احتمال افزایش بازدهی نمادهای شاخص‌ساز

شاخص کل بورس برای نخستین بار از مقاومت تاریخی عبور کرد. در حال حاضر نشانه‌های از حمایت بازارساز برای شکل‌گیری روند صعودی وجود دارد.
کد خبر : 88267
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵

به گزارش خط بازار؛ بازار سرمایه هفته اخیر معاملات را با شوک عرضه‌ی در برخی نمادهای پرتراکنش و صندوق‌ها آغاز کرد و برخی احساس کردند ممکن است مجدداً به دوران ریزش و طاقت فرسا برگردد. اما بازارساز دست نوسانگیرها را بست. در این شرایط انتخاب سهام مناسب در روندها خیلی مهم است. در بدترین زمان عرضه هفته اخیر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نماد صف خرید بودند و دارندگان آنها اصلاً استرس عرضه نداشتند. هرچند پس از مدتها ارزش معاملات بهبود یافته و به نظر می‌رسد به رشد خود ادامه دهد. اما قطعا بازدهی همه نمادهای بورسی یکسان نخواهد بود.

حقیقت امر یکی از تفاوت‌های عمده فضای فعلی بازار با دفعات گذشته وجود دارد و آن عزم بازار است که روند صعودی با جریان پول حمایتی آغاز شود. قبلاً جریان پول به دلیل اینکه موج خبرها را با خود نداشت خیلی زود ابتر و ناقص می‌ماند. اما در مقطع فعلی روند آغاز شده و در جایی که همه تردید دارند اخباری مثبت می‌رسد و بازی با یک خبر تازه نفس شکل جدیدتری به خود می‌گیرد.

حسام حسینی معتقد است که احتمالا در ۴ سال آتی، روزهای هیجانی و عموماً در دو کلاس دارایی سهام و طلا خواهیم داشت. پیش‌بینی می‌شود که دو طرف ترس و طمع برای سرمایه‌گذاران بسیار پرنبض باشد نتیجه این اتفاقات افزایش نسبت طلا و سهام در سبد دارایی‌های سرمایه‌گذاران است

بسیاری معتقدند این نوع خبررسانی و اتفاقات تصادفی نیستند و سیاستگذار کاملاً آگاهانه این رویداد را پیش گرفته است. برخی هم این اخبار را ناشی از آغاز یک روند خوب برای بازار قلمداد می‌کنند و خیلی نقشی به سیاست‌گذار نمی‌دهند. در واقعیت سیاستگذار این مسیر را پیش می‌برد.

حسام حسینی، تحلیلگر بازار سرمایه درباره روند صعودی بورس در مقطع کنونی گفت: «بازار سهام در ۴ سال اخیر روندی اصلاحی و فرسایشی تجربه کرده‌است. پیش‌بینی می‌شود ۴ سال آینده شرایط متفاوت‌تر باشد. بطوریکه فعالان بازار روزهای زیادی همدیگر را در صف‌های خرید یا صف‌های فروش ملاقات خواهند کرد.»

او افزود: «در ۴ سال آتی، روزهای هیجانی و عموماً در دو کلاس دارایی سهام و طلا خواهیم داشت. پیش‌بینی می‌شود که دو طرف ترس و طمع برای سرمایه‌گذاران بسیار پرنبض باشد نتیجه این اتفاقات افزایش نسبت طلا و سهام در سبد دارایی‌های سرمایه‌گذاران است.»

حسینی ادامه داد: «اصطلاحاً در آینده نوسان پذیری (Volatility ) در سطح بالاتری از گذشته تجربه خواهد شد. اما احتمالاً بازدهی دلاری قابل توجهی مشابه دوره پیشین ترامپ هم به علت ریسک‌های سیستماتیک ایجاد نخواهد شد. صعود و سقوط‌های دلاری زیادی نیز تجربه خواهد شد. از خاصیت نوسان‌پذیری بالا این است که ثروت اشخاصی را زیاد و ثروت اشخاصی دیگر را هم کم می‌کند. عموماً اشخاصی که در انتهای روندها و با تأخیر زیاد تصمیم می‌گیرند با روند همراه شوند بازنده این شرایط و اشخاصی که اصول معاملاتی و قدرت تصمیم‌گیری دارند و ریسک‌ها را توزیع می‌کنند برنده این شرایط خواهند بود.»

وضعیت بنیادی بازار سهام مثبت است

بیش از ۲۵۰ شرکت «پی به‌ای» زیر ۵ در فوروارد و زیر ۶ در شرایط عادی گرفته‌اند در تاریخ بازار ایران سابقه نداشته است. شرایط بنیادی به قدری مناسب است که سرعت رشد بازار جای نگرانی ندارد. وقتی سرعت رشد بازار نگرانی دارد که جریان بنیادی و سودآوری نتواند پشتیبانی و توجیه کننده قیمت‌های تابلو باشد. درحالی که وضعیت بازار سهام هم اکنون منطقی است.

به گفته مرتضی حسینی در مقطع کنونی انتظار می‌رود یک یا حتی چند روز معاملاتی پرحجم و دست به دست شدن سهم‌ها داشته باشیم. بورس حالا به کانون توجه سرمایه‌گذاران برگشته است. اگر تغییرات در شرایط بنیادی ادامه داشته باشد و متولیان بازار رفتار مناسبی داشته باشند، می‌توان انتظار داشت بعد از چند روز جابه‌جایی سهام، روند اصلی شروع شود

در روزهای پیش رو روزهای پرهیجان خاص و ویژه‌ای خواهد بود. این که شاخص می‌تواند روی سطح مقاومت تثبیت کند مهم است. چراکه دقیقاً سقف قبلی شاخص سال‌ها مقاومت جدی بازار بود عبور از آن فصل جدیدی از بازار را برای سهامداران رقم خواهد زد. پس شرایط بازار و روزهای پیش رو روزهای حساس و حیاتی و است. به نظر بازار اگر بتواند خبرهای مثبت را به شکل ادامه‌داری پیش ببرد و تزریق کند شاخص کل از محدوده ۳ میلیون واحد نیز عبور خواهد کرد. ولی شاید در این وادی سرعت رشد کم شود و شرایط متفاوت‌تری را شاهد باشیم.

مرتضی حسینی، تحلیلگر بازارهای مالی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: «در روند صعودی بازار بررسی تأثیرات تنش‌های جهانی، بر بازارهای جهانی از جمله نفت، طلا و گاز را نباید نادیده گرفت. تقاضای سرمایه گذاری در طلا و نقره برای نگهداری و تقاضای صنعتی در نقره، منجر به رشد قیمت آنها شده است. درواقع استفاده از فلز نقره در پنل‌های خورشیدی باعث افزایش تقاضای این فلز شده است. همچنین با نمایان شدن سیاست‌های جدید آمریکا باید دید بازارها به کدام سمت خواهند رفت. در کامودیتی ها گزارشات مثبت به نظر می‌رسد. در مس، روی و فولاد تقاضای بالا و رشد قیمتی وحود دارد و درآمد شرکت‌ها افزایشی است.»

او افزود: «در مقطع کنونی انتظار می‌رود یک یا حتی چند روز معاملاتی پرحجم و دست به دست شدن سهم‌ها داشته باشیم. بورس حالا به کانون توجه سرمایه‌گذاران برگشته است. اگر تغییرات در شرایط بنیادی ادامه داشته باشد و متولیان بازار رفتار مناسبی داشته باشند، می‌توان انتظار داشت بعد از چند روز جابه‌جایی سهام، روند اصلی شروع شود.»

تغییر روند بازار عملکرد صندوق‌ها را نیز اصلاح کرده است. به گونه‌ای که در ماه گذشته بسیاری نگران صندوق‌های اهرمی با ضریب اهرم بالا بودند. صندوق‌هایی که تمام پرتفو آنها سهام بود و ضریب اهرمی بالایی نیز داشتند. از آنجائیکه در آن زمان بازار در صف فروش قفل بود این صندوق‌ها نتوانستند سهمی بفروشند و شرایط برای آنها پیچیده و خطرناک شده بود. اما حالا با برگشت روند معاملات و تبدیل قفل فروش به قفل خرید، صندوق اهرمی شانس آوردند و تقاضا برای آنها افزایش پیدا کرده است. با وجود رشد در شرایط کنونی صندوق‌های اهرمی بایستی با ضریب اهرمی منطقی در بازار به کار خودشان ادامه دهند.

علیرغم حدس و گمان‌ها برای وعده صادق ۳ بیشتر شده‌است، اما به‌طور کلی بازار هفته‌ای با تنش کمتر را پشت سر گذراند. در بازارهای جهانی هم خبر چندان عجیبی نبود. داده‌های اشتغال آمریکا بسیار ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌ها گزارش شد که البته می‌تواند ناشی از وقوع طوفان در ماه اخیر باشد. برای چین نیز شاخص‌های ضعیف اقتصادی با بارقه‌هایی از امید همراه بود، چشم انداز این روند بازگشت بازارهای جهانی به رونق در میان مدت است.

منبع: تحلیل بازار

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.