صعود تورم تولیدکننده به ۴۸.۲ درصد

تورم نقطه‌به‌نقطه بخش صنعت در اسفندماه به ۴۸.۲ درصد رسید که بالاترین نرخ از تابستان ۱۴۰۰ محسوب می‌شود. این افزایش عمدتاً ناشی از تحولات ارزی و سیاست‌های اقتصادی جدید بوده است.
کد خبر : 103991
تاریخ انتشار :دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 - 15:13

به گزارش خط بازار؛ براساس داده‌های مرکز آمار ایران، تورم نقطه‌به‌نقطه تولیدکننده بخش صنعت در پایان اسفندماه به ۴۸.۲ درصد رسیده که بالاترین مقدار از تابستان سال ۱۴۰۰ تاکنون بوده است.

در کنار انتظارات تورمی ناشی از تحولات سیاسی چند ماه اخیر، یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش شدید تورم پیش‌نگر بخش صنعت، تبعات افزایش نرخ ارز بازار و نرخ ارز نیما در زمستان سال ۱۴۰۳ بوده است، موضوعی که با ایده و همراهی کامل عبدالناصر همتی انجام شد.

هم‌چنین همان طور که در نمودار قابل مشاهده است، تورم تولیدکننده بخش صنعت پس از کنار رفتن دولت دوازدهم و استقرار دولت شهید رئیسی، کاهش معناداری پیدا کرده و از بالای ۴۵ درصد به زیر ۲۰ درصد رسیده بود؛ اما اکنون و با روی کار آمدن دولت پزشکیان و بازگشت ریل اقتصاد به مسیر دهه سوخته نود و دولت‌های روحانی، این شاخص با جهشی بیش از دوبرابری مجددا در نزدیکی‌های ۵۰ درصد قرار گرفته است.

منبع: بازار

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php