هر سخن کز دل براید لاجرم بر دل نشیند
کسی که فرق حاکمیت شرکتی و قانون تجارت را نمی داند وتا بحال مدیریت نکرده دریک شب میشه مدیر عامل شرکت بورسی وسفره باز می کنه وهر روز دوستانش را جهت صرف نهار بیت المال وسهامدار دعوت می کتد که تشرسف بیارند و جلال و جلال و جبروت تازه به دوران رسیده را ببینند. گور پدر سهامدار و شرکت
انتصاب فرد اشتباه در جای اشتباه در خودروسازی/کارت برنده وزیر صمت آبی است؟
به گزارش خط بازار؛ یکی از ایرادات خودروسازی در ایران این است که هیچگاه “مالکان اصلی خصوصی” آن نتوانستند برای آن تصمیم بگیرند. نگاهی به بیش از 15 سال تجربه خصوصی سازی در خودروسازی نشان می دهد علی رغم مالکیت بخشی از سهام شرکت های خودروسازی توسط بخش خصوصی واقعی ولی هیچگاه این بخش از سهامداران نتوانستند در تصمیمات خودروسازی دخیل باشند.
برعکس این موضوع سایه سنگین دولت ها فارغ از میزان سهام شان در شرکت های خودروسازی همواره یک عامل منفی بر عملکرد خودروسازان بوده است. دخالت های بیجا، غیرکارآمد و غیراقتصادی در انتخاب مدیران عامل خودروسازان یکی از اصلی ترین مصادیق این موضوع می باشد. تجربه نشان داده مدیران عامل خودروسازان کشور غالبا متاثر از روابط سیاسی و پشت پرده انتخاب می شوند و نه کارآمدی و تخصص افراد.
این ساختار غلط باعث شده تا یک فرد اشتباها در بالاترین سطح از مدیریت قرار گیرد. جایگاهی که شروط خاص خودش را دارد. وقتی که فردی تا دیروز حتی 1 خودرو هم تولید نکرده؛ مسئول مدیریت 10 نفر را نبوده و 100 میلیارد تومان را هم در حساب ش ندیده چگونه می تواند یک گروه خودروسازی با چند ده هزار نفر نیروی کار و گردش مالی چند ده هزار میلیارد تومان را اداره کند.
ریسک موفقیت چنین فردی با کمترین سطح تجربه در خودروسازی بسیار بالاست. به بیان دیگر بسیار بعید به نظر می رسد چنین فردی بتواند خودروسازی را اداره کند چه برسد به تحول در صنعت خودرو. به همین خاطر است که تمام افتخار برخی خودروسازان می شود صفر شدن تولید ناقص؛ آن هم به لطف همراهی قطعه سازان بزرگ و دستگاه های نظارتی.
لذا انتخاب افراد با کمترین سطح از تخصص فنی در خودروسازی برای مدیرعاملی یک فاجعه است ولی فاجعه تر از آن این است که یک فرد با کمترین تخصص و البته ویژگی ها و خصوصیات بی ربطی با اصول کلی نظام مدیرعامل یک شرکت مهم نیمه دولتی در جمهوری اسلامی شود. البته زندگی و شخصیت افراد هیچ ارتباطی به جایگاه کاری افراد ندارد و در مقام ارزیابی حرفه ای ملاک عملکرد حرفه ای افراد است ولی از آنجا که شرکت های خودروسازی در افکار عمومی به عنوان شرکت های دولتی و منتسب به نظام جمهوری اسلامی محسوب می شوند عدم مغایرت شخصیت افراد با جایگاه کاری شان به مرور برای آنان حاشیه ایجاد می کند. حواشی که هر روز به تعداد آن افزوده می شود. قطعا برای عموم و جامعه پذیرفتنی نیست یک فرد کراواتی، لباس روحانیت به تن کند. قطعا عموم از یک مدیر دولتی انتظار حواشی شخصی و خانوادگی قابل توجه را ندارند.
لذا اگر یک فرد با کمترین تخصص ممکن و نقاط مغایر با اصول ارزشی جمهوری اسلامی به عنوان مدیرعامل یک شرکت دولتی(نیمه دولتی) خودروسازی انتخاب شوند به معنای انتخاب یک فرد اشتباه در جای اشتباه است.
چنین انتصاب در میان مدت و بلندمدت ممکن است هم برای خودروسازی حاشیه ساز شود و هم برای کشور. همان طور که شواهد نشان می دهد این اتفاق افتاده و حواشی پررنگ برخی افراد، بر عملکرد موفق شان در برخی از بخش ها چیره شده است. قطعا چنین موضوعاتی به طور غیرمستقیم متوجه دستگاه های نظارتی و وزیر محترم است و باید در خصوص انتصاب چنین افرادی شفاف سازی کنند. چرا که همه از مدیران ارشد نظام انتظار چنین انتصاباتی را ندارند.
کسانی در خودروسازی لیاقت مدیرعاملی دارند که اولا تخصص فنی خودرویی در حد کفایت داشته باشند، دوما تجربه مدیریت بنگاه های بزرگ را در کارنامه داشته باشند و سوما هوش مدیریتی و سیاسی برای همراه کردن ذی نفعان در سطوح مختلف داشته باشند. این سه ویژگی لازمه مدیرعاملی است.
به نظر می رسد با توجه به وجود این حواشی زیاد، تغییر در مدیرعاملی برخی خودروسازان می تواند برگ برنده ای برای ماندگاری کسانی شود که خود با انتصاب اشتباه، به نوعی مقصر در شرایط کنونی هستند.
منبع: خط بازار
برچسب ها :ایران خودرو ، خودروسازی ، سایپا ، محمدعلی تیموری ، مهدی خطیبی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
سایت وزین خط بازار،
حرف دل ما مشتریان را زدی،
چرا باید این افراد در راس صنعت بزرگ خودروسازی بشینند؟
سلام، به معرفی مدیران شایسنه حاضر در خودروسازی ادامه دهید.
مدیران عامل فعلی امداد خودرو و تام که از آنها گزارش نوشتید شایستگی مدیریت شرکتهای بزرگ خودروسازی را دارند.
آقای کیوان وزیری فردی شایسته و باتجربه در صنعت خودروسازی است که شایستگی مدیرعاملی ایران خودرو را دارد.
اون یک مورد خاص در مرکز تحقیقات رومی گی
تو رو خدا درست بنویس متوجه بشیم میخوای خطیبی رو بزنی یا تیموری رو؟
مدیر کاربلد فقط آقای وزیری
واقعا”!!!
چند تا کار خوبش رو بگو؟
به کمک بچه های بالا خیلی از مشکلات رو حل میکنه و نمیذاره خودش تو دردسر بیفته.
معلومه وزیری خوب داره تبلیغ می کنه برای پست بالاتر … حداقل اینقدر تابلو نکنین… اینجوری به کسی پست مدیرعاملی ایران خودرو نمیدن. الانم کاملا روشنه که ایشون به این پست فعلی رسیدن.
آقای م ح کارهای شبانه آقای وزیری وپروتده های آن خیلی عالیه (یادتون میاد)واقعا که!!!!!
عایا کار خلاف شرع انجام داده؟
آقا مظفر راست میگه، حداقل یک کار خوبش رو بگو
البته اون یک مورد خاص در مرکز تحقیقات رو نگو که قطعا “خط بازار” سانسور می کنه
بله دقیقا وقتی مدیر عامل زیر مجموعه سایپا شرکت م فقط دنبال رفتن خارج از کشورباشه و تولت اتاق هزینه سنگین میشود ناکارایی و نابودی شرکت و پرسنل و تقسیم پاداشت بین هیت مدیره به دستور ریس هیت آقای عشق دکتر بودن بهتر از این نمیشود شرکت م برای پیمانکاران که بازرسی اخراج کرده خوب جایی شرکت شده ملک شخصی آقای ج و ن
تا حرف بدون عمل باشه هیچ اتفاق مثبتی نمیفته. الان همه میدونم در ایران خودرو یک عده مدیر بی عرضه با زد و بند با روشن کیلویی پست گرفتن . روشن دستگیر شد ولی تپه های گل کاری شدش همینطوری سر جاشون هستن. یک نگاه به مدیرایی نالایق مدعی و بی کفایت خدمات پس از فروش بکنید دست تون میاد که با این خبرا هیچ چیز درست نمیشه فقط داغ دل پرسنل و مصرف کننده خودرو تازه میشه
متاسفانه در صنعت خودروسازی کسانی که خود را نماد اسلام واقعی معرفی میکنند اخیرا” زیاد شده اند، اما نتیجه اقدامات و تصمیمات آنها برای خریداران خودرو و کارکنانی که اهل باند و باند بازی نیستند ناامید کننده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 15 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 15