اختصاصی خط بازار
آمریکا به دنبال تزریق دوز چهارم واکسن کرونا
به گزارش خط بازار، نهاد نظارتی آمریکا همچنین دز یادآور دوم را برای افرادی که نقص ایمنی دارند از جمله کسانی که تحت پیوند عضو قرار گرفتهاند، مجاز دانسته است. افراد این گروهها در صورت ابتلا به کووید-۱۹، به احتمال زیاد دچار پیامدهای وخیم بیماری میشوند. مقامات میگویند تزریق دز دوم یادآور میتواند به تقویت سیستم ایمنی آنها کمک کند و مانع از بستری شدن آنها در بیمارستان شود. بر اساس برآورد یک شرکت ژنومیک، این تصمیم در حالی گرفته میشود که شاخه فرعی امیکرون، که مسریترنیز هست، ۷۰ درصد از موارد ابتلا در آمریکا را تشکیل میدهد. مقامات می گویند دز اضافی واکسن، ایمنی را در افراد آسیبپذیری که چهار ماه از تزریق دز اول یادآور آنها گذشته و اثرش کاهش یافته است تقویت میکند.
آیا دومین دز یادآور برای همه لازم است؟
بحثهای علمی متعددی در مورد نیاز به این دز اضافی برای همه مردم درجریان است. شماری از کارشناسان میگویند هدف از تزریق واکسن باید پیشگیری از بیماری وخیم و نه جلوگیری از ابتلا به ویروس باشد. شواهد موجود نشان میدهد محافظت ایجاد شده در برابر ابتلا پس از چند ماه برای تمامی گروههای سنی کاهش پیدا میکند اما اپیدمیولوژیستها معتقدند دو یا سه دز واکسن، بیشتر افراد را از دچار شدن به بیماری وخیم پس از ابتلا به کووید-۱۹ حتی در صورت کاهش اثربخشی حفظ میکند. از آنجایی که افراد ۵۰ سال و بالاتر معمولاً با پیامدهای وخیمتر بیماری دست به گریبان میشوند و احتمال بیشتری دارد که پس از ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شوند، مقامات بهداشتی آمریکا فعلا دز چهارم واکسن را برای آنها توصیه کردهاند.
پژوهش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا که هفته گذشته منتشر شد نشان داد که در موج امیکرون در ژانویه، واکسنهای فایزر و مدرنا، ۷۹ درصد در پیشگیری از مرگ و نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی مؤثر بودهاند.
مصونیت طبیعی یا واکسیناسیون؟
دانشمندان هنوز نمیدانند واکسنهای کرونا دقیقا برای چه مدت قادر هستند از افراد در برابر ابتلا و بیماری شدید محافظت کنند اما پژوهشهای اخیر نشان داده است که ایمنی ایجاد شده، دستکم شش ماه پابرجا میماند. پس از آن، ممکن است میزان آنتیبادیهای خنثیکننده کاهش پیدا کند. آنتیبادیها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلای علامتدار دارند، اما واکسن حتی پس از کاهش سطح آنتیبادیها نیز به محافظت از فرد در برابر بیماری وخیم ادامه دهند. تزریق دز یادآور ، سطح آنتی بادی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
پژوهشی که در ماه ژانویه منتشر شد نشان داد که آنتی بادیها حداقل به مدت چهار ماه پس از تزریق سومین دز فایزر باقی میمانند. پژوهش دیگری از اسرائیل نشان داده است که دومین دز یادآور، افراد مسن را در موج امیکرون حدود ۷۸ درصد از مرگ ناشی از کرونا حفظ کرد ولی عدهای میگویند افرادی که در این مطالعه، چهار دز واکسن زدهاند داوطلبانه این کار را انجام دادهاند و معمولا افرادی هستند که به سلامت خود اهمیت میدهند و مراقب هستند. تعدادی از پزشکان و متخصصان بیماریهای عفونی میگویند افراد کاملاً واکسینه شدهای که به کرونا هم مبتلا شدهاند به دلیل مصونیت طبیعی که پس از ابتلا بهدست آوردهاند، حتی به یک دز یادآور نیز نیاز ندارند.
عدهای دیگر میگویند ایمنی طبیعی به سرعت از بین می رود و برخی از افراد ممکن است سه ماه پس از بهبودی دوباره به این ویروس مبتلا شوند. گزارش منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در سال گذشته نشان داد که واکسنها در محافظت از افراد در برابر علائم وخیم مؤثرتر از ابتلای طبیعی هستند. هرچند واکسنهای کرونا در کاهش شیوع ویروس مؤثر بودهاند، این نکته را نیز باید در نظر داشت که هیچ واکسنی نمیتواند «صد درصد» از ابتلا پیشگیری کند.
منبع: خط باز ار
برچسب ها :واکسن کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0