آمریکا و انگلیس بیانیه جهانی هوش مصنوعی را امضا نکردند!

در اجلاس اقدام هوش مصنوعی که در پاریس برگزار شد، کشورهایی مانند چین، هند و چندین کشور دیگر بیانیه‌ای را امضا کردند که بر رویکردی باز، جامع و اخلاقی در توسعه هوش مصنوعی تأکید دارد
کد خبر : 95194
تاریخ انتشار :چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 7:46

به گزارش خط بازار؛ در اجلاس اقدام هوش مصنوعی که در پاریس برگزار شد، کشورهایی مانند چین، هند و چندین کشور دیگر بیانیه‌ای را امضا کردند که بر رویکردی باز، جامع و اخلاقی در توسعه هوش مصنوعی تأکید دارد.

به نقل از گاردین، ایالات متحده و بریتانیا از امضای بیانیه نشست پاریس درباره هوش مصنوعی «فراگیر و پایدار» خودداری کردند، اقدامی که امیدها برای دستیابی به یک رویکرد جهانی هماهنگ در توسعه این فناوری را تضعیف کرد.
این بیانیه با حمایت ۶۰ کشور از جمله فرانسه، چین، هند، ژاپن و کانادا تصویب شد و هدف آن ایجاد چارچوبی برای توسعه هوش مصنوعی به شکلی اخلاقی، شفاف و امن بود.
با این حال، بریتانیا اعلام کرد که این سند به اندازه کافی به چالش‌های امنیت ملی نپرداخته است. در این نشست، «جی‌دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، به شدت از رویکرد نظارتی اتحادیه اروپا در زمینه هوش مصنوعی انتقاد کرد و هشدار داد که قوانین سختگیرانه می‌تواند این صنعت را از بین ببرد.
او تأکید کرد که کشورهای اروپایی باید به هوش مصنوعی با دیدی خوش‌بینانه نگاه کنند و قوانین خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنند که مانع نوآوری نشوند. ونس همچنین به اقدامات نظارتی دیگر اتحادیه اروپا مانند قانون خدمات دیجیتال و «جی دی پی آر» حمله کرد.
در پاسخ به خودداری بریتانیا از امضای این بیانیه، سخنگوی دولت این کشور گفت که آن‌ها همچنان به همکاری با شرکای بین‌المللی خود ادامه خواهند داد اما این سند را به دلیل عدم شفافیت در مسائل امنیتی امضا نکردند.
با این حال، برخی از منتقدان در بریتانیا این تصمیم را اشتباه دانسته و اعلام کردند که این کشور در معرض خطر تضعیف جایگاه خود به‌عنوان رهبر جهانی در زمینه هوش مصنوعی ایمن و اخلاقی است.
ونس در بخش دیگری از سخنانش به خطرات مشارکت با کشورهای اقتدارگرا مانند چین اشاره کرد. او هشدار داد که همکاری با چنین کشورهایی می‌تواند منجر به از دست رفتن کنترل زیرساخت‌های اطلاعاتی شود و کشورها را وابسته به این قدرت‌ها کند.
او همچنین به تجربه‌های ناموفق برخی کشورها در این زمینه اشاره کرد و از آن‌ها خواست در تعامل با این رژیم‌ها محتاط باشند. در پایان، ونس با انتقاد از تمرکز بیش از حد بر ایمنی در نشست‌های جهانی، به اجلاس ایمنی هوش مصنوعی سال ۲۰۲۳ در بریتانیا اشاره کرد و آن را بیش از حد محافظه‌کارانه خواند.
او تأکید کرد که در تنظیم قوانین نباید فقط به خطرات توجه کرد، بلکه باید فرصت‌های این فناوری را نیز در نظر گرفت و با دیدی آینده‌نگرانه به آن نگریست.
منبع؛ فارس
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

css.php