خط بازار
پول

شروع ضعیف دلار جهانی در ۲۰۲۶

به گزارش خط بازار؛ کاهش اختلاف نرخ بهره بین آمریکا و سایر اقتصادها، سال گذشته بر بازار سایه افکند و به افزایش شدید اکثر ارزها به جز ین ژاپن در برابر دلار آمریکا منجر شد. پس از افزایش کمتر از یک درصدی در برابر دلار آمریکا در سال ۲۰۲۵، ارزش ین به ۱۵۶.۸۵ ین در برابر هر دلار آمریکا رسید. این نرخ نزدیک به پایین‌ترین سطح ۱۰ ماهه ۱۵۷.۹۰ ین در نوامبر بود که توجه سیاست‌گذاران ژاپن را به خود جلب کرد و احتمال مداخله را افزایش داد.

نگرانی‌ها در مورد کسری مالی ایالات متحده، جنگ تجاری جهانی و نگرانی در مورد استقلال فدرال رزرو، دلار را تحت تاثیر قرار داد و این مسائل احتمالا در طول سال ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.

یورو پس از افزایش ۱۳.۵ درصدی در سال گذشته، در اولین روز معاملاتی سال ۲۰۲۶، در قیمت ۱.۱۷۵۲ دلار ثابت ماند، در حالی که پوند استرلینگ پس از افزایش ۷.۷ درصدی در سال ۲۰۲۵، آخرین بار ۱.۳۴۷۳ دلار معامله شد. هر دو ارز، بزرگترین افزایش سالانه خود را از سال ۲۰۱۷ ثبت کردند. ین ژاپن هم در نزدیکی پایین‌ترین سطح ۱۰ ماهه خود ثابت ماند.

بازارهای ژاپن و چین روز جمعه تعطیل بودند و حجم معاملات سبک و حرکت کمی داشتند.

شاخص دلار که ارز آمریکا را در برابر شش واحد دیگر می‌سنجد، پس از ثبت کاهش ۹.۴ درصدی در سال ۲۰۲۵ که بزرگترین کاهش آن در هشت سال گذشته بود، در ۹۸.۱۸۶ واحد قرار گرفت.

داده‌های اقتصادی از جمله آمار حقوق و دستمزد و بیکاری آمریکا، هفته آینده منتشر می‌شوند و سرنخ‌هایی در مورد سلامت بازار کار و اینکه نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری به کجا خواهد رسید، ارائه می‌دهند.

بیشتر تمرکز در ابتدای سال بر این خواهد بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چه کسی را به عنوان رئیس بعدی فدرال رزرو انتخاب می‌کند، زیرا دوره ریاست فعلی جروم پاول در ماه مه به پایان می‌رسد. سرمایه‌گذاران پس از آنکه رئیس جمهور آمریکا بارها از پاول و فدرال رزرو به دلیل عدم کاهش سریع یا عمیق نرخ‌ها انتقاد کرد، انتظار دارند که انتخاب ترامپ با رویکردی ملایم‌تر و کاهش نرخ‌ها همراه باشد.

بر اساس گزارش رویترز، استراتژیست‌های گلدمن ساکس گفتند: «ما انتظار داریم نگرانی‌ها در مورد استقلال بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۲۶ ادامه یابد و تغییر قریب‌الوقوع در رهبری فدرال رزرو را یکی از دلایل متعددی می‌دانیم که چرا پیش‌بینی ما از نرخ بهره فدرال رزرو، به سمت سیاست کاهش نرخ بهره متمایل است.»

دلار استرالیا و دلار نیوزیلند سال جدید را با قدرت آغاز کردند. دلار استرالیا پس از افزایش حدود هشت درصدی در سال ۲۰۲۵ که قوی‌ترین عملکرد سالانه آن از سال ۲۰۲۰ بود، با ۰.۳۵ درصد افزایش، به ۰.۶۶۹۷۵ دلار رسید. ارز نیوزیلند با افزایش حدود سه درصدی در سال گذشته که به روند نزولی سه ساله این ارز پایان داد، در معاملات روز جمعه، به ۰.۵۷۶۱ دلار رسید

منبع: ایسنا

دیدگاه خود را بنویسید