؛ طرفدار ملت و برادرانِ “هم دین، هم زبان و هم فرهنگِ خود” در افغانستان است و دولتها در این کشور “می آیند و می روند” و روابط ایران با آنها، “تابعی از عملکردِ آنها است”، و آنکه باقی می ماند، “ملت افغانستان هستند.”

فرمایشات مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا برای همه روشن کرد که اگر “طالبان” هنجارها و ارزشهای بین المللی، اصولِ حُسن همجواری، منافعِ مشترک ۲ ملت همسایه و به ویژه امنیت تمامِ مردمِ افغانستان و مرزهای مشترک را حفظ کند؛ با رفتار متقابل تهران مواجه خواهد شد اما در غیر این صورت، نوع رفتار ایران نیز تابعی از اقداماتِ طالبان خواهد بود.

علاوه بر تدابیر حکیمانه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای؛ “طالبان” همچنان در لیست سازمان های تروریستیِ ایران قرار دارد و شواهد نیز نشان می دهد که تا زمانی که این گروه در عمل پایبندی اش به موارد یاد شده را ثابت نکند، از لیست گروه های تروریستی خارج نخواهد شد؛ چه رسد به آنکه دولتش از سوی تهران به رسمیت شناخته شود.

 

 

 

 

منبع: پایگاه خبری “اقتصاد سالم”

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.