آینده بازار لوازم خانگی در دولت رئیسی/ لوازم خانگی بخریم یا نه؟
به گزارش خط بازار؛ جیک جیک مستانه تولیدکنندگان لوازم خانگی در روزهای ممنوعیت واردات این قبیل کالاها در روزهای مانده به تعیین تکلیف مذاکرات وین و برجام در حالی به خاموشی گراییده که آنها فکر زمستان خود را نمیکردند. زیرا در صورت ورود کالای خارجی به کشور، قطعا فروش شرکتهای داخلی تحت تاثیر قرار گرفته و سایه انحصار از سر بازار کم خواهد شد.
هرچند بازار لوازم خانگی به گفته علیرضا موسوی مجد، رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در قرق کالای قاچاق قرار گرفته و رقابت نابرابر قاچاقچیان و تولیدکنندگان همچنان ادامه دارد، اما مردم همچنان از قیمت بالای این لوازم شاکی و خواستار کالای با قیمت و کیفیت مناسب هستند.
وفور لوازم خانگی قاچاق در بازار
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه شرایط بازار لوازم خانگی در حال بهتر شدن است،گفت: نکته مهمی که تولیدکنندگان و فروشندگان را آزار میدهد، بحث کالای قاچاق است.
افزایش قیمت جزئی لوازم صوتی و تصویری
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با بیان اینکه شرایط فروش از شرایط رکودی کمی خارج شده است، به اقتصاد ۲۴ گفت: امسال لوازم صوتی و تصویری افزایش قیمت بسیار جزئی داشت.
موسوی مجد با بیان اینکه اکنون زمان مناسبی برای خرید لوازم خانگی است، ادامه داد: الان قیمت لوازم خانگی قیمتهای مناسبی است و شرکتها شرایط خوبی را برای فروش گذاشته اند.
درخصوص ورود برندهای خارجی لوازم خانگی تابع سیاستهای صنعتی کشوریم
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در مورد بازگشت برندهای «ال جی» و «سامسونگ» به بازار ایران گفت: ما در خصوص ورود برندهای خارجی تابع سیاستهای صنعتی کشوریم. شرکتهای «سامسونگ» و «ال جی» شرکتهایی نبودند که بخواهند مونتاژکاری انجام بدهند یا قطعات را وارد و سرهم بندی کنند. برندهای خارجی تحت لیسانس وارد ایران شده اند و باعث افتخار است که ششمین برند دنیا به ما اجازه داده که کالایشان را توسط کارگر و تکنسینهای ایرانی تولید کنیم در شرایطی که مردم به کالای ایرانی اعتماد نداشتند.
موسوی مجد ادامه داد: همین اتفاق باعث شد که رقابت ایجاد شود و شرکتهای داخلی لوازم خانگی هم کالای باکیفیت تولید کنند.
ممنوعیت واردات لوازم خانگی به زیان مردم و تولیدکنندگان است
رئیس هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری به اقتصاد ۲۴ گفت: مردم حق انتخاب دارند و نباید مردم را مجبور کنیم که حتما از کالای داخلی استفاده کنند، زیرا اگر بخواهیم به این سمت و سو برویم قطعا به صنعت لوازم خانگی ضربه وارد کرده ایم. باید رقابت ایجاد شود تا کالای داخلی و خارجی در قیمت و کیفیت به رقابت بپردازند.
موسوی مجد با انتقاد از دستگاههای دولتی در عدم برخورد با لوازم خانگی قاچاق گفت: سامسونگ و ال جی ۲ سال است که از ایران خارج شده اند در حالی که الان کالای قاچاق این برندها ۳۰ تا ۴۰ درصد کالای بازار را تامین میکند. وقتی کالای قاچاق به راحتی وارد کشور میشود با تولید داخلی رقابت میکند و از طرفی عوارض دولت را پرداخت نمیکند و بحث خدمات پس از فروش و مشتریان را دچار مشکل میکند.
آیا لوازم خانگی ارزان میشود؟
مدیر ارتباطات شرکت «سام» نیز با بیان اینکه بازار لوازم خانگی به شدت متاثر از حوزههای دیگر است، به اقتصاد ۲۴ گفت: ازآنجا که قیمتها در بازار لوازم خانگی رشد شارپی داشت و بسیاری از مصرف کنندگان توان خرید کالا را ندارند، روی به تعمیر لوازم خانگی قدیمی آورده اند تا تعویض آن.
احسان فدایی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه آیا لوازم خانگی در سال ۱۴۰۰ و با روی کار آمدن دولت جدید، شاهد ارزانی خواهد بود، گفت: بازار لوازم خانگی به شدت متاثر از قیمت ارز است، زیرا قطعات اصلی لوازم خانگی وارداتی است.
تعلل مردم برای خرید لوازم خانگی
این فعال بازار لوازم خانگی با بیان اینکه بزرگترین و مهلکترین سم برای بازار لوازم خانگی دو نکته است، گفت: خریداران منتظر تعیین تکلیف برجام هستند. زیرا تصورشان این است که با احیای برجام، واردات آزاد و قیمتها ارزان میشود.
فدایی ادامه داد: نکته دوم این است که قیمتها در بازار لوازم خانگی به قدری بالا رفته که به طور مثال یخچالی که حداکثر ۱۱ میلیون تومان قیمت داشت به ۴۰ میلیون تومان رسیده و، چون مردم قادر به خریداری آن نیستند، خرید آن را به تعویق میاندازند. به همین دلیل بازار لوازم خانگی همچنان در رکود است و روز به روز رکود تعمیق بیشتری پیدا میکند.
سیگنال مذاکرات وین به بازار لوازم خانگی
مدیر ارتباطات شرکت «سام» شرط بازگشت رونق به بازار لوازم خانگی را تعیین تکلیف مذاکرات اعلام کرد و گفت: تعیین تکلیف نتیجه مذاکرات در هر صورت میتواند سیگنال مثبت به بازار باشد، ولی در این حالت که بلاتکلیفی است رکود بازار عمیقتر میشود.
فدایی ادامه داد: حتی اگر مذاکرات مثبت باشد و شاهد احیای برجام باشیم ماهها زمان میبرد تا قیمت لوازم خانگی شاهد تغییر باشد، زیرا زمانی که دلار روی کانال ۱۵ هزار تومان قرار بگیرد باید حداقل ۶ تا ۷ ماه در این کانال بماند که تولیدکننده بتواند مواد اولیه خود را تهیه کند. پس اگر ارز ۱۵ هزار تومان شود بلافاصله روی قیمت کالای تولیدی تاثیر نمیگذارد، چون زمان ثبت سفارش تا تحویل قطعات، حداقل ۴ ماه طول میکشد و مجموعهای از عوامل باید دست به دست هم بدهند تا بازار از حالت رکود خارج شود. پس ثبات در شرایط (چه منفی و چه مثبت) که بازار را به یک نتیجه قطعی برساند و مذاکرات متوقف شود و منتفی یا به طور کامل به نتیجه برسد بازار را به رونق میرساند، ولی در این شرایط بازار را در رکود نگه میدارد.
منبع: اقتصاد24
برچسب ها :بازار لوازم خانگی ، دولت سیزدهم ، قاچاق کالا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0